Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

Apple kullanıcı sözleşmesini birden çok kez ihlal ettiği için dava yemiş bir şirket. Google sizden hangi bilgileri topladığını söylüyor ancak Apple size vaat ettiğinden daha fazla bilgi topluyor ki Apple hacklenen bir şirket olduğundan ICloud'tan her sene sızıntılar yaşanıyor.

O şekilde bakarsak hiçbir şirket temiz değil Apple çoğu şeyi kısıtlandığı için bilinçsiz kullanıcılarda korunmuş oluyor Android tarafında kaçak maç uygulaması veya fark edilmeden yüklenen APK'lar sorun çıkarabiliyor eski sürümlerde zaten Android 11 altı çok kötü durumda üstündede izinleri vermezseniz bile Android üzerinde bir zaafiyet bulunup cihazlar patlatılabiliyor bu sebepten dolayı Android'e güvenli demek çok komik olmuş.

1) güvenlikte Apple daha iyi.
2) performans konusunda Apple daha iyi.
3) arayüz olarak Apple daha iyi.
4) iPhone alan IPhone'den kolay kolay dönmez.
5) dayanıklılıkta iPhone daha iyi.
6) telefonunu satmakmı istedin Android'den daha yüksek fiyatlara satarsın.
7) yazılım desteği konusunda Android telefonlardan daha iyi.
8) tasarım konusunda Android telefonlardan daha iyi.

Yapay zeka ile metin oluşturup atmayın artik.

O şekilde bakarsak hiçbir şirket temiz değil Apple çoğu şeyi kısıtlandığı için bilinçsiz kullanıcılarda korunmuş oluyor Android tarafında kaçak maç uygulaması veya fark edilmeden yüklenen APK'lar sorun çıkarabiliyor eski sürümlerde zaten Android 11 altı çok kötü durumda üstündede izinleri vermezseniz bile Android üzerinde bir zaafiyet bulunup cihazlar patlatılabiliyor bu sebepten dolayı Android'e güvenli demek çok komik olmuş.

Yapay zeka ile metin oluşturup atmayın artik.

Yapay zekaysa en adi...

Hem de yapay zeka olsa Apple ile iphonemi yazar.

Apple'ın fiyat politikası Türkiye'de acayip kötü, yurt dışında da aynı mıdır bilmem. Telefonlarının çoğu vereceğin parayı hak etmiyor, o bütçede çok daha iyi performans sunan telefonlar bulunuyor zaten. İnsanların iPhone fanlığının sebebi sadece "marka takıntısı" dediğimiz olaydır, bunu da şöyle özetleyebilirim: 30TL ile 200TL olan aynı kumaşa sahip tişört'e 200TL olanın üstünde bilindik marka var diye 200TL olanı almaktır, sizin burada iPhone koruyuculuğu yapma sebebiniz tamamen bu, iPhone almanızın "psikoloji" ve "marka takıntısı" kaynaklı olduğu maalesef ki belli, IPhone'nin savunulacak tarafları acayip az, marka takıntısı olmak yerine hangisi benim için daha iyi olur, hangisi daha iyi performans verir, hangisi daha uzun dayanır diye araştırmak daha önemli, sırf telefonun arkasında ısırılmış elma var diye para vermeyin.

Apple'ın fiyat politikası Türkiye'de acayip kötü, yurt dışında da aynı mıdır bilmem. Telefonlarının çoğu vereceğin parayı hak etmiyor, o bütçede çok daha iyi performans sunan telefonlar bulunuyor zaten. İnsanların iPhone fanlığının sebebi sadece "marka takıntısı" dediğimiz olaydır, bunu da şöyle özetleyebilirim: 30TL ile 200TL olan aynı kumaşa sahip tişört'e 200TL olanın üstünde bilindik marka var diye 200TL olanı almaktır, sizin burada iPhone koruyuculuğu yapma sebebiniz tamamen bu, iPhone almanızın "psikoloji" ve "marka takıntısı" kaynaklı olduğu maalesef ki belli, IPhone'nin savunulacak tarafları acayip az, marka takıntısı olmak yerine hangisi benim için daha iyi olur, hangisi daha iyi performans verir, hangisi daha uzun dayanır diye araştırmak daha önemli, sırf telefonun arkasında ısırılmış elma var diye para vermeyin.

Haklı olabilirsiniz, ne diyebilirim öyle bir şey beynimize soktularsa adamlara helal olsun

İnsanlara böyle saldırmanız hiç hoş değil bence. Sanki karşıdakinin kafasının içinde gibi konuşuyorsunuz, adam isterse altın kaplama 3310 alabilir, sizi, beni bağlamaz.

1) Kişileştirme son güncellemeler ile iOS tarafında büyük gelişime uğradı.
2) Güvenlik olarak iCloud şifreni kimseye vermezsen hiçbir şey olmaz.
3) Katılıyorum.
4) Özgürlükten kastın ne?
5) Katılıyorum.
6) NFC iOS'ta da var sadece sadece daha kısıtlı.
7) Katılırım.
8) Çok boş bir madde.
9) Cihaz garantisini boz böyle devam.
10) Katılırım.
1) Uygulamanın ekranda olduğu yeri değiştirebiliyor ve telefonumun kilit ekranında kullandığım ekran fotoğrafını menüde kullanabilmek mi kişiselleştirme? Samsung'tan Good Lock ile yapabildiklerinize bakmanızı öneririm.
2) Bunun cevabını @HakanXD isimli kullanıcıya verdim. Bakabilirsiniz.
4) APK indireceğinde karışmıyor, kolayca root atabiliyorsun. Custom ROM kurabiliyorsun vs vs bu sayar sayar gider.
6) Mesela kısıtlanmasının sebebi Apple Pay, ülkemizde bu yok diye biz neden iPhone'lardan tam verim alamıyoruz?
8) 10 bine sıfır telefon almak isteyene yardımcı olan bir madde nasıl boş olabilir?
9) Garantisi bitene kadar zaten Android güncellemesi alıyor.

1 - 2 konuyu anlayarak okuyun, ben sistem özellikleri peşinde değilim, son kullanıcıyım.
3- haklı olabilirsiniz. 2. el SE 2020 fiyatı baz aldım.
4- bir şey değişmedi dediginizle S serisi dediniz yine anlamadım bu kadar çok karmaşık olması beni yoran bir şey.
5- bende de varmış 😅
6- 🙏
7- tercih meselesi 🙏
8- haklı olabilirsiniz 🙏
Cevap için teşekkürler 🙏
1-2) Son kullanıcı olduğunuzu iddia edip Apple Bionic hakkında bilginiz var?
3) 🤷‍♂️
4) S serisi mi anlaması zor? Baz model ekranı küçük güçlü cihaz. Plus modeli ekranı büyük güçlü cihaz. Ultra modeli ekranı kocaman RAM gibi kısımlarda bir tık daha güçlü cihaz. FE modeli büyük boyut baz modelden güçsüz ama pili daha uzun süre giden model.
5) Evet çünkü iPhone Sirkiye'ye özel fiyatlandırma yapmıyor.

Haklı olabilirsiniz, ne diyebilirim öyle bir şey beynimize soktularsa adamlara helal olsun.

Hepsi öyle değil mağazaya gidip satıcının prim alacağı 5-15klik çöp Android'leri alıp sonra birazcık para bulup Apple model alınca Apple kral moruk diye geziyorlar, Android'te giriş orta üst sınıf var, Apple her zaman üst sınıf cihazlar üretiyor bu yüzden aldığın ürünü araştırmayı bilmiyorsan Apple alıp geçmek çoğu seneryoda daha mantıklı.

1) uygulamanın ekranda olduğu yeri değiştirebiliyor ve telefonumun kilit ekranında kullandığım ekran fotoğrafını menüde kullanabilmek mi kişiselleştirme? Samsung'tan Good Lock ile yapabildiklerinize bakmanızı öneririm.
2) bunun cevabını @HakanXD isimli kullanıcıya verdim. Bakabilirsiniz.
4) APK indireceğinde karışmıyor, kolayca root atabiliyorsun. Custom ROM kurabiliyorsun vs. Bu sayar sayar gider.
6) mesela kısıtlanmasının sebebi Apple Pay, ülkemizde bu yok diye biz neden IPhone'lardan tam verim alamıyoruz?
8) 10 bine sıfır telefon almak isteyene yardımcı olan bir madde nasıl boş olabilir?
9) garantisi bitene kadar zaten Android güncellemesi alıyor.

1-2) son kullanıcı olduğunuzu iddia edip Apple Bionic hakkında bilginiz var?
3) 🤷‍♂️
4) s serisi mi anlaması zor? Baz model ekranı küçük güçlü cihaz. Plus modeli ekranı büyük güçlü cihaz. Ultra modeli ekranı kocaman RAM gibi kısımlarda bir tık daha güçlü cihaz. FE modeli büyük boyut baz modelden güçsüz ama pili daha uzun süre giden model.
5) evet çünkü iPhone Sirkiye'ye özel fiyatlandırma yapmıyor.

1-2 Bionic çip Apple'de neredeyse her telefonda olduğu için biliyorum çok bir anladığım yok.
4 yazdığınız mesajda bile beni sanki telefon değil araba alacakmışımcasına korkuttu. Ben son kullanıcı olarak hızlı güçlü sağlam cihaz istiyorum s Edge Galaxy de Plus Ultra istemiyorum.

Hepsi öyle değil mağazaya gidip satıcının prim alacağı 5-15klik çöp Android'leri alıp sonra birazcık para bulup Apple model alınca Apple kral moruk diye geziyorlar, Android'te giriş orta üst sınıf var, Apple her zaman üst sınıf cihazlar üretiyor bu yüzden aldığın ürünü araştırmayı bilmiyorsan Apple alıp geçmek çoğu seneryoda daha mantıklı.
Tam üstündeki mesajda bahsettiğim son kullanıcı mevzusu

4 yazdığınız mesajda bile beni sanki telefon değil araba alacakmışımcasına korkuttu. Ben son kullanıcı olarak hızlı güçlü sağlam cihaz istiyorum S Edge Galaxy de Plus Ultra istemiyorum.
Hadi aynı mesajı iPhone modeller için yazalım:

Baz model ekranı 60 Hz vs olup kamerası ve işlemcisi daha kötü vs kısıtlanmış ve pasif soğutmadan ötürü ısınan model.
Pro model kısıtlanmamış ancak küçük olduğundan sıkışıklıktan ısınan ve pili az giden model.
Pro Max model büyük ve her şeyi yerinde model.
E model geniş açı kamerası eksik, işlemcisinin bir GPU çekirdeği eksik kısıtlanmış baz modelin daha da kısıtlanmış hali.

Bana bu listeleme daha korkunç geldi açıkçası.

Tasarımı hoş ve özgün, elma logosu olsun ya da olmasın öncelikle bunu belirtelim. iPhone hem psikolojik hem de genel tasarım olarak kendisine çekiyor. Şimdi burada söylediğin şey doğru ancak hangi açıdan? ''Daha iyi performans'' olarak adlandırdığın şey uzun ömürlü olmasıysa o iş yatar, çünkü bir müddet sonra hepsi çöküşe geçiyor. iPhone 13 kullanıyorum halen beni idare ediyor günlük kullanım için. iPhone şu kadar gidecek Samsung ondan daha fazla gidecek kişiden kişiye değişir. Günlük işleri yapan birisinin böyle şeyleri çok umursamasına gerek yok. Ben telefonda oyun oynayacağım diyelim, ancak iPhone performansıyla beni tatmin etmezse gider oyun telefonu alırım mecbur. Bu yüzden telefonu alırken ne için alacağını düşünüp alman gerekiyor. Kendi adıma konuşacak olursam marka takıntılığım yok, iPhone'un sunduğu her şeyi Samsung sunsaydı gidip Samsung alırdım. Boyut, duruş, tasarım, yazılım, kullanım rahatlığı, hissiyat gibi bir çok şey sunuyor. Fotoğraf çekimine laf eden var fakat laf edilecek bir tarafı olmadığını deneyimlediğimde görüyorum her halükarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı