Arkadaşlar Canoncial, RedHat ve SUSE. Bunlar destek veriyor ve kernele katkı yapıyor. Bu firmalara da en büyük sponsorlukları Intel, AMD ve Google gibi devler veriyor. Bu sizce kullanıcıların boş zamanlarında geliştirdiği bir çekirdek mi?
Bu firmalar kullandıkları için geliştirmeye katkı sağlıyorlar.
Ve evet, boş zamanlarında katkı sağlayanlar da var.
Yahu bütün dağıtımlarda neden bir YaST yok.
Acaba neden yok? Dağıtımlar başka yöne/amaca geliştiği için olabilir belki de.
Bakın kernel demiyorum ben, arkada isterse NT çalışsın ister UNIX/BSD istersen TempleOS umurumda olmaz. KİMSENİN DE UMURUNDA DEĞİL. Kendi kendimize bir hayal dünyasında yaşayarak son kullanıcının ilkel görüntü sunucuları ve terminal içinde yaşamasını uygun görüyoruz.
Kİmsenin de umurunda olmadığı için bunlar biz kendi aramızda uçup kaçarken millet kendi sisteminde hem oyun hem IDE açabiliyor ve standart bir kullanıcının yaşayacağı herhangi bir sorunu denetim masası gibi milyon senelik bir araçla çözebiliyor.
Uygun görüyoruz çünkü çoğu kullanıcı bu bilgiye sahip.
Başka distrolar ise uygun görmediğinden olabildiğince kullanımı hafifletmeye çalışıyorlar.
Siz ne dediğinizin farkında değilsiniz sanırım. EPYC dedin ve günlük kullanıma bağladın. Intel Core i9 veya Zen 4 desen amenna ama EPYC yani.
En söylenmeyecek şeyi söyle sonra da gayret yok.
Demek istediğimi hala anlamamışsın.
amd-pstate gibi bir modül hem sunucu hem kişisel bilgisayarlara etki edebiliyor diyorum. EPYC olabilir, başka işlemci olabilir. Sonuç aynı yere varıyor.
O zaman bunu Ubuntu için de söyle. Ubuntuda da yanlış portlanmış olabilir. Beklenmeyen sonuçlara dayanaksız itirazlar yaratmak yerine sebebini konuşalım.
İyi olan şeye nasıl yanlış portlamış olabilirler? Dayanıksız itiraz yarattığım yok. Windows'a yanlış portlamış olabilirler dedim zaten. Okumadan geçiyorsun.
Siz gibi kullanıcılar, forumlarda son kullanıcılara köpek muamelesi yapan hard Linux kitlesi, NVIDIA commitlerini kabul etmeyen Sway... RedHat özellikle birçok şey yaptı ve ilerlemesini sağladı ama bu hard Linux kitlesi çok istemiyor. Zaman değişiyor ama bu basma kalıp fikirler değişmiyor. Her şeyi kapsayan bir şeyler bulmak yerine bilgisayar kalsın Commodore 64.
Ben gibi kullanıcılar? Neymiş ben gibi kullanıcılar? Bir aç bakalım terimi.
RedHat'e ne dedim ayrıca? Corpo'lar hiç Linux'a katkı yapmıyor mu dedim?
Beni çok yanlış anlamışsın, ya da okumaya üşenmişsin belli ki.
İlginç argümanların, kanıt sunmayışın ve tamamen kafandan konuşman gayet komik.
O zaman bilmiyorsunuz da konuşuyorsunuz.
Hadi bakalım, bu sefer de kanıtı sen sun. "Throughput" modüllerde nasıl artıyormuş, default kernelde server ön plandaymış...