Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

İş ve kişisel olarak iki işletim sistemini de kullanıyorum bence Android kullanım kolaylığı açısından bayağı bayağı daha rahat hangisi iyi bilmiyorum illaki birbirinden üstün noktaları vardır ama bence Android daha rahat ve kullanışlı

Son düzenleyen: Moderatör:
Gidip de Android'in en giriş seviye telefonun özellikleri ile IPhone'u karşılaştırman çok saçma Android dediğin bir işletim sistemi ve bu sistemle çalışan giriş segmentten, ortasına, amiral gemisine bir sürü telefon var. iPhone ve Android bir telefonu karşılaştırmak istiyorsan IPhone'un son modeline Android'in amiral gemisini karşısına koyarsın sonra sonuçlara bakarsın ama gidip de Samsung S3 mini Android telefon ile iPhone 16'yi karşılaştırmak çok saçma.

Yok be yurt dışı kapalı kutu 35k civarına bulursun 16 Pro Max. 14 Pro Max aldım ben 25K'ya. GPT işkembeden sallamış.

Demek istediğim bu zaten. Türkiye'de daha pahalıya satıldığı için iPhone bu fiyatı hak etmiyor diyorlar bence haklılarda. Ben açıkçası gidip de bir telefona 104 bin TL vermem. Anlatmak istediğim Türkiye'de pahalı olduğu için gereğinden fazla gömülmesi. Ama bizim sıkıntılılara anlatabilir misin?

ben şu an bunları Redmi cihazım üstünden yazıyorum ve bir eski IPhone'li olarak cihazımı en kısa vakitte satıp iPhone ile değiştirmeye çalışıyorum.
"Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?" konusunu Android'den açan konu sahibi...

Eki Görüntüle 2557347
Bu mesajı yazmadan önce konuyu tam okusaydın keşke. :D Adam halihazırda android kullandığını belirtmiş zaten.

Demek istediğim bu zaten. Türkiye'de daha pahalıya satıldığı için iPhone bu fiyatı hak etmiyor diyorlar bence haklılarda. Ben açıkçası gidip de bir telefona 104 bin TL vermem. Anlatmak istediğim Türkiye'de pahalı olduğu için gereğinden fazla gömülmesi. Ama bizim sıkıntılılara anlatabilir misin?
Millet az da olsa objektif düşünemiyor hiçbir şeyi. Parasıysa parasına göre gömersin, işlevsellik ise bu konuda gömersin. Yorum yaparken düşünüp yaptıklarını sanmıyorum.

iPhone 4S'ten 15 Pro Max'e kadar, iPad'den MacBook'a, AirPods'tan Apple Watch'a kadar birçok Apple cihazı kullanma fırsatım oldu. Bir teknoloji mağazasına gideyim, birkaç dakika inceleyeyim şeklinde değil; saatlerce kullanıp her şeyini kurcalama fırsatım oldu. Bunun sonucunda benim için Android > iOS.

Amaaaaaaa... Android'i özelleştirip cihazlarında kullanan şirketler git gide Apple'a benziyor ve şahsen bu benim canımı çok sıkıyor.
  • 9 yıl önce Samsung, 3,5 mm kulaklık girişini kaldırdığı için Apple ile dalga geçerken şimdi kendisi bu girişi sunmuyor.
  • Yıllardır SD kart girişinden vazgeçmeyen Samsung, son 3 yıldır cihazlarına SD kart desteği sunmuyor.
  • S Penlerinin özelliklerini düşürdüler, buna karşılık fiyat düşmedi.
  • Artık doğru düzgün hiçbir firma, kutu içeriğinde şarj adaptörü sunmuyor. Ki Samsung ve Xiaomi, bu yüzden Apple ile alay bile etmişti ama şimdi kendileri de sunmuyor.
  • Xiaomi, artık cihazlarına ROM atılmasını zorlaştırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.
Böyle giderse artık Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei vb. farklı markalara yönelmenin bir anlamı kalmayacak çünkü tüm cihazların tasarımı gittikçe birbirine benziyor, arayüzler git gide birbirlerinin aynısı oluyor, kullandıkları yazılımlara müdahale etmek de benzer şekilde zorlaşıyor.

Türkiye'de satılsa bir sonraki alacağım cihaz muhtemelen Sony Xperia 1 VII gibi bir şey olurdu.

iPhone 4S'ten 15 Pro Max'e kadar, iPad'den MacBook'a, AirPods'tan Apple Watch'a kadar birçok Apple cihazı kullanma fırsatım oldu. Bir teknoloji mağazasına gideyim, birkaç dakika inceleyeyim şeklinde değil; saatlerce kullanıp her şeyini kurcalama fırsatım oldu. Bunun sonucunda benim için Android > iOS.

Amaaaaaaa... Android'i özelleştirip cihazlarında kullanan şirketler git gide Apple'a benziyor ve şahsen bu benim canımı çok sıkıyor.
  • 9 yıl önce Samsung, 3,5 mm kulaklık girişini kaldırdığı için Apple ile dalga geçerken şimdi kendisi bu girişi sunmuyor.
  • Yıllardır SD kart girişinden vazgeçmeyen Samsung, son 3 yıldır cihazlarına SD kart desteği sunmuyor.
  • S Penlerinin özelliklerini düşürdüler, buna karşılık fiyat düşmedi.
  • Artık doğru düzgün hiçbir firma, kutu içeriğinde şarj adaptörü sunmuyor. Ki Samsung ve Xiaomi, bu yüzden Apple ile alay bile etmişti ama şimdi kendileri de sunmuyor.
  • Xiaomi, artık cihazlarına ROM atılmasını zorlaştırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.
Böyle giderse artık Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei vb. farklı markalara yönelmenin bir anlamı kalmayacak çünkü tüm cihazların tasarımı gittikçe birbirine benziyor, arayüzler git gide birbirlerinin aynısı oluyor, kullandıkları yazılımlara müdahale etmek de benzer şekilde zorlaşıyor.

Türkiye'de satılsa bir sonraki alacağım cihaz muhtemelen Sony Xperia 1 VII gibi bir şey olurdu.
Farkederseniz bir çok telefon modeli kamera tasarımında iPhone'dan kopya çekiyor, bu da tamamen fiyasko bir girişim. Özgün olmayı beceremiyorlar.

Bu mesajı yazmadan önce konuyu tam okusaydın keşke. :D adam halihazırda Android kullandığını belirtmiş zaten.

Millet az da olsa objektif düşünemiyor hiçbir şeyi. Parasıysa parasına göre gömersin, işlevsellik ise bu konuda gömersin. Yorum yaparken düşünüp yaptıklarını sanmıyorum.

Ülkede fiyatı yüksek diye telefona "çöp" diyen birkaç refah seviyesi düşük ülkedeniz normaldir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı