Neden piyasada CS:GO'ya rakip oyun yok?

@ArchNore Tutturamazsın...

GTA'ya rakip olarak, CS'ye rakip olarak çıkan oyunları bir araştır, nasıl patladıklarını görürsün :) Pubg, Fortine hayatta kalma tarzı olarak çıkmasaydı onlarda patlamıştı o berbat mekaniklerle.
Kısmen haklısın :D ama battle Royale tarzı oyun bol piyasada ama CS ye rakip dediğim gibi yok :/
Hemen geleyim yardıma, sen iste yeter. :D
Şayet ki öyle bir projem olur ise bilidiririm ama bu iş bizi baya aşıcak 🤣
 
Bir aralar warface vardı grafik ve fizikler olarak bence CS den daha iyiydi. Ama fazla bilinmiyordu malesef oyuncu olmayınca oynayanlarda oyunu bıraktı.
 
Valve istese PUBG'nin o kadar popüler olmasına izin vermezdi ancak nedenini bilmediğim bir şekilde CS:GO gerek kötü gelen güncellemeler nedeniyle gerek hileye çözüm bulamamasıyla yıllar içerisinde çok oyuncu kaybetti. Bununla birlikte CS:GO'nun bu kadar popüler olmasının nedeni de Counter-Strike isimli oyunun kökleri 90'lı yıllara uzanıyor olmasından kaynaklı yani birçok nesile hitap etmiş bir oyun, bu yüzden farklı bir tarzda çıkacak oyun aynı şekilde benimsenmeyebilir ki bazı örneklerde var.

PUBG'yi baktığımızda onun popüler olmasındaki etken hem farklı bir kategoride olması hem de Valve'ın ister istemez PUBG'ye oyuncu kaptırmasından kaynaklandı (yani hazırda bulunan kemik kitle PUBG tarafına kaydı) ve hatırlarsanız PUBG betadayken Twitch'te mide bulandırılacak derecede çok yayın yapıldı. Yayıncılar bunu reklam için mi yaptılar bilmiyorum ama Fortnite çıkınca aynı kesim aynı ilgiyi Fortnite için de gösterdi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı