Neden uykumuz gelir?

İnsan yorulunca uyuyabiliyor. Eğer o gün evde olup hiç aktivite yapmıyorsanız uykunun gelmesi veya uyumanız çok zor olabiliyor. Bu gece 01:44'te mışıl mışıl uyuyakaldım mesela :D

Uykunun calisma mekanizmasini hala tam olarak bilmiyoruz. Hucre yenilemesi, hafizayi denetlemesi vb faktorler var isin icinde ama temelde beynin neden uykuya ihtiyac duydugunu bilmiyoruz. Beyni bizim kadar gelismemis ama cok fazla uyuyan canlilar var. Cok daha az uyuyan canlilar da var. Beyninin sirayla farkli loblarini dinlendirmek icin bir gozu kapali bir gozu acik uyuyan canlilar var. Yaslanmak gibi, uyumak da tam mekanizmasi cozulememis bir olgu.

Lise 3'ye bir yıl boyunca günde 3-3,5 saat uyumuştum. Alışınca 3 saat bile yetiyor. Kendinizi çok uyumaya alıştırırsanız zayıf duruma düşersiniz. Arkadaşlarınızın eğlendiği saatte uykunuzun gelmesi hoş bir durum olmaz.

3 saat uyku ile kendinize zarar vermekten ötesini yapmazsınız. "Studies show that after 22 hours without sleep, human performance is impaired to the same level as that of someone who is legally drunk "

3 saat uyku ile kendinize zarar vermekten ötesini yapmazsınız. "Studies show that after 22 hours without sleep, human performance is impaired to the same level as that of someone who is legally drunk "
Ben 3 saat uykudan sonrası fazladır demek istemedim zaten. İdeal olan 6 saattir benim için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı