Neden Redmi Almamalısınız?

Sizlere neden Redmi alınmamalı, sebepleri ile söyleyeceğim. Düzeltmemi istediğiniz kısımlar var ise eleştirilere açığım.

Dandik Yazılım
Redmi serisinin en büyük sorunu yazılımdır. MIUI veya yeni adıyla HyperOS, stabilizasyon açısından berbat bir sistemdir. Telefonu yorar, birkaç yıl içerisinde telefonu aşırı yıpratarak telefonun ölmesine sebep olur, bildirim panelinde 30 FPS veren 1 senelik bir Redmi görürseniz hiç şaşırmayın.

Buglar ve Düzelmeyen Hatalar
Redmi cihazlarda inanılmaz fazla bug var, ana ekrandan rastgele simgelerin kaybolması mı dersiniz, navigasyon çubuklarının kafasına göre devre dışı kalması mı dersiniz en sinir bozucu tüm buglar bu markada. İşinizi yarıda bırakmak için ideal.

Telefonun Sistem Arayüzündeki Reklamlar
Telefonun dosya yöneticisi, MP3 oynatıcısı, depolama temizleyici ve güvenlik kısımlarında yani adamlar yapabildikleri her yere reklam koyuyor. Bu reklamlar ayarlardan kapatılamaz, çoğu kullanıcı kişiselleştirilebilir hizmetler seçeneğini kapatınca reklam gidiyor der ama bu sadece reklamları sizin zevklerinizin dışında reklam vermesine sebep oluyor.

Dandik Malzeme
Redmi cihazlar genellikle dandik dış kasa malzemeleri kullanır. Mesela Redmi telefonlar en küçük darbede köşeleri göçüp yamulabiliyor, dandik plastik çerçeveleri çatlayıp ezilebiliyor. Ayrıca gözlem ve deneyimlerime göre en çabuk çizilen ekran Redmi'de diyebilirim.

Dandik Kamera ve Kamera Yazılımı
Redmi cihazların kameraları kaliteli değildir, son modeller düzgün ışık alan ortamda çok iyi fotoğraf çekebiliyor ama yeni nesil cihazlar video konusunda, eski nesiller ise hem fotoğraf hem de video konusunda tamamen vasatlar. Gelip 2014 model LG G4'ün kamerasını test etsem Redmi Note 13 Pro'yu bile çözünürlük ve renk Kalitesi açısından "çok rahat" tokatlar hem fotoğraf hem de videoda. OIS görüntü sabitleyici videoda aşırı bulanıklık yapıyor, 6 senelik Samsung'un EIS ile çekilen videosu bile Redmi'nin OIS ile çekilen videosundan daha net ve titreşimleri daha az.

Kullanıcı Güvenliği
Redmi kullanıyor iseniz pek de güvende olduğunuzu söyleyemem. Müzik dinlerken 60 dereceye ulaşan bir telefona güvenmemelisiniz. Aynı şekilde hiçbir zorlu şartlara maruz bırakılmamış genelde çekmecede yedek telefon olarak duran bir Redmi Note 12 var elimde, kasasının kenarında hafif açıklık var muhtemelen bataryası şişmiş üstelik oda koşullarında, kuru ortamda ve az kullanımda. Bomba gibi telefon.

Söyleyeceklerim bu kadardı. Eğer sorularınız olursa sorabilirsiniz, ben buradayım. İyi sosyaller!
 
Son düzenleme:
Redmi Note 8 Pro kullanıyorum, 5 yıl olacak hâlâ ilk günkü akıcılığında, bahsettiğin sorunların hiçbirini yaşamadım.
Şu ana kadar kullandığım ve iPhone veya Samsung'a göre vasat olan Redmi cihazlar

Redmi Note 7
Redmi Note 8
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 9s
Redmi Note 10s
Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 12

Aslında Redmi Note 11 Pro o kadar berbat değildi ama iPhone veya Samsung'un yanında düşük kalıyordu. Redmi Note 9s'in de kasası bayağı iyiydi ama donanımı düşüktü.

Xiaomi yazılım konusunda çok kötü.
Güzel bir Custom ROM ile kullanırsa daha iyi olur tabii hocam.
 
Şu ana kadar kullandığım ve iPhone veya Samsung'a göre vasat olan Redmi cihazlar

Redmi Note 7
Redmi Note 8
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 9s
Redmi Note 10s
Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 12

Aslında Redmi Note 11 Pro o kadar berbat değildi ama iPhone veya Samsung'un yanında düşük kalıyordu.
iPhone ve Samsung'la bu markayı kıyaslayamazsın ki çok mantıksız :D? Samsung'un amiral gemileri bile Redmi'nin modellerini 2'ye 3'e katlıyor, iPhone'dan bahsetmiyorum.
 
Güzel bir Custom ROM ile kullanırsa daha iyi olur tabii hocam.
Konuda bahsettiğiniz sorunların çoğu yazılımsal. O yüzden bir custom rom bütün dertleri bitirebiliyor. Aradaki fark gerçekten dağlar kadar. Cihaz çok akıcı ve stabil olabiliyor günlük kullanımda. Oyun için pek fark olmaz tabi.
 
iPhone ve Samsung'la bu markayı kıyaslayamazsın ki çok mantıksız :D? Samsung'un amiral gemileri bile Redmi'nin modellerini 2'ye 3'e katlıyor, IPhone'dan bahsetmiyorum.

Amiral gemisi demedim ki? iPhone 8 Plus ve Samsung Note 9+ gibi 6 senelik modellerine göre güncel Redmi cihazlar yine vasat kalıyor 🤣
 
Ya kimse bana ağlamasın ama şunu söylemem gerekiyor, gidip bu çöp kutularına para vermek yerine sek erkek gibi 2. el amiral gemisi s serisine veya Note serisi bir telefon alın keyfinize bakın, güvenlik güvenlik diye ağlamanın da manası yok açıkçası.
 
Açıkçası bence sorun burada fiyatlar. Eskiden piyasaya göre çok daha uygun cihazlardı almak mantıklı olabiliyordu. Artık o uygunluğunun kalmadığını düşünüyorum. O yüzden alternatifler var. Yazılım konusunda bu kadar kötü olmasalar yine mantıklı olabilirdi tabi.
 
Telefonu sadece arayüz ve oyun için almıyoruz arayüzün kullanım rahatlığı, telefona özel servisler, topluluk desteği ve kayde değer ekran özellikleri gibi birçok faktör varken siz arayüzde donma yok PUBG 30 FPS kaldırıyor gibi gereksiz şeyler söylüyorsunuz.

Ben günümüzde Redmi alın demedim, aksini söyledim. Siz kiminle tartışıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı