Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

Merhaba dostlar,
Aşağıda yazacağım şeyler tamamen kendi düşüncelerim ve gözlemlerimi yansıtmaktadır. Kesinlikle bir kaynak, resmi bilgi, sistem bilgisi içermemektedir

1. Kamera.
Her ne kadar her Android farklıdır, onun kamerası ondan üstündür gibi söylemler olsa da iPhone kamerası kendini her yerde belli ediyor.
Ayrıca live photo özelliği bence kötü bir fotoğrafı bile güzel hale getirebilecek bir özellik.
Şu anki 2.el aynı fiyat bandinda olan iPhone XR ile Xiaomi kamerası kıyaslandığında ortaya gerçekten çok net bir tablo çıkıyor.
iPhone kamerası bu yüzden gençler arasında bu kadar popüler. Genelde fotoğrafı çeken iPhone kullanıcısı ondan atmasını isteyen Android kullanıcısı olur.

2. Hız.
Apple'ın Bionic işlemcileri ve iOS ile harika entegresi bence harika bir hız deneyimi sunuyor. Ben telefonu ana ekranda kaydırırken donan çok Android gördüm ama acayip donan Apple pek görmedim.

3. İşlevsellik.
Şu bir doğrudur, Apple bazı özellikleri 6-7 yıl sonra getiriyor. Lakin Apple'ın özellikleri gerçekten hepsi işlevsel ve kullanılabilir özellikler.
Örneğin Redmi telefonumda bir uygulama aramak için (ana ekran düzenim çok karışık, uygulamaları arayarak buluyorum.) Yukarıdan aşağı çekince uygulama çekmecesi açılıyor. Ancak gerçekten böyle bir rezalet yok telefon duruyor bekliyor arama kısmı açılıyor, arama ekranına istediğiniz şeyi yazıyorsunuz en az 10 sn sonra uygulama gözüküyor.
(Neden Redmi ile kiyasladın diyecekler haklı olabilirler ancak basit bir iPhone XR veya SE bütçesiyle ancak bir Redmi alınabilir.

4. Model Kolaylığı.
İlk Android cihaz alacağım zaman gerçekten kafayı yemiştim. Telefoncuya giriyorum Samsung.
A55, A23, S24, a55.
Ya ben tek tek hepsini araştırmam ki, 1, 2, 3, 4 şeklinde olması Apple'deki model üst alt sıralamasını çok kolay ve anlaşılabilir yapıyor.

5. Prestij.
Bugün bir yüksek model iPhone kişiyi görünce toplum olarak maddi durumu iyi psikolojosine giriyoruz. Aynı adam Samsung S25 Ultra ile gelirse eğer hiç fark bile etmez telefondan çok anlamayan kişi, çünkü tüm Android tasarımları kopyala yapıştır halinde Apple'da da bu var ancak yine de imaj açısından çok daha başarılı.

6. Ekosistem.
Bir AirPods, MacBook sahibi telefonu bilgisayarı ve kulaklığı arasında çok kolay eşleme yapabiliyor. Zaten bu sistemi konuşmaya gerek bile yok ki inkar edenin çıkacağını sanmıyorum.

7. iOS - Basitlik.
iOS belki de Apple bünyesinden çıkıp başka bir telefona entegre olsaydı kesinlikle o cihaz da patlardı. Gerçekten harika bir işletim sistemi tamam Android bir çekirdek ve bunun üstüne telefon geliştiricileri eklemelerini yapıyor ve bu yüzden IOS'dan daha iyi bir sistem geliştirilebilir doğru, ancak ben daha iOS kadar tasarımsal harika, basit bir işletim sistemi daha görmedim.
Ek: Emojileri de unutmayalım.

8. Güvenlik.
Günümüzde birçok Android cihaz basit bir APK dosyası ile hacklenebiliyorken IPhone'da bu işler çok daha zor. Ben daha hiç hackelenen (indirdiği dosya veya zararlı yazılım dolayısıyla, jailbreaksız) iPhone kullanıcısı görmedim.

Günün sonunda her ne kadar Apple ve iOS Android cihazlardan kat kat daha iyi olsa da bence Android cihaz alışan kişinin IPhone'ye, IPhone'ye alışan kişinin Android'e geçmesi çok zor.
Hepsi birer inovasyon sonucu ve hiçbiri babamızın oğlu değil (şahsen 😅) ben böyle düşünüyorum. Siz farklı düşünebilirsiniz benim dediklerim yanlış olabilir olur, ben şu an bunları Redmi cihazım üstünden yazıyorum ve bir eski IPhone'li olarak cihazımı en kısa vakitte satıp iPhone ile değiştirmeye çalışıyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Tamamen kendi düşüncelerim ve gözlemlerimi yansıtmaktadır. kesinlikle bir kaynak, resmi bilgi, sistem bilgisi içermemektedir. Psikolojik ve gözlem sonucu yazılmıştır.
iPhone 16 3000MAH başka da bir şey demeye gerek yok.

"Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?" konusunu Android'den açan konu sahibi...

Eki Görüntüle 2557347
iOS tan açsa da fanboy diyeceksiniz kanka? Hem ne alaka olamaz mı yani ya da adam iOS kullanıyordur android daha iyi diyordur ne var bunda?
Ben anlamam bu işlerden ama forumlarda araştırdığım, sorduğum kadarıyla edindiğim sonuç şu: iPad, Mac vs. kullanıyorsan iPhone. Aksi takdirde Android çok daha mantıklı.

IOS'tan açsa da fanboy diyeceksiniz kanka? Hem ne alaka olamaz mı yani ya da adam iOS kullanıyordur Android daha iyi diyordur ne var bunda?
Ben anlamam bu işlerden ama forumlarda araştırdığım, sorduğum kadarıyla edindiğim sonuç şu: iPad, Mac vs. kullanıyorsan iPhone. Aksi takdirde Android çok daha mantıklı.

Zaten hocam Apple ekosistemi çok güzel yapmışlar MacBook alıyorsun ya da iPad çok güzel senkronizasyonlu kullanabiliyorsun. Bunlara lafımız yok zaten asıl kötü tarafı rakiplerine göre çok altta kalıyor 16 Pro Max S25 Ultra kadar performanslı değil alanlar zaten ekosistemi vardır ya da iOS denemek istiyordur ve beğenmiştir kişiden kişiye değişebilen şeyler bunlar ama Türkiye'ye baktığımız zaman bir popüler kültür köleliği var.

@Denizius124 Beğenmemenizi anlıyorum hocam dost acı söyler fanboyluk yapmanıza gerek yok.

Zaten hocam Apple ekosistemi çok güzel yapmışlar MacBook alıyorsun ya da iPad çok güzel senkronizasyonlu kullanabiliyorsun. Bunlara lafımız yok zaten asıl kötü tarafı rakiplerine göre çok altta kalıyor 16 Pro Max S25 Ultra kadar performanslı değil alanlar zaten ekosistemi vardır ya da iOS denemek istiyordur ve beğenmiştir kişiden kişiye değişebilen şeyler bunlar ama Türkiye'ye baktığımız zaman bir popüler kültür köleliği var.

@Denizius124 beğenmemenizi anlıyorum hocam dost acı söyler fanboyluk yapmanıza gerek yok.

Daha mesaj yazmadan fanboy olarak nitelendirdiniz ya helal olsun👍🏻

@Denizius124 Beğenmemenizi anlıyorum hocam dost acı söyler fanboyluk yapmanıza gerek yok.
Hocam ben o konuyu sormuştum bu forumda konum var. Şu an samsung ekosistemi de Apple kadar iyi demişlerdi.

Hocam mesaj yazmadan zaten beğeni bıraktığınız yorumlardan anlaşılıyor yani :D

O zaman yanlış anlamışsınız bir şeyleri anlamaya çalışırken biraz daha derinlemesine araştırın😁
Sadece meraktan soruyorum, tek çekirdek, konusundaki %14 farkı dahil bile etmiyorum çok çekirdekli işlemci testlerindeki %7'lik farkı hangi noktada deneyimlediniz hangi noktada ne iş yaparken fark ettiniz de daha performanslı diyorsunuz?

Son düzenleme:
O zaman yanlış anlamışsınız bir şeyleri anlamaya çalışırken biraz daha derinlemesine araştırın😁
Sadece meraktan soruyorum, tek çekirdek, konusundaki %14 farkı dahil bile etmiyorum çok çekirdekli işlemci testlerindeki %7'lik farkı hangi noktada deneyimlediniz hangi noktada ne iş yaparken fark ettiniz de daha performanslı diyorsunuz?

Şöyle örneklendireyim Fortnite oynarken aldığım FPS farkları da var S25 Ultra ile full ayarlarda 100-120 FPS alırken iPhone 16 Pro Max'de full ayarlarda sabit 100 bile göremedim gündelik kullanımda zaten anlaşılmaz ki Fortnite telefonda optimizesi kötü bir oyun çoğu telefonlarda düzgün FPS alamazsınız.

Ve arada o kadar fark olmasının sebebi uygulamaların iOS uygun yapıldığından en basit örnek Instagram'da önceden S23 ultrada kamerayı tam olarak kullanılmıyordu ama IPhone'da komple iOSa uyumlu yapıldığı için Apple kamerası daha güzel denildi saf güçte o kadar perfonmanslı bir işlemciye sahip değil.
1755869082235.png
1755869102240.png

Peki siz %14 %7'lik kısmı nereden çıkardınız hocam :D

1755869322575.png

Mor olan A18 Pro.
Kırmızı olan ise Snapdragon 8 Elite

Son düzenleme:
Şöyle örneklendireyim Fortnite oynarken aldığım FPS farkları da var S25 Ultra ile full ayarlarda 100-120 FPS alırken iPhone 16 Pro Max'de full ayarlarda sabit 100 bile göremedim gündelik kullanımda zaten anlaşılmaz ki Fortnite telefonda optimizesi kötü bir oyun çoğu telefonlarda düzgün FPS alamazsınız.

Ve arada o kadar fark olmasının sebebi uygulamaların iOS uygun yapıldığından en basit örnek Instagram'da önceden S23 ultrada kamerayı tam olarak kullanılmıyordu ama IPhone'da komple iOSa uyumlu yapıldığı için Apple kamerası daha güzel denildi saf güçte o kadar perfonmanslı bir işlemciye sahip değil.Eki Görüntüle 2560680Eki Görüntüle 2560681

Eki Görüntüle 2560686

Mor olan A18 Pro.
Kırmızı olan ise Snapdragon 8 Elite
Versus sitesinin neye göre puan verdiği belli değil ve kullanıcı oylarınıda topluyor. Güvenilir sayılmaz.

Şahsen bu siteyi öneririm, enazından test sonuçlarını ve donanımı güzel şekilde gösteriyor:
Versus sitesinin zırva notundan daha iyidir. (Review notlarını kâle almayın.)

Birde şunuda belirtiyim. IOS ile Android işletim sistemlerinin altyapısı farklı olduğu için çıkan benchmark skorları karşılaştırmak sağlıklı olmaz. Sadece fikir verir. Özellikle Antutu testi için.

Ama bende Snapdragon ve Mediatek'in daha güçlü olduğu yazdım önceki mesajımda. Grafik yongaları bariz daha güçlü çünkü.

Ve arada o kadar fark olmasının sebebi uygulamaların iOS uygun yapıldığından en basit örnek Instagram'da önceden S23 ultrada kamerayı tam olarak kullanılmıyordu ama IPhone'da komple iOSa uyumlu yapıldığı için Apple kamerası daha güzel denildi saf güçte o kadar performanslı bir işlemciye sahip değil.Eki Görüntüle 2560680Eki Görüntüle 2560681

Eki Görüntüle 2560686

Mor olan A18 Pro.
Kırmızı olan ise Snapdragon 8 Elite.

Karşılaştırdığınız siteyi değiştirmenizi öneririm üstteki hocam çok güzel açıklamış.
Bu siteden yaptığınız karşılaştırma epeyden özelliklere bakıp 200MP kamerası var 48MP'den daha iyidir demek gibi bir şey ya da 8 GB RAM var 12-16 GB Android RAM'i çok daha iyidir demek gibi bir şey.
Apple işlemcileri genelde tek çekirdekte Android rakiplerini geçer çok çekirdek ise Android daha iyidir GPU olarak geridedir çünkü bu farkı optimizasyon ile kapatıyor bu durumda çok daha performanslı falan demek doğru değil.
Kamera konusunda ise 16 Pro'nun kamerası S25 ultradan daha iyi.
Olay kamerayı kullanamaması değil kalite düşürmesi Instagram'a atacağınız galerideki fotoğrafta bile kalite düşüyordu şu an S25 serisinde de aynı şikayetleri görmüşlüğüm var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı