Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Zaman değişiyor ancak Linux hala zamana karşı direniyor. Ben çok bu durumdan hoşnut değilim. Yeni özellikleri Linux'da görmek istiyorum ve yayılmasını da çok istiyorum. Neden illa komut satırından program çalıştırayım ki? İlla zor mu olmalı, eksik mi olmalı? Ortası yok maalesef. Kişisel tercihler.Yani UNIX'in kati bir felsefesi var sonucta kesinlikle buyuk topluluklara kendini pazarlamak veya her eve bedava isletim sistemi gibi bir propagandayla gelistirilmiyor. Ben açıkçası son kullanici tabir edilen insanlarin Linux kullanmasini tavsiye etmiyorum ve istemiyorum. Hayatta populerlesen her şeyin kalitesini kaybettigini çocuklugumdan beri deneyimlemis bir insan olarak karsiyim Linux'u kolaylastirmaya calisan veya daha cok insana yaymaya calisan akimlarda, dagitimlara falan. Bahsettigin tipte kullanicilarin Linux'a zarar vermekten baska bir şey yapacagini dusunmuyorum. Dikkatin Linux uzerine cekilmesi faydadan cok zarar getirir bence. Bunun olmamasi icin bazi proprietary yazilimlardan vazgecmek gerekiyor ise ben vazgecmeye hazirim. Felsefesi de buna cok sıcak bakmiyor zaten.