Hep birlikte uçuruma sürükleniyoruz ve kaznın suyu git gide ısınıyor ama. "Filler tepişsin biz arada niye ezilelim abi" edebiyatı yaparak konumumuzu korumuyoruz ki, her geçen gün daha da çamura batıyoruz. Seyirci kalarak neyi düzelteceğiz? Ben artık meselenin parti/torpil/senin adamın benim adamım boyutunu çoktan aştığını düşünüyorum, hatta ne düsünmesi yahu hepimiz bunun acısını çekiyoruz şu anda. Bir toplum ne zaman hesap sorar, daha ne olması gerekiyor? Ben bunu anlayamıyorum. (Size olan yanıtım sona erdi)Demek ki insanlar az da olsa uyanmışlar. Kimse partilerin oyuncağı olmak zorunda değil. Sağa sola yerleştirdikleri torpilliler ayaklansın.
Kastım ne olursa olsun beni ilgilendirmiyor demek değildi. Partiler arası meseleler beni zerre ilgilendirmiyor diyorum çünkü bütün partileri güzide vatanımdaki çıbanlar olarak görüyorum. Çıbanın içinde olanlar meseleler sizi ilgilendirmez, çıbanı söker atarsınız değil mi? Durum tam olarak bu. AKP'nin kaybedip CHP'nin kazandığı illerde bizzat gördüm ki al birini vur ötekine. Atatürkçüyüm, Milliyetçiyim, Vatanseverim yalanları artık eskidi. Sözün özü, eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşek olduğundan altın semerimi saklamayı tercih ediyorum.Hep birlikte uçuruma sürükleniyoruz ve kaznın suyu git gide ısınıyor ama. "Filler tepişsin biz arada niye ezilelil abi" edebiyatı yaparak konumumuzu korumuyoruz ki, her geçen gün daha da çamura batıyoruz. Seyirci kalarak neyi düzelteceğiz? Ben artık meselenin parti/torpil/senin adamın benim adamım boyutunu çoktan aştığını düşünüyorum, hatta ne düsünmesi yahu hepimiz bunun acısını çekiyoruz şu anda. Bir toplum ne zaman hesap sorar, daha ne olması gerekiyor? Ben bunu anlayamıyorum. (Size olan yanıtım sona erdi)
Herkes "Efendim parti kendini kurtarsın yok biz hapse girerken şu neredeydi" falan diyor. Yahu arkadaşlar, ama kaybeden de hâlâ biziz o nasıl olacak? Hani evde oturup kaybetmeye devam etmesek hepiniz haklısınız gözlerinizden öpeceğim de, mahvoluyoruz yahu. Ülke tarihinde ilk defa cumhuriyet altını asgari ücreti geçti hem de 10 bin tl farkla! Gençler kendi kafasının içinde ülkeyi çoktan terk etmiş, demokrasi lağvediliyor, kimse bir kurtuluş göremiyor. Yahu hep birlikte susarak yok mu olacağız?
Başlığın cevabı da bu. Bunu söylediğim için çok üzülüyorum ama bu topmum 102 yıllık cumhuriyette hâlâ egemenliğin millete ait olduğunu benimseyemedi. Öyle olsaydı, partilerin bir araç olduğunu ve esas olanın ve kurtarılması gerkenin bizim mutluluğumuz olduğunu anlardı. Bu toplum kendini milletin sahibi olarka görmeyi başarsaydı, ne Akp ne Chp ortada kalmazdı ya da bambaşka bir şekilde varlıklarını sürdürebilirlerdi. Biz, bir toplum olmayı başaramıyoruz.
Hâlâ daha "CHP bizi yordu, Kemal Akp'ki çıktı, efendim Kürt dediler" canlarım bu vatanın sahibi biziz. Zararı da bize, kârı da bize. Sırça köşklerde oturanlar bu ülkeyi yerden yere vururken bize ait olanı savunmayacak mıyız?
Heh işte, bu vatanın tapusunun bizde olduğunu hâlâ anlayamamış ki. Atatürkçüyüm, şöyle cumhuriyetçiyim, aman Tanrım ne kadar da hürriyet sevdalısıyım, Allah'tan başkasına kulluk etmem diye övünenlerin hepsinin, bakın hepsinin sadece lafta kaldığını içim yanarak görüyorum.
Tam bir Ortadoğu toplumu olduk. Amin Maalouf’un Ortadoğulular için dediği gibi “Her şeye üzülen ama hiçbir şeyle ilgilenmeyen insanlar” olduk çıktık. Belki de olmadık, hep öyleydik ama Türk toplumunun Namık Kemal'leri bu toplumdan çok şey bekledi.
Bilmiyorum, çok üzülüyorum hem de çok. Kendimi çaresiz hissediyorum. Kuşatılmış kaleyi tek başına savunan kumandan gibi hissediyorum.
Neyse, saygılar.
Mesajlar yine silinmiş çıldırirsin. Kaç dakika ayırıyoruz uzun uzun yazıyoruz sonuç mod beylerin keyfi mesaj silmesi oh ne güzel memleket ya. Konu, neden olanlar kimsenin umurunda değil, cevap CHP gibi partilerin yozlasmasi. Bundan farklı şeyler söyleyerek sohbeti carpitmadik ki gereksiz mesajlik hiçbir durum yok delirtecek beni bu moderasyon arkadaş. Uzun uzun aciklayalim her şeyi sonra silinsin.
Konuyla alakasız olsa neyse de uzun uzun konuştuk bunun sebebinin ne olduğunu. Adam olmaz bu forum bu modlar olduğu sürece daha da bir sey demeye gerek yok.AAA, mesajlar gitmiş. O kadar yazmıştık. Üzücü.
Konuyla alakasız olsa neyse de uzun uzun konuştuk bunun sebebinin ne olduğunu. Adam olmaz bu forum bu modlar olduğu sürece daha da bir şey demeye gerek yok.
Sonra ben yonetim hard müslüman, taraflı dediğim zaman iftira atıyor oluyorum. Yemin ederim illallah ettirdi buranın yönetimi beni artık. İslama en en en ufak dokunacak bir şeyde hemen aksiyon alıyorlar ama adam islamla ilgili türlü türlü konu açabiliyor.. Bu mesajları da silerler şimdi beyefendiler, ne diyelim umarım foruma bir gun demokrasi gelir.Evet, az önce bir konu açtım. Çarsaflı kadın açık giyinen kadına karışıyordu. Düşünceleriniz nedir diye sordum. Kabul edilmedi. Haklısınız daha da bir şey demeye gerek yok.
Hocam yanlışın var. İslam'a en ufak dokunacak şeyde aksiyon alsalar forumda barındırmazlar seni. Profil fotoğrafındaki elemanın neler yaptığını bilmeyen yok. Sadece konu daha fazla hortlamasın diye silmişlerdir.Sonra ben yonetim hard müslüman, taraflı dediğim zaman iftira atıyor oluyorum. Yemin ederim illallah ettirdi buranın yönetimi beni artık. İslama en en en ufak dokunacak bir şeyde hemen aksiyon alıyorlar ama adam islamla ilgili türlü türlü konu açabiliyor.. Bu mesajları da silerler şimdi beyefendiler, ne diyelim umarım foruma bir gun demokrasi gelir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.