Çözüldü Ocean body kaydırma nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pogacas

Centipat
Daha fazla  
İyi akşamlar,
Unreal Engine'de okyanus materyalinin kaymasını istiyorum. Oyuncu bir araca bindiğinde, denizde gidiyormuş hissini vermesi gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim, bilen var mı? Bulduğum materyalde panner arttırdım ama bir şey değişmedi.

Abi şimdi biraz araştırdım bunun yerine altımdaki waterbodycustom sürekli katmasını ve ekrandan çıkınca silinip yeniden oluşmasını yapmak istiyorum aynı sonsuz koşu oyunlarındaki gibi ama water body nasıl bp içine atacağım anlamadım child actor ile denedim fakat ekrana koyunca water gelmedi @Bayram Reis

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bugün eve gelince bir daha deneyim abi olmazsa yazarım yine.

Abi şimdi teleport ile gitme mantığı iyice karıştı ben baştan yaptım her şeyi sadece şu an bulunduğum sandalın dümdüz gitmesini istiyorum klasik wasd kontrolü yapmak istiyorum böyle bir şey yaptım A ve D basınca mapping geliyor ama W ve S bastığımda gelmiyor bir de abi dönmüyor sandal A ve D basmama rağmen @Bayram Reis.
IMC_Player içine gir ve move eventinde:
1770738671285.png

Bunların hepsinin olduğuna emin ol.

Movement için de UE'nin karakter için yaptığı örnekteki gibi yap:
1770738820078.png

Attach'lama da başarılıysa, üstteki değerleri istediğinle çarpıp yapabilirsin. Ya da şunu da deneyebilirsin:
Controller -> Speed -> Arttır ve tekneyi attachla,
Controller -> Speed -> Azalt ve attach'ı kaldır.
Imc_player içine gir ve move Event'inde:
Eki Görüntüle 2657737
Bunların hepsinin olduğuna emin ol.

Movement için de UE'nin karakter için yaptığı örnekteki gibi yap:
Eki Görüntüle 2657738

Attach'lama da başarılıysa, üstteki değerleri istediğinle çarpıp yapabilirsin. Ya da şunu da deneyebilirsin:
Controller -> Speed -> arttır ve tekneyi attachla,
Controller -> Speed -> azalt ve Attach'ı kaldır.

Abi oldu çok sağ ol ama bir sorun daha çıktı; meshdeki seatpoint beni attach ediyor ama inip geri bindiğimde nerede F bastıysam orada disable movement oluyor, kontrol sandala geçiyor ama ben sandalın yanlış yerinde sandalla beraber gidiyorum.

Dosya Ekleri

• 1770746441987.png
    1770746441987.png
    289,1 KB · Görüntüleme: 4
  • 1770746450571.png
    1770746450571.png
    248,3 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleyen: Moderatör:
Abi oldu çok sağ ol ama bir sorun daha çıktı; meshdeki seatpoint beni attach ediyor ama inip geri bindiğimde nerede F bastıysam orada disable movement oluyor, kontrol sandala geçiyor ama ben sandalın yanlış yerinde sandalla beraber gidiyorum.
O zaman attach olduğun socket'in location ve rotation değerlerini girmiyorsun. Yâni: Attach to compenent kısmında socket name "None" yazıyor. Kendini bir socket'e bağla ve 0 rot ve 0 loc transformlarını yap.

O zaman attach olduğun Socket'in location ve rotation değerlerini girmiyorsun. Yâni: Attach to compenent kısmında socket name "none" yazıyor. Kendini bir Socket'e bağla ve 0 rot ve 0 loc transformlarını yap.

Oldu abi çok sağ ol abi bir de yanlış anlamazsan sen Unreal Engine eğitimini nerede öğrendin hemen hemen sorduğum her sorunun çözümünü veriyorsun :D

Oldu abi çok sağ ol abi bir de yanlış anlamazsan sen Unreal Engine eğitimini nerede öğrendin hemen hemen sorduğum her sorunun çözümünü veriyorsun :D
Ben çok kurs aldım canım sağ olasın. Udemy'den, Navras Akademiden özel ders vs. belki 10'dan fazla kurs bitirdim. Bir de yazılım da bildiğim için ekstra bir algoritma vb. konulara da hakimim. Şu hevesini kaybetmezsen, çırak ustayı geçermiş derler :)

Rica ederim, iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Ben çok kurs aldım canım sağ olasın. Udemy'den, navras akademiden özel ders vs. belki 10'dan fazla kurs bitirdim. Bir de yazılım da bildiğim için ekstra bir algoritma vb. konulara da hakimim. Şu hevesini kaybetmezsen, çırak ustayı geçermiş derler :)

Rica ederim, iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Peki abi bana verebileciğin bir tavsiye var mı ya da önerebileceğin şeyler.

Peki abi bana verebileciğin bir tavsiye var mı ya da önerebileceğin şeyler.
Algoritma, veri yapıları gibi konularda kendini geliştirirsen, beyaz bayrağın yarısını kaldırırsın. Eğer UE için temel kurs istiyorsan da BTK'da UE 5.2 kursu var güzel anlatıyor. Bir de youtube Bufuak, NiceShadow ve M. Kutlay Tunç kanallarını takip edebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı