Nerede kapalı - mahsur kalmak istemezdiniz?

Metro ve tünel çok klişe gibi. Asansör sistemi güzel ama hikaye olmamalı. Asansör çok yüksek bir kattan düşecek, biz de her yeni bölümde bir üst kata çıkıp o kattaki bulmacayı çözeceğiz. En sonunda en üst kata varacağız oyun bitecek. Şimdilik aklıma bu kadarı geldi, yarın sabah daha fazlasını detaylı halde yazacağım.

Hocam asansörden korkan çok kişi var bence asansör klasik. Ama senaryo iyi ben beğendim. Bence tünel daha iyi olabilir. Örnek senaryo bir tüneldesiniz ve yanınızda bir arkadaşınız var. Yukarıdan birileri tünelin kapağını kapatıyor ve kapak alttan açılmıyor. El fenerinizi açıp arkadaşınızla etrafı geziyorsunuz. Sonra bir merdiven bulup tırmanıyorsunuz. Önden arkadaşınız tırmanıyor. Sonra siz tırmanıyorsunuz. Siz tam tırmanırken merdiven düşüyor ve arkadaşınız sizi son anda tutuyor. Fakat bu yeterli olmuyor ve arkadaşınız sizi yukarı çekemiyor. Daha sonra aşağı düşüyorsunuz ve bir süre baygın kalıyorsunuz. Uyandıktan sonra arkadaşınıza seslendiğinizde arkadaşınız ortalıkta yok. Kalanının düşünürsünüz benden bu kadar :D

Ben senaryo yazdım ama bunu yapması zordur herhalde. Bir de hikaye istemiyorsanız @427036 hocamın dediği olabilir.

İkisi de çok güzel senaryo. Tatile az kaldı zaten. İkisini de yapabilirim aslında. Dediğiniz gibi tünelli olan hikaye tabanlı olduğu için biraz daha uğraştırıcı. Bende tek başıma yaptığım için ilk asansörlü olan oyunu yapmayı düşünüyorum. Yaz tatilinde de bol zamanım olacak tünel fikrini yaparım. Çok teşekkür ederim.

İkisi de çok güzel senaryo. Tatile az kaldı zaten. İkisini de yapabilirim aslında. Dediğiniz gibi tünelli olan hikaye tabanlı olduğu için biraz daha uğraştırıcı. Bende tek başıma yaptığım için ilk asansörlü olan oyunu yapmayı düşünüyorum. Yaz tatilinde de bol zamanım olacak tünel fikrini yaparım. Çok teşekkür ederim.

Hocam oyun yaparsanız beni etiketleyip paylaşırsanız sevinirim. Denemek isterim. Bir de hangi motorla yapıyorsunuz oyunu?

Soru yukarıda. Aklıma bir yerde kapalı kalma hakkında oyun geldi. Bulmacalı bir şey yapmayı düşünüyorum. Sizi en geren yer neresi olurdu? Örnek tuvalet ya da asansör. Bana asansör çok mantıklı geldi.
Erdoğanın olduğu konuştuğu veya destekçisinin olduğu herhangi bir yerde.

Dün yazamadığım için kusuruma bakmayın.

Eğer hikaye de istiyorsanız aklıma başka bir fikir daha geldi. Oyunda bulmacalar için bir dedektif olabiliriz. Her kat için de tanıklar ve kanıtlar olabilir.

Hikayesiz olayda asansörde bizi yönlendiren bir şey olabilir, mesela genelde asansördeki ses çıkışından birileri bizi yönlendirir ve ne yapmamız gerektiğini söyler. En alt kattan başlayarak her katın bulmacasını çözeriz, bu size bağlı başka şeyler de düşünün lütfen, örneğin sonraki kata çıkmak için bir kod olabilir bunu asansörde bir tuş takımında gireriz. Veya anahtarlar olabilir her anahtar bir sonraki kata götürür. Korku oyunu mekaniğini de gerilimle sağlayabilirsiniz, bizi asla bir şey saldırmaz ama gördüğümüz şeyler duyduğumuz sesler bizi iyice gerer. Oyun bulmaca olduğu için katlar bittiğinde ne olacağı hakkında fikrim yok, belki direkt bir end olur belki bir olay koyarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı