Neden varız?

İnsanlar hayatta kalmalı ve neslini devam ettirmeli, artık insanlık çok ileri seviyeye ulaştığı için bunlar çok basitleşti bundan dolayı insanlar kendilerine yaşamak için motivasyon bulma konusunda epey zorlanırlar. Bu gelişmişlikle aynı orantıda gelişen bir kendi motivasyonunu oluşturma becerisi de ortaya çıktı, yani mesela birisi için "Neden varız?" sorusunun cevabı, "Ölmek için varız." olabilir, "Çok para kazanmak ve yaşayabildiğimiz kadar yaşamak için varız." olabilir, "Ben harici insanların hayatlarını güzelleştirmek için varız." olabilir hatta "Yok edebildiğim kadar can yok etmeliyim ve bu yüzden varım." gibi yaşama motivasyonları olabilir. Bu insanın artık birilerinden cevap istemediği kendi karakterini oluşturduktan sonra kendi cevaplarını keşfettiği zaman cevabının bulunabileceği bir soru. Ben şahsen ne kadar çok başarırsam ve insanlar bana ne kadar saygı duyarsa daha güzeldir diye düşünüyorum ve bu yüzden varım. Neden var olmak istediğim de hayatımın geri kalanında elbet değişebilir.

O zaman neden kulluk etmemizi istiyor? Mükkemmel bir yaratıcıysa bizi sınava sokmaz, bizim özelliklerimizi (kötü biri olmamız, iyi biri olmamız, iyi eğitim almamız, kötü eğitim almamız, yakışıklı, zeki, aptal, cahil biri olmamız vb.) şansa bağlı bir şekilde yaratıp, en sonunda da sonsuz bir hayata, cehennem ve cennete göndermez.

Kuran'da da Allah'ın düşünemediğimiz kadar gücü, kudreti vb. her şeye sahip diye tanıtıyor.

Bana bu videoda anlatılan spiritüalizm felsefesi çok mantıklı geliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oha diamond takip eden biri.

Kur'an-I Kerim okursan anlarsın.
Ben yaratan birisine pek inanmıyorum. Yani her zaman karamsar kalıyorum. Acaba neden yarattı? Sebebi neydi ki yarattı? Saçma sapan şeyler düşünüyorum. Canı sıkıldı da mı yarattı?
Diğer hayatında daha iyi yaşamak için burada sınav veriyorsun.

Vay be sen gibi insanlara inanamıyorum garip bu kadar kör olmak bu kadar düşünmemek ve araştırmamak.

Abi anlamadığın bir şey var kimse canı sıkılıp bir dinden çıkmaz. Kur'an-ı okurken, imam bir ayet okurken ve benzeri şeyler olurken merak eder araştırır. Kimse araştırmadan kendi dininden çıkmaz. Yani bir insanı yargılamadan direkt ilk önce bir düşün derim. Yani sen adama Kur'an-ı Kerim'i oku demişsin de bu insanlar zaten okuyup çıkıyorlar. Bu seferde lütfen "demek ki senin içinde yoktu, internetten okumuşsun o zaman," gibi şeyler yazma lütfen, bir de bana cevap verirken düzgün ver lütfen kavga edip konu kilitlenmesin.

Abi anlamadığın bir şey var kimse canı sıkılıp bir dinden çıkmaz. Kur'an-ı okurken, imam bir ayet okurken ve benzeri şeyler olurken merak eder araştırır. Kimse araştırmadan kendi dininden çıkmaz. Yani bir insanı yargılamadan direkt ilk önce bir düşün derim. Yani sen adama Kur'an-ı Kerim'i oku demişsin de bu insanlar zaten okuyup çıkıyorlar. Bu seferde lütfen "demek ki senin içinde yoktu, internetten okumuşsun o zaman," gibi şeyler yazma lütfen, bir de bana cevap verirken düzgün ver lütfen kavga edip konu kilitlenmesin.
Sadece merak ediyorum bir insan Kur'an-ı Kerim'i okuyup nasıl dinden çıkabilirki yani ne düşünebilirki nasıl boyle bir kafa yapısına sahip olabilir her şey ama her şey apaçık ortada her ama her sorunuzun çok net bir cevabı var. Bu 1 büyüktir 2 kadar basit. İnsanlar nasıl sadece durup duruken var olup evrenin bi koşesinde balı boş takıldığımızı düşünebiliyor anlamıyorum. İslamla ilgili çok bilgili biriye sorarsan ki o kişi ben değilim ama bu youtube kanalındaki kişiler olabilir Sözler Köşkü adamlarla iletişime geçip aklınızdan ne geçiyorsa sorulabilir ve emin ol bahane bulamayacağın bir cevap verirler.

Sadece merak ediyorum bir insan kur'an-ı Kerim'i okuyup nasıl dinden çıkabilirki yani ne düşünebilirki nasıl boyle bir kafa yapısına sahip olabilir her şey ama her şey apaçık ortada her ama her sorunuzun çok net bir cevabı var. Bu 1 büyüktir 2 kadar basit. İnsanlar nasıl sadece durup duruken var olup evrenin bir koşesinde balı boş takıldığımızı düşünebiliyor anlamıyorum. İslam'la ilgili çok bilgili biriye sorarsan ki o kişi ben değilim ama bu YouTube kanalındaki kişiler olabilir Sözler Köşkü adamlarla iletişime geçip aklınızdan ne geçiyorsa sorulabilir ve emin ol bahane bulamayacağın bir cevap verirler.

Bak, eğer bir hata olmasaydı zaten herkes şu an muslüman olmuştu. Eğer her sorunun net bir cevabı olsa kimsenin aklında bir soru takılmazdı. Neyse uzatmanın bir anlamı yok ikimizde birbirimize inanmıyacağız.

Bak, eğer bir hata olmasaydı zaten herkes şu an muslüman olmuştu. Eğer her sorunun net bir cevabı olsa kimsenin aklında bir soru takılmazdı. Neyse uzatmanın bir anlamı yok ikimizde birbirimize inanmıyacağız.
İşte sorunda bu zaten, bir hata yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00