Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım Desteği

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsunglar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB Hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu Puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB Hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu Puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- Ömür

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerde 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonlarında bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.
Bende Redmi Note 8 var ve çok memnunum. Kasma vesaire hiçbir şey yok.

Güncelleme yapmazsan tabii sorun çıkmaz.

Neden bile bile telefona zarar vereyim ki? Benim için stabilite güncellikten çok daha önemli. Her şey aynı kalsın ama hiçbir değişiklik olmasın daha iyi. Güncellemeler zorunlu değil. 1 yıldır yapmadım ve yararı da olmuş sen böyle dediğine göre.

Arkadaşım, Türk milleti ne alacağını bilir, niye herhangi bir fiyat belirtmediğini de göz önünde bulundurarak makalede Redmi cihazların yazılımlarının sözüm ona berbatlığına değinilmiş. Android güncellemesi bir telefonun donanımsal ömrüyle doğru orantılıdır. Ya da söyle bir soru sorayım, hiç yazılım eksikliğinden (güncelleme almaması) kaynaklanan kullanım dışı kalmış, herhangi bir Redmi telefon gördünüz mü? :) Ben birçok Samsung telefon gördüm.

Redmi kullanıcısı değilim fakat ailemde yıllardır Redmi kullananlar var ve gayet memnunlar ki annem hala Redmi Note 2 (2014) kullanıyor. Herhangi bir markaya gömerken fiyat/performans olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum, bu kriter baz alınırsa acımasızca gömemezsin. :)
Bir de iPhone ve Samsung firmaları zaten kendileri kabul ettiler yazılım güncellemeleri ile telefonların pil ve hız performanslarını düşürdüklerini... O zaman bu makalenin ne anlama geldiği daha da anlaşılır hale geliyor.
Hem Xiaomi hem de makalede alt marka diye belirtilen Eco serisi Redmi'nin yazılımlarının sağlayıcısı MIUI; kullanan arkadaşlar iyi bilir, geri bildirimlere herhangi bir markadan daha çabuk cevap verir.

Bir örnek vereyim: sabahtan pop-up kameranın WhatsApp'tan görüntülü aranma durumunda hemen açılması gibi bir problemin aynı gün öğleden sonrasında yeni bir güncelleme sunması gibi. Birçok hata düzeltmesi ve geribildirimlere verdiği önemi görmezden gelmez Türk milleti.:)
Yıllardır Mi Mix2 ve Xiaomi Mi9T kullanıcısı olarak yiğidi öldür ama hakkını iade et demekten kendimi alamadım yine...

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım.

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım desteği.

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsung'lar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- ömür.

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerde 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz.

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonlarında bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları.

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.

Redmi Note 9 Pro kullanıyorum. Gayet memnunum. Reklam için ne kadar aldınız Samsung'dan?

Saçma. Türkiye şartlarında Xiaomi telefonlar Redmi serisi dahil en mantıklısı oluyor. Dediğiniz doğru olabilir fakat yıllardır aileme de Redmi serisi alıyorum herhangi kasma yavaşlama sorunu olmadı. Kullanıcı problemlerini niye markaya yansıtıyorsunuz. Üstelik telefon performanslarını süre içerisinde bilerek yavaşlatan Samsung markasından bahsediyorsunuz. Reklam çıkıyor diyen arkadaş demekki telefonuna kötü amaçlı yazılım, arkaplanda gizlice reklam çıkartan başka bir uygulama var.
2016'dan beri Xiaomi ürünleri kullandım. Bir kere şikayetim olmadı. Fanboy değilim her zaman fiyat performans ürünleri aradım. Karşıma Xiaomi çıktı.

Yani 1 yıldır Note 8 Pro kullanıyorum. Telefonda bir kez bile donma olmadı. Bir kez bile program kapanmadı. Bir kez bile kasma olmadı. Bir kez bile takılma olmadı.

Ve şunu da söyleyeyim telefon defalarca yere çarpılırcasına düştü en ufak bir sorun olmadı ekranı kırılmadı.
MIUI denildiği gibi yavaş falan değil ne telefon ısınıyor ne de kasıntılı çalışıyor.

Red mi Note 8 Pro almadan önce Samsung Note serisinin dört ayrı telefonunu yıllarca kullanan birisi olarak söylüyorum bunları.

Tek uyuz tarafı yukarıda da denildiği gibi programlardaki reklamlar.
Geri kalan eleştirilere katılmıyorum yahu hangi telefon 2 yıl sonra eskimiyor ne alırsanız alın.

Kaldı ki fiyat performans olarak çok çok iyi bir telefon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı