Neden zengin değiliz?

Daha ne o zaman? Eğer Allah sana bu kadar mal nasip ettiyse sana da tevekkül edip şükretmek düşer. Neden zengin değiliz sorusunun cevabı bu oluyor aslında. Allah hikmetsiz iş yapmaz. Çok mal her durumda hayırlıdır diye düşünmek çok saçma olur. Senin için hayırlısı buymuş ki Allah sana bunu nasip etmiş. Ki zaten çok varlık da binbir türlü karı olsada binbir türlü zararı beraberinde getirir. En büyük sıkıntı da imtihanın zorlaşması. Bu konuya verilebilecek daha bir çok örnek var ve bunları hepimiz biliyoruz. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Daha ne o zaman? Eğer Allah sana bu kadar mal nasip ettiyse sana da tevekkül edip şükretmek düşer. Neden zengin değiliz sorusunun cevabı bu oluyor aslında. Allah hikmetsiz iş yapmaz. Çok mal her durumda hayırlıdır diye düşünmek çok saçma olur. Senin için hayırlısı buymuş ki Allah sana bunu nasip etmiş. Ki zaten çok varlık da binbir türlü karı olsada binbir türlü zararı beraberinde getirir. En büyük sıkıntı da imtihanın zorlaşması. Bu konuya verilebilecek daha bir çok örnek var ve bunları hepimiz biliyoruz. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Teşekkür ederim cevabımı aldım rahatlattınız beni. :)

@er36po, İlla milyon kazanmak şart değil. Bir doktor özel hastanede 15.000 TL para alıyor bu ne demek oluyor. 180.000 TL yıllık para ama bir askeri ücret çalışanı ise yıllık toplam 15.600 TL para alıyor bir doktorun aylık parasını alıyor. Bir memurun yıllık parası en az 30.000 TL yıllık toplam geliri oluyor. Bak yine yetişemedi doktorun parasına. Birde gideri de söylesen ne kalıyor geriye? Şimdi doktor zengin olmadığını söyle doktorlar aylık araba değiştirenleri var. Bolluk varsa zenginlik vardır arkadaş.

Valla hiç gönül zenginliği sağlıktı şuydu buydu diyemiycem. Maddi açıdan rahat olan her insan zengindir benim için. Bir şeyi alırken fiyatını ikinci kez düşünmemek, parasal sorun yaşamamak, hiçbir ihtiyaç yönünden eksik kalmayıp keyfi olarak da para harcayabilen insan zengindir. Benim amacım da çok para kazanmak değil zaten. Bana yeteceğini düşündüğüm miktarda para kazansam zenginim. (Ayda 10.000 TL falan değil. :D)

Zengin doğmamış olabilirsiniz, ancak olmamanız için hiçbir sebep yok.

@SunSet, be onu 'Demedum'. Benim dediğim olay çoooooook farklı birşey...
Zenginliğe sadece maddi yönden bakarsak; hayır efendim, 10.000- 20.000 TL maaş ile zengin olunmuyor! (Tabi varyemezin teki uzun vadede ve değerlendirerek, gayet zengin olabilir bu meblağlarla)

Manevi yönden bakarsak azla da olsa yetinmeyi bilen, aile huzurunu sağlayan herkes gayet zengindir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı