Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Evet biri redmi telefonla sıkıntı yaşıyor.
Hocam sorun yaşan çok ama hala savunuyorlar. Ben buna kızıyorum, siz gidip 3000 lira ya Redmi alıp paranızı çöpe atabilirsiniz.

Şu andan itibaren güç kaynağı olarak Hadron markayı öneriyoruz. Çünkü ucuz, ne gerek var diğerlerine.
El bombası almaya paranız yetmiyor mu? 'ÜZÜLMEYİN!' Hadron size hayalini kurduğunuz patlamayı sağlayacaktır!
5ee5023c18fe7b63e8e68f4b2e024547.jpg

Dosya Ekleri

• 1603032240054.png
    1603032240054.png
    57,1 KB · Görüntüleme: 53
Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım Desteği

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsunglar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB Hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu Puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB Hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu Puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- Ömür

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerde 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonlarında bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.

Valla Mi 6 kullanıyorum, 128 GB. Evet MIUI çok ağır bir arayüz ama hakkını da verelim gerçekten harika ve kullanım kolaylıkları çok fazla olan bir arayüz. O yüzden şimdiye kadar cisminin hiçbir telefonunda 4 GB altı RAM olmadı. Bu arada telefon hâlâ harika, hiç zorlanmadan PUBG M 60 FPS alıyorum ve MIUI + SDM gameturbo birleşince telefon uçuyor resmen.

Dayanamadım yazmaya karar verdim. Oncelikle eşimin telefonundan yazıyorum RN8p telefon cok stabil kameraları harika, hızı güzel donma kasma yok 1 seneye yakın oldu memnunuz fiyatına göre. O zmaanda araştırdım bu özelliklerde yanına yanaşan yoktu..
iPhone 2'yi kardeşim Amerika'dan haziran Temmuz gibi tanıtıldı eylül sonunda getirdi. İlk iPhone kullanicilarindanim. Buyuk olaydı. Cok teknik detaydan anlamam ama kullanmadığım marka kalmadı. Sony P990 vardı belki bilenler olur dokunmatik açılır. Sayı bölümü çıkarılırdi falan klavyeli. Hastalık mahiyetinde telefon değiştiririm genelde senede bir yaparım. İlk Android'ler çok hantaldi. Motorola attrix 2, Sony Z1, Samsung S1, meuzu MX5, LG G2, LG3, Sony Z2, ablama Sony Z3 o zamanlar telefonlar alınabilir fiyatlardaydi. Bir ara Red mi Pro diye bir modelini aldım 3GB RAM 32 dahili özellikler, ses kaydetme orijinal kendi uygulaması sayamadığım bir sürü ekstra özellik şimdi gerçi bütün telefonlarda var. O yıllarda harika kızılötesi falan (basit bir özellik ama olmazsa olmazim artık)MIUI arayuzunu de eski telefonlardan biliyorum attrix e yüklemiştim çok hoştu. MIUI arayüzü falan yabancida değilim arayüze telefonu harika yapti inanılmaz, sonra Mi5s Plus ile tanıştım. Aldım o gün bu gündür başka telefon kullanmiyorum., MI6'yi aldım telefon 3 senedir değiştirme gereği hissettirmesi çok enteresan bir tek bu telefonda sabit kaldım efsane modeli bana göre. Ne performansi azaldı ne yavaşladı bir tek pil az gidiyor onu da hızlı şarj ile hallediyoruz. Hedef mi9.yani kısaca arkadaşa çok katılmıyorum ki Samsung fiyatları özelliklerine göre kiyasladiginda pahalı. Xiaomi zaten açıkladı kar oranımız yüzde 5 diye. Reklam olayı doğru adamlar ek gelir elde ediyor bu işten ama telefonları ucuza sattıkları için oluyor bunlar. Ama artık kapatılabilir. Eskiden kapatilmiyordu. Guncellemelerle hallettiler.
Kısaca çok taraflı olmamak lazım ben Xiaomi'de sabitci değilim denetim ama bu fiyatlarda tel yok.
Arkadaşlar forumlarda kasma şikayetleri falan yazılar var demişler örnek sayfa atmışlar iPhone ile ilgili de milyonlarca donma kasma şikayetleri sayfası var veya Samsung'la ilgili benim babam senin babanı dovere getirmemek lazım. Parasi olan istediği telefonu alır. Adam 25bin verir son model iPhone alır kardeşim kususra bakmada ben telefona o kadar para veremem. Almak isyene de mani olmam.
Oğuzhan Mutaf

Dostum Xiaomi ile ilgili olan kasmalar RAM veya Android ile alakalı değil, MIUI arayüzü ile alakalı. One UI arayüzünde animasyonlarda takılma olmaz fakat MIUI arayüzünde her animasyonda akıcı olmayan telefonlar var. Dediğim gibi sadece benim değil herkesin yaşadığı sorunları yazıyorum.

Redmi Note 8 Pro telefonunu ülkeye geldiği günden 1 hafta sonra aldım. Henüz ne bir yavaşlık, sıkıntı, reklam vs. bir sorunla karşılaşmadım. Gerek güncellemeler olsun gerek güvenlikler cihaz güzel. Benim anlamadığım şu, grupta herkes Redmi öneriyor ama bir baktık şu an gömülüyor. :D

Valla mi 6 kullanıyorum 6 128 evt miui çok ağır bı arayüz ama hakalrini da verelim gerçekten harika ve kullanım kolaylıkları çok fazla olan bı arayüz o yüzden şimdiye kadar cisminin hiçbir telefonunda 4gb altı ram olmadı bu arada telefon hala harika hiç zorlanmadan pubgm 60 FPS alıyorum ve miui+sdm gameturbi birleşince telefon uçuyor resmen
Baya sallamışsınız hocam yanda iOS kullandığınız bariz görünüyor. Hem de son sürüm. :D

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım.

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım desteği.

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsung'lar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- ömür.

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerde 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz.

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonlarında bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları.

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.

Kardeş bir telefona 4000-5000 TL vermek akıl işi değil Türkiye'de. 2500 TL'ye çalışan bir insan amiral gemisi telefonlar almaz.
Hatta Redmi ve Xiaomi ayrı bir markalar değil, 15 senedir ben bu işle uğraşıyorum. Redmi serisi sadece düşük bütçe telefonu. Ben Redmi 7'de kullanıyorum ilk çıktığından belli hâlâ kullanıyorum, Mi 8 SE'de kullanıyorum, Redmi 9S de. MIUI hiçbir zaman hantal değil hepsinde stabil çalışır. 4 GB RAM'li bir telefon alsan amiral gemisi sayılıyor. 5000-6000 TL telefonda da 4-6 GB RAM var, niye onlar yüksek? Burada Xiaomi kötülemeyin adamlar işini yapıyor bize de almak düşer. ;)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı