Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

iPhone 16 3000MAH başka da bir şey demeye gerek yok.

"Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?" konusunu Android'den açan konu sahibi...

Eki Görüntüle 2557347
iOS tan açsa da fanboy diyeceksiniz kanka? Hem ne alaka olamaz mı yani ya da adam iOS kullanıyordur android daha iyi diyordur ne var bunda?
Ben anlamam bu işlerden ama forumlarda araştırdığım, sorduğum kadarıyla edindiğim sonuç şu: iPad, Mac vs. kullanıyorsan iPhone. Aksi takdirde Android çok daha mantıklı.

Zaten hocam Apple ekosistemi çok güzel yapmışlar MacBook alıyorsun ya da iPad çok güzel senkronizasyonlu kullanabiliyorsun. Bunlara lafımız yok zaten asıl kötü tarafı rakiplerine göre çok altta kalıyor 16 Pro Max S25 Ultra kadar performanslı değil alanlar zaten ekosistemi vardır ya da iOS denemek istiyordur ve beğenmiştir kişiden kişiye değişebilen şeyler bunlar ama Türkiye'ye baktığımız zaman bir popüler kültür köleliği var.

@Denizius124 Beğenmemenizi anlıyorum hocam dost acı söyler fanboyluk yapmanıza gerek yok.

Daha mesaj yazmadan fanboy olarak nitelendirdiniz ya helal olsun

Hocam ben o konuyu sormuştum bu forumda konum var. Şu an samsung ekosistemi de Apple kadar iyi demişlerdi.

Hocam mesaj yazmadan zaten beğeni bıraktığınız yorumlardan anlaşılıyor yani

O zaman yanlış anlamışsınız bir şeyleri anlamaya çalışırken biraz daha derinlemesine araştırın
Sadece meraktan soruyorum, tek çekirdek, konusundaki %14 farkı dahil bile etmiyorum çok çekirdekli işlemci testlerindeki %7'lik farkı hangi noktada deneyimlediniz hangi noktada ne iş yaparken fark ettiniz de daha performanslı diyorsunuz?

Son düzenleme:

Şöyle örneklendireyim Fortnite oynarken aldığım FPS farkları da var S25 Ultra ile full ayarlarda 100-120 FPS alırken iPhone 16 Pro Max'de full ayarlarda sabit 100 bile göremedim gündelik kullanımda zaten anlaşılmaz ki Fortnite telefonda optimizesi kötü bir oyun çoğu telefonlarda düzgün FPS alamazsınız.

Ve arada o kadar fark olmasının sebebi uygulamaların iOS uygun yapıldığından en basit örnek Instagram'da önceden S23 ultrada kamerayı tam olarak kullanılmıyordu ama IPhone'da komple iOSa uyumlu yapıldığı için Apple kamerası daha güzel denildi saf güçte o kadar perfonmanslı bir işlemciye sahip değil.

Peki siz %14 %7'lik kısmı nereden çıkardınız hocam

Mor olan A18 Pro.
Kırmızı olan ise Snapdragon 8 Elite

Son düzenleme:
Versus sitesinin neye göre puan verdiği belli değil ve kullanıcı oylarınıda topluyor. Güvenilir sayılmaz.

Şahsen bu siteyi öneririm, enazından test sonuçlarını ve donanımı güzel şekilde gösteriyor:
Versus sitesinin zırva notundan daha iyidir. (Review notlarını kâle almayın.)

Birde şunuda belirtiyim. IOS ile Android işletim sistemlerinin altyapısı farklı olduğu için çıkan benchmark skorları karşılaştırmak sağlıklı olmaz. Sadece fikir verir. Özellikle Antutu testi için.

Ama bende Snapdragon ve Mediatek'in daha güçlü olduğu yazdım önceki mesajımda. Grafik yongaları bariz daha güçlü çünkü.

Karşılaştırdığınız siteyi değiştirmenizi öneririm üstteki hocam çok güzel açıklamış.
Bu siteden yaptığınız karşılaştırma epeyden özelliklere bakıp 200MP kamerası var 48MP'den daha iyidir demek gibi bir şey ya da 8 GB RAM var 12-16 GB Android RAM'i çok daha iyidir demek gibi bir şey.
Apple işlemcileri genelde tek çekirdekte Android rakiplerini geçer çok çekirdek ise Android daha iyidir GPU olarak geridedir çünkü bu farkı optimizasyon ile kapatıyor bu durumda çok daha performanslı falan demek doğru değil.
Kamera konusunda ise 16 Pro'nun kamerası S25 ultradan daha iyi.
Olay kamerayı kullanamaması değil kalite düşürmesi Instagram'a atacağınız galerideki fotoğrafta bile kalite düşüyordu şu an S25 serisinde de aynı şikayetleri görmüşlüğüm var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…