Nereden hisse senedi alınır?

BatuHan999

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2021
Mesajlar
1.128
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. 1-2 senedir hisse senetleri ve borsa üzerinde çevremi izliyorum veya duyumlar alıyorum. Bugüne kadar paramı hep al sat yaparak katladım, tasarım satışları yaparak katladım. Ama dolar ve euro üzerinden hiç güvenemedim ve o kadar birikimim de olmadı tek tük dolar euro alıp sattım. Az önce garantiden yatırım hesabı açmaya çalıştım fakat açmanın sonlarına doğru tonca belge istiyor bir şey doldurmamı istiyor. Beni uğraştırmayacak rahat hisse alıp satabileceğim komisyon oranları düşük bir mecra site uygulama vb varsa önerinizi istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ziraat Bankası'ndan alınıyor. Diğer banka uygulamalarından da alınıyordur belki emin değilim ama.
 
Her bankada yabancı borsalar yok ancak Midas'tan alınabiliyor. Sadece Türk borsalarına yatırım yapacaksanız diğer bankalara bir bakın.
 
Son düzenleme:
Eğer aracı kurum olarak banka kullanacaksanız her halükarda bir yatırım hesabı açmanız lazım. Yok farklı aracı kurumlar kullanacaksanız kuruma göre talepler değişebiliyor. Kimisi kimlik fotoğrafını yeterli bulurken kimi ek şeyler isteyebiliyor. BİST için mi düşünüyorsunuz?
 
Peki midas üzerinde komisyon vb şeyler çok can sıkıyor diye duymuştum doğru mu?
Şu an Ağustos sonuna kadar komisyon oranı 0,04% (on binde dört) olarak tutuluyor. Yani örnek vermem gerekirse 450 TL'lik bir satın alımda yaklaşık olarak 0,20 kuruş komisyon alıyor tabii bu Türk Lirası için geçerli. İşlem hacminize göre ve satışınıza göre komisyon oranı değişiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı