Neden varız?

Islama göre bu hayat bir sınav. Bana göre ise gereksiz bir sınav, madem gerçek hayat öldükten sonra ki hayat ise neden gereksiz yere bu sahte hayatı yaşıyoruz ona anlam veremiyorum bir türlü. Buna doğru düzgün bir cevapta bulamadım şimdiye kadar.

Konu açmışsın, adam da yorum yapmış. Herkesin kendi düşüncesi. Sen adamın dinine inanmayabilirsin ama adam inanıyor. Burası forum yani herkesin bazı kurallar için de özgürce fikrini söyleyebildiği yer.
Bunun gibi saygısız insanlara laf geçmez, maalesef bu sitenin çoğunluğu böyle inançlara laf söyleyebiliyorlar çok rahat. Böyle düzgün insanların olduğu bir sitede böyle şeylerin yaşanması üzücü. Bu arkadaşa da daha fazla anlatmaya çalışma kapasitesi belli, bende bir daha bu arkadaşa denk gelirsem yorum yapmam. Üstelik adam daha felsefe ve bilimi ayıramıyor. Konu kilit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Varlık, sevgiden ötürüdür ve sevgi gören herhangi bir canlı gerçekten var olduğunu hisseder, hayatı anlam ve değer kazanır.

Verimsiz, harap bir tarla bile sevgi ile yaklaşıldığında ve sevmenin gerekleri yerine getirildiğinde sağlıklı ürünler verecektir. Ya da vahşi bir hayvanın sevgi ile büyütüldüğünde bakıcısına karşı hayvani dürtülerini hissetmemesine dair örnekler mevcuttur.

İçgüdüler ile yaşanılmaya çalışılan herhangi bir hayat da gelip geçici heveslerle heba olur, görece değerliler ile avunmaya muhtaç olur. .

Sen sor diye.

Nereden bilelim var olduğumuzu? Biz peygamber değiliz. Biz bilim insanı değiliz.
Söylediğinizden yola çıkarsak felsefe konusu da tamamen saçmalıktan ibaret. Ama insan varolmak için sorguluyor. Sorgulamayan insan zaten hiç varolmamıştır. Zaten o “insan” insan değildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı