Çözüldü Nerast.exe nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

magicaldizzy

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar açıldığında direkt çalışan uygulamalara bakıyordum. Devre dışı bırakmak için nerast.exe ve nerast1.exe adlı iki uygulama çalışıyor. Etkin olarak ne olduklarını anlayamadığım için devre dışı da bırakmadım acaba virüs olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
0 KB ama nasıl etkin olarak gözükebilir ve bunu devre dışı bırakayım mı veya sileyim mi öneriniz nedir
0KB ise hiçbir önemi yok demektir. Belki de daha önceden yanlışlıkla zararlı yazılım yüklemişsindir ama Defender tespit edip kaldırmıştır o yüzden o şekilde kalmış olabilir. Tamam ikisi de 0KB yani bir sorun yok ikisini de silebilirsin.
Araştırmalarım sonucunda nerast.exe yada nerast1.exe bir lummastealer virüsü olabilir.
1757172508517.png

Bunu anlamanın bazı yöntemleri var
C:\Users\user\AppData Klasöründe böyle bir dosya varmı kontrol et.
Güvenli modu aç ve görev yöneticine bak nerast.exe varmı kontrol et.

Araştırmalarım sonucunda nerast.exe yada nerast1.exe bir lummastealer virüsü olabilir.
Bu durumda konu sahibinin hesaplarının hala çalınmamış olması biraz garip olurdu. Belki bireysel olarak daha zararsız ama yine de virüs olarak nitelendirebileceğimiz adware, miner gibi şeyler de olabilir.

Bu durumda konu sahibinin hesaplarının hala çalınmamış olması biraz garip olurdu. Belki bireysel olarak daha zararsız ama yine de virüs olarak nitelendirebileceğimiz adware, miner gibi şeyler de olabilir.
Eğer virüs 2 gün önce yada 1 gün önce başladı ise konu bilgilerin çalınması uzun sürebilir.

Eğer virüs 2 gün önce yada 1 gün önce başladı ise konu bilgilerin çalınması uzun sürebilir.
Çoğu stealer ortalama 1 dakika içinde ne önemli veri varsa çalıp saldırgana gönderir. Dediğin gibi eğer yeni olduysa da belki saldırganın ilgilenecek zamanı olmamıştır. Umalım da öyle bir şey olmasın.

Bilgisayar açıldığında direkt çalışan uygulamalara bakıyordum. Devre dışı bırakmak için nerast.exe ve nerast1.exe adlı iki uygulama çalışıyor. Etkin olarak ne olduklarını anlayamadığım için devre dışı da bırakmadım acaba virüs olabilir mi?
Sağ tıkla ve dosya konumuna git. Maviyle belirtilir zaten. Onu virüstotal uygulamasına sürükle. Ardından sonucu bize at.

Çoğu stealer ortalama 1 dakika içinde ne önemli veri varsa çalıp saldırgana gönderir. Dediğin gibi eğer yeni olduysa da belki saldırganın ilgilenecek zamanı olmamıştır. Umalım da öyle bir şey olmasın.
Bazen bilgisayarın çalışma süreside önemlidir günlük 1-2 saat ise yavaş çalınır.

Bazen bilgisayarın çalışma süreside önemlidir günlük 1-2 saat ise yavaş çalınır.

Umalım ki eski bir virüs olsun. Antivirüsler böylece daha rahat algılar ve siler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı