İnceleme Neden Tekrar Monster bilgisayar Almamalıyız?

Bu markayı; dürüst olayım önce uygun fiyatlı olması, yerli ve ulaşılabilir olması ve içini açtığında garantiden çıkmıyor olması ve Monster kontrol merkezinin kolay arayüzü nedenleri için almıştım. Ancak aldıktan sonra pişmanlık yaşatan durumlar oluştu. Alacak arkadaşlara fikir olabilir. Sadece modelden kaynaklı olabileceği için aldığım modeli de belirteyim; Abra A7 V14.2 17, 3"

  • Hoparlörü; Laptop üzerinde Sony Sound Blaster 6+ yapıştırması var ama ne yaptıysam bunun uygulamasını kuramadım, Monster'in kendi sitesinden, yazılımın kendi sitesinden, Microsoft Store'dan her yerden denedim donanımı algılamıyor. Üst düzey bir ses deneyimi beklentim yoktu ama çok aşırı az ses çıkıyor, 15 yıl önce başlangıç seviyesi olarak aldığım Samsung laptoptan ve 12.500 TL'ye aldığım POCO M6 Pro cep telefonundan inanın daha fazla ses çıkıyor, yazık çok yazık. Bu arada SounD Blaster Cinema 6 kurulamama sorunu yaşayan pek çok kullanıcı varmış, aldıktan sonra öğrendim, aslında Sound Blaster Cinema 6 nedir öyle bir beklentim de yok, normal dizüstüm kadar ses verse azıcıkta kaliteli olsaydı yeterdi. YETMİYOR.
  • Ekran çok kaliteli gerçekten 144Hz farkı hissediliyor ama aşırı karanlık arkadaşlar, gündüz tek camlı odada perde kapalı olsa dahi karanlık sahneler neredeyse yok. Oyunlarda normalde siyah ayarı yapılır ya başta, onu standarttan daha yüksek yapmak zorunda kalıyorum detayları görebileyim diye. Tamam IPS ekran, öyle çok bir parlaklıkta beklemiyorum ama parlaklık en yüksekteyken inanın karanlık ve yetersiz, sadece gece kullanırım diyorsanız bir tık yeterli bana YETMİYOR.
  • Tamam performans bilgisayarı, tamam şarjda kullanılır ama şarjdan çekince dizi izlerken bile kasmazsın be Müslüman :D Öyle 4K dizi falan değil yanlış anlaşılmasın. Tarayıcıdan açtığım Full HD dizi/film yani, fareyi oynatırken tam ekrana girip çıkarken tam bir fiyasko. Pil ayarını da maksimum performans olarak ayarladım yanlış anlaşılmasın, ama şarjdayken basit beklentilerde bile YETMİYOR.
  • İçini açıp sahte malzeme veya kötü işçilik olmadığı sürece garantiden çıkmaz gibi bir izlenim var internette tanıtım videolarında falan, ama içinden çıkan önsöz gibi bir kağıtta yazan talimatlara göre sanırım ya da benim anladığım sadece Monster'dan satın alınan malzemeleri eklerseniz garantiden çıkmıyormuş, yani onların sattığından daha kaliteli bir SSD'yi daha uyguna alıp bilgisayara eklerseniz garantide sıkıntı olabiliyormuş ben o kağıttan öyle anladım. Bu durumda beni ÜZDÜ.
Ses, görüntü gibi temel şeylerde bana yetmediği için çok yüksek beklentilerim de olmadığı için sadece yeni oyunları kasmasın oynatsın diyorum. -belki çok yüksek beklentileri olanları karşılıyordur. Tekrar dizüstü alacak olsam 3-5 daha verir farklı marka tercih ederdim.
 
Hocam sana kötüsü denk gelmiş bende Monster kullanıyorum ağır oyunda Ultra ayarda 69 derece gördüm fakat RDR2 gibi oyunlarda bazen 70-72 olabiliyor hoparlör konusuna gelirsek evet sesi iyi değil zaten kullanmıyorum fakat monitörü güzel akıcı fakat küçük geliyor.
 
Hocam sana kötüsü denk gelmiş bende Monster kullanıyorum ağır oyunda Ultra ayarda 69 derece gördüm fakat RDR2 gibi oyunlarda bazen 70-72 olabiliyor hoparlör konusuna gelirsek evet sesi iyi değil zaten kullanmıyorum fakat monitörü güzel akıcı fakat küçük geliyor.
Yeni bildiğim bir seri oyunu indirip oynayıp bitiriyorum hocam, oyun konusunda şu derecede kaldı şöyle ısındı yok 90 değil 120fps verdi gibi yüksek beklentilerim yok, o yüzden ısınma konusunda bir şikayetimde yok, şikayetlerim daha temel konularda.
 
Her cihaz aynı çöp hocam bu zamanda kaliteli laptop bulmak imkanı yok yere gömdügün cihaz kaliteli çıkar aşırı önerdigin cihaz çöp çıkar olay bu umarım anlatabilmişimdir.
 
Her cihaz aynı çöp hocam bu zamanda kaliteli laptop bulmak imkanı yok yere gömdügün cihaz kaliteli çıkar aşırı önerdigin cihaz çöp çıkar olay bu umarım anlatabilmişimdir.

Dediğinizi anladım ama benim beklentilerimi de karşılasın be hocam :D 12,500'e aldığım minicik hoparlörlü telefon daha iyi ses vermesin bir zahmet, parlaklık iyi kötü evde dizi izlemeye yetsin bir zahmet. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. Farklı markaların giriş seviyelerinde bu beklentiler var emin ol.

Üstüne sayfalarca yazı yazarım. Monster neden pişmanlıktır bir de ben anlatayım bir ara. Sound Blaster olmadan sesi de berbat.

Çözebildiniz mi bari hocam? Forumdaki önerileri de tamamen denedim ama yok benim bilgisayara kurulmuyor :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak laptoplar çok üst düzey segment olmadığı sürece üzer. Onların fiyatları da uçuk seviyelerde. Ek olarak Monster laptoplarının kronik denebilecek bir sürü problemi var. Bunları forumlardaki marka ile ilgili açılan konulardan görebilirsiniz.
 
Bir ara Realtek driver'ını Revo Uninstaller ile kaldırıp bir şeyler yapmıştım da kurulmuştu. Hatırlayamadım.

Ben format atıp en başta Sound Blaster'ı kurmayı bile denedim hocam :D Bilmiyorum yapamadım, rezil ses sistemi şeklinde kullanıyorum :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı