Nedir bu 2. nesil işlemciler?

123.png

O.C yok, performans ayarında değil, stok soğutucu

Ben de senin dediğini doğru bulmuyorum. Gerisinden geliyordu ve yetişti. Tek çekirdekte yetişti, çok çekirdekte yani gerçerk güçte 3000 serisi tokatı vurdu. Ryzen 1600'le bile i7 7700K'nın tek çekirdek skoruna yaklaştım CPU-Z üzerinden. i7 referans olarak yok çünkü resim önceden çekildi. Ama i7 tek çekirdekte 492, çok çekirdekte 2800 puan alıyor.
.Eki Görüntüle 491093
asdasdasdsad.png

Bu da BIOS performans modunda iken.

Son düzenleme:
Intel umarım 10nm işlemcileriyle bir şeyler yapar. 10. nesilden pek umut yok zaten, gecikmesinin sebebi olarak güç tüketiminin çok yüksek olması iddia ediliyor. 10900K'nın 300W çekmesinden anlaşılabilir zaten.

Ryzen 4000'in %18'lik IPC ve ortalama 200MHz all core boost frekansı artışına karşılık 10. nesilde elle tutulur IPC artışı bile sunmayan, onun yerine daya çekirdeği gülüm, güç tüketimi tavan yapsın taktiğiyle ilerleyen Intel, AMD'yi tekel olmaya zorluyor bana kalırsa. Tekel olan başı çekiyor bildiğiniz üzere, Intel sağlam bir karşılık vermezse yine kullanıcı zor durumda kalacak. Belki de işler tersine döner de Intel'den F/P işlemciler görürüz, zamanın ne getireceği bilinmez. 4000 serisi mobil işlemcilerle dizüstü tarafını da ele alacak görünüşe göre AMD. CES'teki sonuçlar bu yönde. Bu arada 4000 mobil tarafı Zen 2 ile üretildi, karışıklık olmasın. Server ve HEDT tarafını açmıyorum bile, 10990XE 300W TDP'ye sahip. Boost frekanslarla 500W'a ulaşacak herhalde çektiği güç. Kat kat güçlü 3990X bile çok daha az güç tüketiyor.

Son düzenleme:
Hocam overclock yapılsa hangisi daha güçlü olur? (i7 2600K bence)
Şansı yok. R5 1600 OC yapılmıyor mu?
1579853211710.png

1300 TL'lik işlemci ile bu değerler son derece iyi. Ayrıca OC yapılmadan alınmış değer.

2. Nesillerde ki performansın sebebi Intel'in her 4 Nesilde atak yapmasından kaynaklı. 2'de yapıldı, 6'da yapıldı şu an 10. Nesilin beklenmesinin sebebide bu. 7-8-9. Nesillerin hepsi 6. Neslin bir nevi modlanmış hali. Z170/Z270 anakartlarda 8-9. Neslin çalışabilmesi bunu kanıtlıyor zaten.

Tek çekirdek gerektiren oyunlarda OC farkını görürsün. 2600K 5GHz'e çıkıyor diye hatırlıyorum. OC ile oyunlarda 1600'ü geçer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek çekirdek gerektiren oyunlarda OC farkını görürsün. 2600K 5GHz'e çıkıyor diye hatırlıyorum. OC ile oyunlarda 1600'ü geçer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam i7 2600k 5,2ghz kadar o.c yapan var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı