Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

Evet sırasıyla iPhone 4, iPhone 7 ve iPhone 11 kullandım. Şu an da Samsung S22 kullanıyorum. Keşke daha erken geçseymişim amiral gemisi Android'e. İleride de S25 Ultra veya pixel 10 Pro XL almayı planlıyorum. Apple almayın, aldırtmayın. 2025'te hala 60Hz ekranı, 2 kamerayı, dandik bataryayı fahiş fiyata satıyorlar.

Adam 2019'da ve 2022'de çıkan telefonları kıyasladı. Senin bana attığın mesajdan ne kaldı şimdi kardeşim söyler misin?

Peki bu yorumu Apple kullanıp mı yaptın yoksa ezber mi? iPhone kötü bir telefon değil, bazı konularda geri kalmış olabilir o kadar. 120Hz kullanıp 60Hz IPhone'a geçersen tabii ki fark edecek. Apple Hz mevzusunu standartlarda 120 yapsa Pro'ların bir anlamı kalmayacak ki basit bir pazarlama stratejisi bu. Evdeki 2 telefon Android tabanlı, elime alıp kullanırken IPhone'daki rahatlığı ve kavrayışı alamıyorum şahsen. Senin amacın APK indirmekse zaten gidip Samsung alırsın, bu eksi değil. Çünkü iPhone alan "APK indirebilecek miyim" diye almıyor. Fiyatlandırmayı ben de desteklemiyorum zaten genel olarak her şey pahalı burada yaşıyorsan.

Hocam o zaman hiç özellik eklenmesin 60Hz olsun sadece işlemcisi iyi olsun ekranda idare etsin yeter mi diyelim Pro diye 120 Hz eklenmesin mi? Zaten Pro'larda 3 tane kamera var ve bazı sensörler daha gelişmiş oluyor işlemci daha gelişmiş oluyor reklam strajisi diye illa tüketiciyi mi sömürsünler. Apple femboyluğu yapmaya gerek yok iyi özellikleri var eyvallah ama Android'de zaten önceden olanlardı yani parasına değecek telefonlar değil tabii alan alsın ona ben karışamam.

Evet sırasıyla iPhone 4, iPhone 7 ve iPhone 11 kullandım. Şu an da Samsung S22 kullanıyorum. Keşke daha erken geçseymişim amiral gemisi Android'e. İleride de S25 Ultra veya pixel 10 Pro XL almayı planlıyorum. Apple almayın, aldırtmayın. 2025'te hala 60Hz ekranı, 2 kamerayı, dandik bataryayı fahiş fiyata satıyorlar.

iPhone 7 dönemin en iyi telefonuydu. Biraz garip olmuş sanki.

Adam 2019'da ve 2022'de çıkan telefonları kıyasladı. Senin bana attığın mesajdan ne kaldı şimdi kardeşim söyler misin?
Ben 11 ile S22'yi kıyaslama filan yapmadım, Apple tarikatçılarına benzermiyorum merak etme. Ben S22 alırken iPhone 13 ile kıyaslayarak aldım. S22'nin 13'e göre kamerası daha iyiydi, işlemcisi daha güçlüydü, ve 120 Hz'di 😂. Birde üstüne üstlük fiyatı daha iyiydi bu kadar özelliğe rağmen. O yüzden S22 aldım. Ve çok memnunum. iOS gibi kapalı, baskıcı değil, APK indirebiliyorsun, kişiselleştirme cabası.

Hocam o zaman hiç özellik eklenmesin 60Hz olsun sadece işlemcisi iyi olsun ekranda idare etsin yeter mi diyelim Pro diye 120 Hz eklenmesin mi? Zaten Pro'larda 3 tane kamera var ve bazı sensörler daha gelişmiş oluyor işlemci daha gelişmiş oluyor reklam strajisi diye illa tüketiciyi mi sömürsünler. Apple femboyluğu yapmaya gerek yok iyi özellikleri var eyvallah ama Android'de zaten önceden olanlardı yani parasına değecek telefonlar değil tabii alan alsın ona ben karışamam.

Fiyatı daha iyiydi çünkü Türkiye'de yaşıyorsun. Merak etme Avrupa'da iPhone alsaydın zaten asgari ücret 2000 euro civarlarında olduğu için son model iPhone 16 Pro Max alsan fiyatını pek düşünmezdin.

Hocam ben çoğu cihazını kullandım iPhone telefonu alacak kişinin ne amaçlı kullandığıda burada önemli mesela adam ekosistem kurmak istiyordur ve para sıkıntısı yoktur o zaman alabileceği en iyi ürünler Apple ürünleri çünkü Apple TV'nin renk ayarlarına kadar telefondan yapılabiliyor ve senkronizasyonlu çalışıyor yani burada kullanıcının ne amaçla istediğide önemli günü çıkarsın diyorsa o zaman Android tarafına geçsin sağlam olsun diyorsa başka.

iPhone 7 dönemin en iyi telefonuydu. Biraz garip olmuş sanki.
images - 2025-08-22T033652.210.jpeg

Evet hocam cidden iyi telefondu(!) 7 varken S8 kim ki? 😂
Screenshot_20250822_033545_Chrome.jpg

Samsungçuların bile çöp Exynos dedikleri işlemciden bile daha kötü işlemciyle gelen telefon mu döneminin en iyi telefonuydu?

Fiyatı daha iyiydi çünkü Türkiye'de yaşıyorsun. Merak etme Avrupa'da iPhone alsaydın zaten asgari ücret 2000 euro civarlarında olduğu için son model iPhone 16 Pro Max alsan fiyatını pek düşünmezdin.

Hocam Türkiye'de yaşıyorum diye bir şey mi var Avrupa'da yaşasamda aynısı söylerdim para veriyorsam hakkını vermesi lazım düz iPhone 16 512 GB 1359 euro ancak bana sunduğu şeyler 60Hz ekran rezalet bir yapay zekaki bu Plus modeli içinde aynı şey geçerli rakibi olan S25 512 GB 960 euro ile bana sunduğu özellikler ince çerçeve güzel bir batarya güzel bir kamera olabilecek en iyi yapay zeka ve bir de güçlü bir işlemci. Üstüne üstlük özelleştirme konusunda sınırın yok Samsung'un goodlock uygulaması ile telefonu baştan tasarlıyorsun daha ne olsun.

Hocam Türkiye'de yaşıyorum diye bir şey mi var Avrupa'da yaşasamda aynısı söylerdim para veriyorsam hakkını vermesi lazım düz iPhone 16 512 GB 1359 euro ancak bana sunduğu şeyler 60Hz ekran rezalet bir yapay zekaki bu Plus modeli içinde aynı şey geçerli rakibi olan S25 512 GB 960 euro ile bana sunduğu özellikler ince çerçeve güzel bir batarya güzel bir kamera olabilecek en iyi yapay zeka ve bir de güçlü bir işlemci. Üstüne üstlük özelleştirme konusunda sınırın yok Samsung'un goodlock uygulaması ile telefonu baştan tasarlıyorsun daha ne olsun.

iPhone 16 Pro bile 999 dolar 16 nasıl 1359 dolar oda soru işareti açıkçası.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-22 034645.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-22 034645.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı