Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Redmi Note 8 kullanmıştım bir dönem. Arkadaşlarımın yoğun övmeleri sonucu alıp 5-6 ay içinde satmıştım.

Aslında başta memnundum ama bir gün güncelleme geldi ve bildirim çubuğu gri haline geldi, Xiaomi dalga geçer gibi “bu telefonun işlemcisi düşük olduğu için arkaplanı şeffaf yapmadık” diye açıklama yapmıştı. O gün gidip sattım telefonu optimizasyon yapmaya bile uğraşmamışlar cihaza.

Ve bir daha da gidip Android cihaz almadım. Bu sondu.
 
Bende ucuz telefon arayışında Redmi Note 12 Pro ile karşılaştım incelediğimde "beni idare eder donma kasma sorunu olmasın yeter" diyerek Turkcell bayisine gidip 13 Bin küsür fiyatına almıştım yaklaşık 4-5 ay oldu. Denildiği gibi her klasöre girildiğinde reklam çıkıyor bunu engellemek için ayarlardan kapatsakta tam anlamıyla kesemiyoruz. Ahım şahım bir donma sorunu ile şuana kadar karşılaşmadım fakat Türkiye'de yaşadığımız için satış temsilcileri telefonu satarken utanmasalar kendilerinide yanlarında verecekler. Kısacası 13 Bin TL olarak imzaladığım sözleşme varolmasına rağmen 1 ay önce öğreniyorum ki telefonu ben 18 Bin TL'ye almışım satış temsilcilerini müdürlerini ne kadar şikayet etsemde olan yine bana oldu. Tüketici haklarına şikayette bulunsam büyük ihtimal kazanırım fakat hiç bu tür şeylerle uğraşacak bir insan değilim. O yüzden siz siz olun Turkcell ve ucuz telefonlardan uzak durun çünkü orada illaki bir bityeniği vardır.
 
Redmi Note 8 kullanmıştım bir dönem. Arkadaşlarımın yoğun övmeleri sonucu alıp 5-6 ay içinde satmıştım.

Aslında başta memnundum ama bir gün güncelleme geldi ve bildirim çubuğu gri haline geldi, Xiaomi dalga geçer gibi “bu telefonun işlemcisi düşük olduğu için arka planı şeffaf yapmadık” diye açıklama yapmıştı. O gün gidip sattım telefonu optimizasyon yapmaya bile uğraşmamışlar cihaza.

Ve bir daha da gidip Android cihaz almadım. Bu sondu.

Temalardan ayarlayabilirsin.
 
Redmi telefon almalısınız. Fiyat/performans olarak karşılayan çok az ürün var. 3 senelik bir deneyimim oldu Note 8 ile. Yağmurda karda kullandım, arnavut kaldırımlara düşürdüm. Telefona resmen tekme atmadığım kaldı. Aldığı EN AZ 20 darbe sonunda ilk çatlağı oluşmuştu. Sonraki 20'de yavaş yavaş çatlamaya devam etti ve en son birkaç gün önce düşürdüğümde ekranının sağ tarafında düşey birkaç siyah çizgi oluştu ve dokunmatiği delirdi. Bana bu kadar başka bir telefonun dayanabileceğini düşünmüyorum şayet ilk darbesinde paramparça olan en az 5 telefona şahit oldum hayatım boyunca ve kesinlikle 2500 TL'den (seneler önce aldığım fiyat) pahalıydılar. Büyük ihtimal Redmi 12'den devam edeceğim.

Tek eksisi telefonun kendi uygulamaları reklam veriyor. Virüs girmiş gibi bildirim atıyor bi' bakıyorsun Müzik'i falan açıyor.

Onun dışında aldığım performansa tamamen okeydim. Birde bazen Google'da siyah ekran veriyordu, Chrome'a girip çıkınca düzeliyordu.
 

Geri
Yukarı