Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Beyler olay şu, redmi serisi arayüz anlamında mi serisinin gerisinde, aman aman farklılıklar yok ancak uygulamalarda farklılıklar var. Mesela Redmi serisi Google Phone uygulamasını kullanırken, Mi serisi Xiaomi'nin kendi uygulamasını kullanıyor. Bunun yanında malzeme kalitesi, tasarım kalitesi Mi serisinde daha ön planda iken Redmi serisi daha ucuz malzeme kullanarak fiyatın düşük olmasını sağlıyor.
Çünkü Redmi ucuz marka iken Mi pahalı marka, düz mantıkla bile olay anlaşılıyor.
 
Doğru noktalara değinilse bile yanlışlar mevcut. Mesela Note 8 Pro Android 11 almayacak gibi bir şey yazıyor. Yanlış. Note 8 ve Note 8 Pro Android 11'i Çin sürümünde aldılar bile. Yakında MIUI 12.5 ile birlikte global de de yayınlanacak. Reklam mevzusunu belirtmemişsiniz ama yorumlarda bahsedenler olmuş. Arkadaşlar telefonu rakibinden çok daha düşük fiyata veriyor. Sence de tuhaflık yok mu? Xiaomi bunu Lei Jun'un babasının hayrına mı yapıyor sizce? Tabii ki de hayır. Satıştaki kârını düşük tutarken sattıktan sonra cihazın içindeki reklamlar ile gelirini arttırmaya çalışmakta. Tabii ki malum marka Apple kadar aç gözlü olmadığı için bir de bu u kapamak için tuş koymuş ama kimse bundan bahsetmiyor. Her neyse sen bu telefonu sorgusuz sualsiz ucuza alırken sorun yok ama adam ondan kâr etmek isteyince sorun.
Bu yazıyı yazdığım dönemde Android 11 almayacağı belirtilmişti alınan tepkiler üzerine almasına karar verildi ama aynısını Redmi Note 7 için de söyleyebiliriz kutudan 9 ile geldi 11 alması gerekirdi fakat almadı.
 
bende redmi note 7 pro var, 3.senesinde. yazılım olarak sorunlu bence xiaomi, güncellemelerle hafif kasma hissediyorum ama her işimi görüyor 3.senesine rağmen. en az 2 sene daha bu seviyede götürür diye düşünüyorum. yazılım sorunu olarak kastettiğim; mi clouda yedekleme açıkken galeriden her resmi 20-30 defa kopyaladığını gördüm. galeri yedeklemesini kapatıp bütün kopya resimleri tek tek silmek işkenceydi.
 
Bende Redmi 7A var. Gayette memnunum işimi görüyor. Telefondan ne istediğinize bağlı bir durum bence. Zaten telefon fiyatları fazlasıyla yüksek. Burda bütçe önemli.
 
Redmi kullanan bir tanıdığım işkence çekiyor şu an. Samsung ve iPhone en iyi firmalar gibi geliyor.

Reis öyle diyonda benim tanıdıkta Note 8 var Redmi'nin memnunum oyunlarda tatmin ediyor diyor yani şimdi bu 2645 TL'lik fiyata telefon tam F/P Türkiye'de yaşıyosak mahkumuz ucuz hiçbir şey kalmadı.
 

Geri
Yukarı