Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım.

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım desteği.

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsung'lar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- ömür.

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerin 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz.

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonların da bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları.

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.

Aşırı gereksiz yapmışsın birşeyi bilmeden bir tek kendine göre yapmışsın ne diyeyimki :D.
 
Gerçekten anlamıyorum. Tüm sayfalara teker teker baktım, her sayfada ilk mesajını bu konuya atan ve Redmi'yi öven insanlar var. Tarikat mısınız?
Evet hocam bu iş gittikçe fanboyluktan öte oldu. Redmiciler her yerde terör estirir oldu. :)
 
Tam 1 yıl önce Note 7 aldım. 1700 olması gerekirdi sanırsam. Şimdi zamanlandı 3K yakın oldu. Reklam olayı sadece müzikde gördüm internetini kesince bir daha gelmedi. Xiaomi ordusu falan diye saçmalamaya başlamayın gene. 1700 liraya 10 numara telefon. Tamam kardeşim 1700 liraya aldığım telefonda da Android 11 olmayıversin. Kasma falan görmedim. Hayır anlamıyorum kasmayı nereden buluyorlar? yoksa mecaz ile karışık abartıyorlar mı anlamadım. Telefon cidden güzelce çalışıyor.

Şimdi bir iki "bebe" gelir. Redmi ile Apple karşılaştırır. Bir şey bulamayınca, "sana yazılım gelmiyor hehe" derler. Şimdi onlara soruyorum 1700 nerede, 11.000 nerede?

Ben alırken A51 vs. yoktu. Olsa A51 alırdım. Ama tek fark edeceği şey yemin ederim Android 11 gelmesi olacaktı. Bir de cebimden çıkan gereksiz paralar.
Kullanıp memnun olan da var olmayan da var. Ama cidden yazılım konusunda bazen büyük bazen ufak tefek sorunlar çıkartıyor. Bazıları güncelleme ile düzeliyor bazıları kalabiliyor sanırım. Muhtemelen çok fazla telefon çıkarttıkları için hepsine sağlam ayar çekemiyorlar belki bilemiyorum.

Ben de Mi Note 3 kullanıyorum. 2.5 sene civarı oldu memnunum. Redmi serileri biraz daha fazla eleştiriliyor. Bu yüzden Anneme Realme almayı tercih ettim.

Buna rağmen Redmi Note 9 serisi çok satan telefonlar arasında.

Bence Xiaomi yavaş yavaş eskisi kadar fazla telefon satışı yapamayabilir. Özellikle yazılım konusunda şikayetler git gide artarsa ve tabi başka rakipler de ortaya çıktıkça işi daha zorlaşacak. Bir de fiyat olarak eskisi kadar avantajlı değiller gibi görünüyor.

Aslında yazılım konusunda şunu da söyleyebilirim ki Xiaomi alanların bir kısmı çok daha iyi performans almak için telefonun ROM'unu değiştiriyor yada değiştirmek zorunda kalıyor.

Bir de ülkelere göre yazılımlarda ufak farklar koymaları hoş olmuyor. Misal tema uygulamasına giriyorum Font kısmı yok. Bölgeyi Hindistan yaparsam Font kısmı gözüküyor. Bir çok güncelleme almasına rağmen bu değişmedi.

Misal telefonda yüz tanıma var ama yazılımla bunu kapatıyorlar özel olarak.
 
Kim ne derse desin samgung'un pabucu dama atıldı. Redmi 8A kullanıyorum hem şık hemde çok işlevsel ve güncellemeler ise on numara Daha fazzla fiyat verip daha düşük kalıteli modeller mi yoksa Xiaomi mi bence Xiaomi ...
Hiçbiri derim. Redmi cihazların fiyat sınıfında olan ve daha iyi olan Realme varken Redmi’ye para verilmez bence. :)
 
Kim ne derse desin samgung'un pabucu dama atıldı. Redmi 8A kullanıyorum hem şık hemde çok işlevsel ve güncellemeler ise on numara Daha fazzla fiyat verip daha düşük kalıteli modeller mi yoksa Xiaomi mi bence Xiaomi ...
Ne olursa olsun Çinli markaların çıkması bizler için iyi oldu. Samsung leş telefonlara yüksek fiyatlar biçiyordu.

Bir yerden elime bedava bir Samsung geçmişti. Samsung Galaxy Grand Prime Plus. Şu isme bakın hele :) Hani en üst seviye telefon gibi gelir :) Adamlar telefona sadece 8 GB depolama koymuşlar. Hafıza kartına da uygulamalar vs yüklenmiyor. Gerçekten hayatımda kullandığım en kötü telefondu.

Şu an Samsung onlarla rekabet etmek için fiyat performansı daha iyi olan telefonlar çıkartmaya mecbur.

3000 liranın altında Samsung alınmaz diyenler var. Ancak 3500 400 arasında M51 tavsiye ediliyor. Seçeneklerin artması bizim işimize yarar.
 

Geri
Yukarı