Acı çekmek için.
Dediklerinize katılıyorum ancak bilimsel olarak düzgün bir cevap verilemez ki. En fazla üremek ve hayatta kalmak için denilebilir bence.Aynen. İlla bu tarz konular dinle bağdaşlatıralacak. Hiç bilimsel cevap yok neredeyse.
Bilim bu soruya cevap veremez zaten, bu aklımızın ötesinde bir soru.bilimsel olarak düzgün bir cevap verilemez ki.
Bir dakika kardeşim hiçbir insan bilmediği şeyden zorunlu olmaz sen ilkokula gittiğinde sana lise soruaları sormuyorlar. Onun için öğrenmen lazım zaten bizim sıvamız Blue (ergenlik) çağında başlıyor. O güne kadar bilmediğimizi öğretmek ailenin sorumluğudur. Aile müslüman değil ise ailenin günahı olur. Bir insan müslümanlığı araştırmamışsa o zamanın hayatı elverişli değilse bilip öğretmeyende suçtur. Güzel kardeşim dinleri tanıktan sonra sınavımız başlar.
O zaman neden kulluk etmemizi istiyor? Mükkemmel bir yaratıcıysa bizi sınava sokmaz, bizim özelliklerimizi (kötü biri olmamız, iyi biri olmamız, iyi eğitim almamız, kötü eğitim almamız, yakışıklı, zeki, aptal, cahil biri olmamız vb.) şansa bağlı bir şekilde yaratıp, en sonunda da sonsuz bir hayata, cehennem ve cennete göndermez.Şahsen inandığım dinde;
''Şüphesiz ki biz onları ibret alın diye yarattık.'' diyor. Yani peygamberleri ibret almam gerek.
Bakara 101. ayet.
--------------------------
Eki Görüntüle 647642
Zâriyât Suresi - 56-58 . Ayet
İslam'a inananlar neden yaratıldığını biliyor bence. Fakat farklı dinlere inananlar için bir şey diyemem.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.