Neden sürekli tıraş olmak zorundayız?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Günümüzdeki çoğu iş yerinde bildiğiniz gibi müdürler erkek elemanlarının tıraşlı olmasını istiyor, bazı yerler o kadar sıkı ki sakalınız ufacık bile uzun olmayacak her sabah kalktığınızda tıraş olacaksınız. Yaz aylarında taksim'de bir otelde staj yapıyordum, bu benim hayatımdaki ilk iş deneyimimdi ve sürekli tıraş oluyordum ve olmaktan bıkmıştım artık, mayıs ayından eylül ayına kadar her sabah istisnasız tıraş oluyordum. Olmayı unutup da sakallı çıkınca da azarı işitiyorsun, kahvaltı bittikten sonra hemen gidip tıraşını oluyorsun. Kahvaltı 07:00'da başlıyor 10:30'da bitiyor. Neden iş hayatında tıraş olmak zorundayız ki? Bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Stajı bıraktıktan sonra uzattığım 1 aylık sakal bana resmen ilaç gibi gelmişti bir kendime gelmiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi oluyor yüzümüz gözümüz açılıyor bende sakalı hiç sevmiyorum, keşke çıkmasa bebek gibi yüzüm olsa.
Hocam sürekli tıraş olunca sürekli kızarıklık oluyor, sürekli tahriş oluyor çok lanet birşey. Özellikle çenenin alt kısımları yani o gıdık denilen bölgede feci sivilcelenme yapıyor hergün tıraş. Bence sakalına bakarsan sakal daha çok yakışıyor ve sakal yüzü dinlendiriyor. İmkanım olsa bende uzatıcam ama öğrenci olduğum için mecbur gene tıraş oluyorum.

Müşteriyle direkt temasa geçecek kişiyseniz ve kurumsal bir firmaysa bırak sakalı, kulak ve burun kılını bile düzgün aralıklarla alacaksın, dikkat edeceksin. Bakımlı olacaksın. Bu sebeplerden işten kovulanlar var, kurumsal yerlerde gözünün yaşına bakmazlar.

Ha ben de TR'nin en büyük kurumsal şirketlerinin birinde çalışıyorum ama müşteriyle bir alakam yok. Sakal, saç, dövme bazında karışmıyorlar bize bu sebeple. Her sabah tıraş olmak eziyet, benim gibi sakal sevenler meslek seçimine dikkat etsin :)

Hocam sürekli tıraş olunca sürekli kızarıklık oluyor, sürekli tahriş oluyor çok lanet birşey. Özellikle çenenin alt kısımları yani o gıdık denilen bölgede feci sivilcelenme yapıyor hergün tıraş. Bence sakalına bakarsan sakal daha çok yakışıyor ve sakal yüzü dinlendiriyor. İmkanım olsa bende uzatıcam ama öğrenci olduğum için mecbur gene tıraş oluyorum.
Kullandığınız tıraş köpüğü, tıraş jileti ve nasıl kestiğiniz, tıraş sonrası gerekli bakımları uygulayıp uygulamadığınız, bunlar çok büyük etkenler. Bende her gün oluyordum. Tıraş balsamı ve losyonlar sayesinde cildim bebek gibi oluyordu dediğiniz sivilceler losyon ve balsam kullanmadan önce vardı. Neden tıraş oluyoruz sorusuna gelecek olursak; daha temiz bir görüntü bence. Taksimde bir otel olduğuna göre müşterileri de ona göre olmalı.

Kullandığınız tıraş köpüğü, tıraş jileti ve nasıl kestiğiniz, tıraş sonrası gerekli bakımları uygulayıp uygulamadığınız, bunlar çok büyük etkenler. Bende her gün oluyordum. Tıraş balsamı ve losyonlar sayesinde cildim bebek gibi oluyordu dediğiniz sivilceler losyon ve balsam kullanmadan önce vardı. Neden tıraş oluyoruz sorusuna gelecek olursak; daha temiz bir görüntü bence. Taksimde bir otel olduğuna göre müşterileri de ona göre olmalı.
Meydanda ki bir oteldeydim, otelin kahvaltı salonunda baktığı kabataşın manzarası yüzünden felan çok turist geliyordu konaklamaya müşterileri elit insanlardı, çoğunlukla Arap tabii 😁
Eskiden tıraş köpüğü kullanıyordum ama sonra internet ortamında tıraş sabunuyla tanıştım, çok merak ettim nasıl birşey olduğunu gittim satın aldım. Çok hoşuma gitti şimdi son 1.5 yıldır tıraş sabunuyla tıraş oluyorum. Kullandığım jilet günlük tıraş için uygun olan 3 bıçaklı bir jilet. Sakallarımı hep çıkış yönlerine doğru kesiyorum.

Müşteriyle direkt temasa geçecek kişiyseniz ve kurumsal bir firmaysa bırak sakalı, kulak ve burun kılını bile düzgün aralıklarla alacaksın, dikkat edeceksin. Bakımlı olacaksın. Bu sebeplerden işten kovulanlar var, kurumsal yerlerde gözünün yaşına bakmazlar.

Ha ben de TR'nin en büyük kurumsal şirketlerinin birinde çalışıyorum ama müşteriyle bir alakam yok. Sakal, saç, dövme bazında karışmıyorlar bize bu sebeple. Her sabah tıraş olmak eziyet, benim gibi sakal sevenler meslek seçimine dikkat etsin :)
Ya ben çok seviyorum sakal uzatmayı ama hiç vaktim olmuyor. Tam uzatırım bayram gelir, tam uzatırım önemli bir yere misafirliğe gideriz felan derken hiç uzatamam. Uzatabildiğim en uzun süre 1 aydı oda stajı bıraktığım zaman bu yıl uzattım.

Son düzenleme:
Standart görüntü içindir. Bir şeyin olması, olmamasından daha fazla kontrol ister. Saç, sakal vb. şeyler; yorumlamaya, dizayna ya da tam tersi, bakımsızlığa açık konulardır. Kıyafet de bunlardan biri. Olmayan sakalı ya da neyse onu kontrol etme gereği olmadığından, kökten bir yaklaşım olarak benimsenmiş.

Bunlardan ziyade, insanları bu düşüncelere iten süreci ele almak önemli. Müşteri ya da çalışma ortamı açısından konuşalım.
Eğer; işin gerekliliklerini yerine getiriyor ve müşteri memnuniyetini sağlıyorsam, diksiyonum düzgünse bu yeterlidir. Görüntü, giyim, aksesuar gibi ayrıntılar da, ilk intiba için her alanda önemlidir. Ancak; müşteri memnuniyetini ve hizmeti, sakalımla, bıyığımla sağlayacağım düşünülüyorsa, genelleme yapıyorum; bunu talep etmelerinin sebebi, bana göre ruh hastalığıdır.

Algı ile de alakalı bir şey. Bu bir süreç ve kendi içinde dönüşerek, şu anki küresel halini aldı. Müşteriden izole, ofis ortamlarında değişim başlasa da, halen "smart keejuıl" furyası hakim. Kısacası müşterinin köleleri olarak bize düşen, kurallara uymak ya da uygun ortamı aramaktır. Çünkü; şirketler de onlara göre hareket ediyor. Mesele; "müşteri her zaman haklıdır" mottosunu yıkmak. Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı