Neden Redmi Almamalısınız?

Sizlere neden Redmi alınmamalı, sebepleri ile söyleyeceğim. Düzeltmemi istediğiniz kısımlar var ise eleştirilere açığım.

Dandik Yazılım
Redmi serisinin en büyük sorunu yazılımdır. MIUI veya yeni adıyla HyperOS, stabilizasyon açısından berbat bir sistemdir. Telefonu yorar, birkaç yıl içerisinde telefonu aşırı yıpratarak telefonun ölmesine sebep olur, bildirim panelinde 30 FPS veren 1 senelik bir Redmi görürseniz hiç şaşırmayın.

Buglar ve Düzelmeyen Hatalar
Redmi cihazlarda inanılmaz fazla bug var, ana ekrandan rastgele simgelerin kaybolması mı dersiniz, navigasyon çubuklarının kafasına göre devre dışı kalması mı dersiniz en sinir bozucu tüm buglar bu markada. İşinizi yarıda bırakmak için ideal.

Telefonun Sistem Arayüzündeki Reklamlar
Telefonun dosya yöneticisi, MP3 oynatıcısı, depolama temizleyici ve güvenlik kısımlarında yani adamlar yapabildikleri her yere reklam koyuyor. Bu reklamlar ayarlardan kapatılamaz, çoğu kullanıcı kişiselleştirilebilir hizmetler seçeneğini kapatınca reklam gidiyor der ama bu sadece reklamları sizin zevklerinizin dışında reklam vermesine sebep oluyor.

Dandik Malzeme
Redmi cihazlar genellikle dandik dış kasa malzemeleri kullanır. Mesela Redmi telefonlar en küçük darbede köşeleri göçüp yamulabiliyor, dandik plastik çerçeveleri çatlayıp ezilebiliyor. Ayrıca gözlem ve deneyimlerime göre en çabuk çizilen ekran Redmi'de diyebilirim.

Dandik Kamera ve Kamera Yazılımı
Redmi cihazların kameraları kaliteli değildir, son modeller düzgün ışık alan ortamda çok iyi fotoğraf çekebiliyor ama yeni nesil cihazlar video konusunda, eski nesiller ise hem fotoğraf hem de video konusunda tamamen vasatlar. Gelip 2014 model LG G4'ün kamerasını test etsem Redmi Note 13 Pro'yu bile çözünürlük ve renk Kalitesi açısından "çok rahat" tokatlar hem fotoğraf hem de videoda. OIS görüntü sabitleyici videoda aşırı bulanıklık yapıyor, 6 senelik Samsung'un EIS ile çekilen videosu bile Redmi'nin OIS ile çekilen videosundan daha net ve titreşimleri daha az.

Kullanıcı Güvenliği
Redmi kullanıyor iseniz pek de güvende olduğunuzu söyleyemem. Müzik dinlerken 60 dereceye ulaşan bir telefona güvenmemelisiniz. Aynı şekilde hiçbir zorlu şartlara maruz bırakılmamış genelde çekmecede yedek telefon olarak duran bir Redmi Note 12 var elimde, kasasının kenarında hafif açıklık var muhtemelen bataryası şişmiş üstelik oda koşullarında, kuru ortamda ve az kullanımda. Bomba gibi telefon.

Söyleyeceklerim bu kadardı. Eğer sorularınız olursa sorabilirsiniz, ben buradayım. İyi sosyaller!
 
Son düzenleme:
Ayarlardan renkleri ayarlayın görürsünüz,

Ekran modu "soğuk"
Gelişmiş ayarlar "kırmızı" en solda.

Ayrıca soldaki Redmi daha yeşil ve soluk renkler verirken sağdaki Samsung daha sıcak canlı renkler veriyor. Redmi arka planı gıpgri iken Samsung arka planı simsiyah dikkatli bakın 😅

A34 le çektim kamerası bozmuş normalde daha parlak ve yeşilden ziyade daha maviye kaçıyor.

Bu arada VIA tarayıcı sizde değişik duruyor sanki, hangi sürümü kullanıyorsunuz?

Son sürüm ama ayarlardan arama kısmını alta aldım onu mu diyorsunuz?
 
Ekran modu "soğuk"
Gelişmiş ayarlar "kırmızı" en solda.



A34 le çektim kamerası bozmuş normalde daha parlak ve yeşilden ziyade daha maviye kaçıyor.



Son sürüm ama ayarlardan arama kısmını alta aldım onu mu diyorsunuz?
Ekran modu soğuk olan cihaz Samsung sanırım. İkisinin de ekran ayarlarını çekip atar mısınız?

Tarayıcı ayarlarından yapılıyorsa bende alta alayım hocam.
 
Ekran modu soğuk olan cihaz Samsung sanırım. İkisinin de ekran ayarlarını çekip atar mısınız?

Redmi olanın ayarlarıyla oyanamadım Redmi not 8.
Diğeri Samsung A52s ekranı biraz sarımsı.
Çektiğim A34 ise bir tık soluk ekranlı A52s e ve Redmi not 8'e göre.

Tarayıcı ayarlarından yapılıyorsa bende alta alayım hocam.

Genel >araç çubuğu arayüzü> altta.
 
Neden Samsung A serisine gelince sadece A0X, Redmi'ye gelince komple hiçbir Redmi alınmaz? Bak mesela bu da Redmi ama sana göre alınmaz!

Evet, bu da alınmaz. Telefonu işlemciden ibaret mi sanıyorsun sen?
 
Bende onu anlatmaya çalışıyorum hocam anlatamadım bir türlü :D


Ayarlar>Ekran>renk tonu kısmından ikisinin de renk tonlarını atarsanız sonuç çok daha ortada olur hocam. Ama bu şekilde de Samsung'un ekranının daha iyi olduğu apaçık ortada.
Benim derdim ekranın sarımsı olması, a34 sarımsı değil ama o da soluk panelli işte
Screenshot_20240420_212535_Settings.jpg


Zaten kaliteli ekranı AMOLED yüksek pp vs. Redmi'ye fark atar ama bir kusuru var :D
 
Benim derdim ekranın sarımsı olması, a34 sarımsı değil ama o da soluk panelli işte
Eki Görüntüle 2174077
Gelişmiş ayarlardan kendiniz için en iyi ekran ayarını yapabilirsiniz hocam, Amoled ekran istediğiniz her rengi çıkarabilecek kapasiteye sahip. Kendi Redmi cihazımda Amoled ekranda doygun renk kullanınca aşırı canlı oluyor renkler, onun gibi gerekli ayarlar yapılırsa her Amoled ekran kalitelidir. Mobil IPS gibi kör eden ekranın yanında Amoled her zaman daha iyidir.
 
Sanki özellikle Xiaomi'yi kötülemek için uğraşılmış bir konu gibi geldi.

Redmi cihazlardaki yazılım sorunlarının sebebi cihazın Redmi olması değil, MIUI/HyperOS kullanmasıdır. Redmi serisinde reklam çıkacağını herkes biliyor, adamlar kendileri de söylüyor fiyatlarımız düşük olacak ama ürün içinde reklam olacak diye, bu reklamlardan kurtulmak da çok kolay insanlara neden bu kadar dert olmuş anlamadım. Dandik malzeme olması doğru fakat bu yüzden yine markayı suçlayamayız, ucuz fiyatının sebebi malzeme kalitesi, aynı segment cihazlara bakarsan yine malzeme kalitesi arasında fark olmadığını görürsünüz.

Oradan bakınca Xiaomi'nin avukatı gibi görünüyor olabilirim ama öyle değilim. Bu kadar uygun fiyatlı telefonlar yapan firmayı insanlar kötülemek için yer arıyor, daha iyisini istiyorsan daha fazla para verirsen daha iyisini de bulursun. MIUI/HyperOS beğenmeyenlere lafım yok herkes her arayüzü beğenmek zorunda değil, fakat arayüzün günlük kullanım için sıkıntı çıkardığını düşünmüyorum sadece insanların zevklerine hitap etmiyor. Redmi cihazlar custom ROM'lar ve Magisk modulleri ile bütün markalara taş çıkartır. Başka hiçbir markada böyle büyük topluluklar ve 3. taraf geliştiriciler bulamazsınız.

Sözüm ona ki lütfen haksız yere hiçbir markayı kötülemeyin. Bir cihazı kötülemeden önce aldığınız fiyatı ve aynı segmentteki rakiplerine göz atın.
 
Sanki özellikle Xiaomi'yi kötülemek için uğraşılmış bir konu gibi geldi.

Redmi cihazlardaki yazılım sorunlarının sebebi cihazın Redmi olması değil, MIUI/HyperOS kullanmasıdır. Redmi serisinde reklam çıkacağını herkes biliyor, adamlar kendileri de söylüyor fiyatlarımız düşük olacak ama ürün içinde reklam olacak diye, bu reklamlardan kurtulmak da çok kolay insanara neden bu kadar ders olmuş anlamadım. Dandik malzeme olması doğru fakat bu yüzden yine markayı suçlayamayız, ucuz fiyatının sebebi malzeme kalitesi, aynı segment cihazlara bakarsan yine malzeme kalitesi arasında fark olmadığını görürsünüz.

Oradan bakınca Xiaomi'nin avukatı gibi görünüyor olabilirim ama öyle değilim. Bu kadar uygun fiyatlı telefonlar yapan firmayı insanlar kötülemek için yer alıyor, daha iyisini istiyorsan daha fazla para verirsen daha iyisini de bulursun. MIUI/HyperOS beğenmeyenlere lafım yok herkes her arayüzü beğenmek zorunda değil, fakat arayüzün günlük kullanım için sıkıntı çıkardığını düşünmüyorum sadece insanların zevklerine hitap etmiyor. Redmi cihazlar custom ROM'lar ve Magisk modulleri ile bütün markalara taş çıkartır. Başka hiçbir markada böyle büyük topluluklar ve 3. taraf geliştiriciler bulamazsınız.

Sözüm ona ki lütfen haksız yere hiçbir markayı kötülemeyin. Bir cihazı kötülemeden önce aldığınız fiyatı ve aynı segmentteki rakiplerine göz atın.
Hocam bende bu sorunların sebebi Xiaomi'nin yazılımı, Custom ROM ile telefonlar daha düzgün kullanılır demiştim zaten.
 
Note 10S kullanıcısı olarak sadece çok ucuzsa alınır derim. Telefon cebimde bile ısınıyor. Cep ısıtıcısı gibi kışta işime yarıyor. Kasma donma yaşamadım şu ana kadar. Gündelik kullanım için ideal bir telefon. Gidip oyun oynarsan ateş topuna dönüyor zaten telefon :)
 

Geri
Yukarı