Neden varız?

Dini goruslere gore Tanri tarafindan yaratildik. Iki insanin elma yemesinden dolayi buraya gelmemiz, var olusumuzun bir sinav olmasi gibi tuhaf seyler soylerler. "Varlik gozle gorulebilen her sey midir? Varligin tanimi size gore nedir? "Ben varim" deseniz de aslinda gercekten var misiniz?" gibi bir cok soru yonelterek kendinizi sorgulayabilirsiniz. Kendinize gore bir anlam buldugunuzda ona sabit kalabilirsiniz fakat bence varligin bir amaci yok. Buyuk ihtimalle gercek bile degiliz.

Nasıl olduğumuzu öğrenirsek neden olduğumuzuda öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Teist görüşlerle cevap vermek bana kolaya kaçmak gibi geliyor.

Her olayın bir sebebi olduğuna göre ilk yaşanan olayın, yani büyük patlamanın sebebi ve nasıl gerçekleştiği anlaşılırsa bu sorunun cevabı da açıklanabilir. Yokluk içinden varlığın sebepsiz yere meydana gelmesi pek de mantıklı ve mümkün olamayacağına göre büyük patlamaya neden olan bir yaratıcının var olduğu bu açıdan bakılırsa kesindir.

TM kardeşim ben buna aykırı bir şey demedim

O zaman neden kulluk etmemizi istiyor? Mükkemmel bir yaratıcıysa bizi sınava sokmaz, bizim özelliklerimizi (kötü biri olmamız, iyi biri olmamız, iyi eğitim almamız, kötü eğitim almamız, yakışıklı, zeki, aptal, cahil biri olmamız vb.) şansa bağlı bir şekilde yaratıp, en sonunda da sonsuz bir hayata, cehennem ve cennete göndermez.

Kuran'da da Allah'ın düşünemediğimiz kadar gücü, kudreti vb. her şeye sahip diye tanıtıyor.

Bana bu videoda anlatılan spiritüalizm felsefesi çok mantıklı geliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…