Kişiden kişiye değişir. Meslek seçimi özneldir. Herkes yeteneği olduğu, ilgi duyduğu alanda çalışmak, ömür tamamlamak ister. Çizim yeteneği olmayan bir insana, veya fırça bile tutmaktan zevk almayan bir insana sen neden ressam olmak istemiyorsun dersen o da sana kendime göre haklı sebeplerim var der.
Bir de bahsettiğin şeyler bir meslekten ötesi. Yaşam düzenini değiştiriyor. Zaten bu gibi işlere meslek gözüyle bakılmamalı.
Ben de ilkokulda - ortaokulda aşırı isterdim. Liseye geçtim birden bütün isteklerim değişti.
Bir tanıdığım var. İkizler. Bir tanesi liseden beri ben polis olacağım diyordu. Diğeri de tam tersiydi. Polislik, askerlikle vb. alakası yoktu. Sonuç olarak polis olmayı isteyen şu an Yunus Polisi. Diğeri ise üniversitesini çok alakasız bir bölümde okuyor. Yani aynı kanı taşısan bile insanın zevkleri, hayata bakış açısı değişir.
Her işte, her meslekte sorumluluk ve ciddiyetlik vardır ancak bunlarda bu çok daha üst seviye. Gece 02.00'da telefonun çalıp, göreve çağırılabilirsin. Hadi göreve, doğuya gidiyorsun diyebilirler bir gün. Herkes bu yaşantıyı kaldıramaz.