Custom ROM Nedir, nasıl atılır?

efeekw

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 2020 yılından beri kullandığım telefonum Samsung Galaxy A10s son 1 yıldır çok işlevsiz. İşlevsizden kastım menüde, Instagram'da, WhatsApp'da bile kasıyor, donuyor ve takılıyor. Sanırım Custom ROM atarsam telefonu bir nebzede olsa rahatlatmış olurum ama hakkında hiçbir bilgim yok. Custom ROM genel olarak nedir? Nasıl atılır? Sorunuma bir nebze de olsa çözüm olur mu? Güvenilir bir Custom ROM nereden bulabilirim? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Stock ROM'da Bloatware'lar silinip, modül yüklenilip belki rahat olur ama @363652 hocam daha iyi bilir. Nasıl olsa eski cihazı.
Cihazin son stock'una root bile atilamiyor hocam, o kadar rezil... Kilit ekraninda 10 saniye falan bekliyordu sifreden sonra. Lineage atinca cidden sasirdim. Birkac yil once IMEI'i silinmeseydi main telefon olarak bile kullanabilirdim (Mi 6 adli cihazin varligindan haberdar olmadan once tabii ki :D @364809 )

Cihazin son Stock'una root bile atilamiyor hocam, o kadar rezil... Kilit ekraninda 10 saniye falan bekliyordu sifreden sonra. Lineage atinca cidden sasirdim. Birkac yil once IMEI'i silinmeseydi main telefon olarak bile kullanabilirdim (Mi 6 adli cihazin varligindan haberdar olmadan once tabii ki :D @364809 )

Özellikleri zaten rezaletmiş. J7 Prime bundan daha iyi söyleyebilirim. One UI Core var bir de😀 bu cihazda AOSP olmalıydı.

@efeekw hocam istiyorsaniz yazin, bu telefonla o kadar ugrastim ki içini dışını ezbere biliyorum, kolayca yapariz kurulumu.

Özellikleri zaten rezaletmiş. J7 Prime bundan daha iyi söyleyebilirim. One UI Core var bir de😀 bu cihazda AOSP olmalıydı.
AOSP ile cok guzel calisiyor :D Bu cihazin OneUI ile gelmesi hata cidden.

Harbi mi? Hiç bilmiyordum o yüzden GApps kurunca 10 saniyede açılan telefon 1.5 dakikada açılıyor olmalı kesinlikle bunu akıl edemedim.
Arkadaş Google servisleri olmadan ne yapsın? Çoğu program GApps olmadan çöküyor zaten.

Micro veya nano paketler belki sorun yapmaz.

Harbi mi? Hiç bilmiyordum o yüzden GApps kurunca 10 saniyede açılan telefon 1.5 dakikada açılıyor olmalı kesinlikle bunu akıl edemedim.
Arkadaş Google servisleri olmadan ne yapsın? Çoğu program GApps olmadan çöküyor zaten.
Ne bu sinir? Android konusundan biraz kizginlik kalmis galiba :/ Telefonun kullanilabilir halde olmasi icin gapps yuklemesin diyorum. Cogu uygulama derken? Gapps yuzunden sorun yasadigim tek program Toslaydi. Baska hicbir program sorun cikartmadi. Google'in gereksiz bloat servislerine hic gerek yok.

Son düzenleme:
Ne bu sinir? Android konusundan biraz kizginlik kalmis galiba :/ telefonun kullanilabilir halde olmasi icin GApps yuklemesin diyorum. Cogu uygulama derken? GApps yuzunden sorun yasadigim tek program toslaydi. Baska hiçbir program sorun cikartmadi. Google'in gereksiz bloat servislerine hiç gerek yok.

Evet biraz sinirliyim sen normal mesajıma kahkaha attın bunu gören 1-2 kişi de atınca sürü psikolojisi her gün mesajınıza kahkaha atıldı diye bildirim geliyor. GApps olmadan Google oauth kullanan uygulamalar ve oyunlara giriş yapılmıyor. Sadece arama ve WhatsApp için kullanılacaksa GApps olmasa da olur ama sadece arama ve WhatsApp kullanılacaksa gidip kaios telefon kullanmayı tercih ederim hem şarjı da bitmez.

Evet biraz sinirliyim sen normal mesajıma kahkaha attın bunu gören 1-2 kişi de atınca sürü psikolojisi her gün mesajınıza kahkaha atıldı diye bildirim geliyor. GApps olmadan Google oauth kullanan uygulamalar ve oyunlara giriş yapılmıyor. Sadece arama ve WhatsApp için kullanılacaksa GApps olmasa da olur ama sadece arama ve WhatsApp kullanılacaksa gidip kaios telefon kullanmayı tercih ederim hem şarjı da bitmez.
Bir daha yazayim, aylardir gapps kullanmiyorum sadece tosla sorun cikardi. Google ile oturum acmiyorum oyunlarda da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı