Neden özel sıvı soğutma sistemi kullanmıyorsunuz?

Neden özel sıvı soğutma sistemi kullanmıyorsunuz?

• Halihazırda kullanıyorum

Oy: 2 3,0%
  • Faydalarının kullanmaya değdiğini düşünmüyorum

Oy: 5 7,6%
  • Fiyatları bütçemi aşıyor

Oy: 40 60,6%
  • Sızıntılardan ve sisteme zarar vermesinden endişe duyuyorum

Oy: 6 9,1%
  • Çok zaman alır veya bunun için tembelim

Oy: 1 1,5%
  • Kurulum ve bakım için yetenekli değilim

• Kasam bunun için fazla küçük veya uyumsuz

• Sesli çalışmasından korkuyorum

Oy: 0 0,0%
  • Görüntüsü zevkime uymuyor

• Sistemimin kullanım koşullarına uygun değil

Oy: 9 13,6%

• Oy verenlerin toplamı
    66
Bir anket konusuna bu kadar sert cevap vermek doğru değil bence. Ayrıca konuyu açan arkadaş o işlemciyi hava soğutma ile kullanıyor (diye biliyorum).
Sert cevap vermek istemedim aslında. Ayrıca merak ettim gerçekten de 3990X hangi hava soğutmayla soğutulabilir? Corsair A500 gibi bir canavar ile mi?

Son düzenleme:
Sert cevap vermek istemedim aslında. Ayrıca merak ettim gerçekten de 3990X hangi hava soğutmayla soğutulabilir. Corsair A500 gibi bir canavar ile mi?
Farklı bir fanla (Noctua Industrial serisi) modifiye ettiğim Cooler Master Wraith Ripper kullanmaktayım.

Bu arada soruya cevabımı belirtmemişim, şu nedenlerden dolayı özel sıvı soğutma kullanmamaktayım:
- Hele ki işlemcime göre olan sistemler çok pahalılar; ona harcanacak bütçe ile farklı bileşenlere, aksesuarlara veya çoklu sistem kurulumuna yatırım yapmak bence daha mantıklı.
- Kasam (Evolv X) sıvı soğutmaya pek uygun değil. Çiftli sistem dizilimine geçtiğimde öne büyük radyatör takabiliyorum, radyatörde ısınan havayı tekrar bileşenlere atmak bence pek mantıklı değil.

Bütçem yetmiyor. Bu yüzden hem kasam iyi değil hem de Custom sıvı soğutma fiyatları fazlasıyla yüksek. Her bir parçası (boru arasındaki metal birleşme yerleri bile) ayrı pahalı. Ha bir de sıvı soğutma gerektirecek makine lazım 🤠. Ancak ileride meslek ediniğim vakit, bilgisayarıma kesinlikle yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı