Hocam kediler insan gibidir, yanında takıldığınız sürece sesinizden bile sizi tanır olurlar. Bizzat tecrübem var.Hocam sizce eğitebilir miyim sokak kedisini?
Sokaktan.
Biz başta sokaktan yarı evcil şekilde 2 kedi sahiplendik. Şu an sülale yetiştiriyoruz resmen. Küçükken büyümelerine yardım ediyoruz ve kendi isteklerine göre büyüyünce de gitmelerine izin veriyoruz. Kulübeler falan yaptık hele onlars.
Tam evcil şekilde besleyecekseniz de sokaktan bulabilir veya besleyen varsa birinden yavruları evlat edinebilirsiniz. Özellikle küçükken beslemeye başlarsanız tavır olarak cins kediden farkı kalmaz zaten. Sonuçta nerede büyüdüğü önemli.
Sokaktan kedi almayın derim. İstemediğiniz şeylerle karşılaşma olasılığınız çok yüksek sizinle birlikte sürekli yaşayacak bir dostun olacak. Bu köpekleri sokaklardan barınaklara verin demekle aynı mantık. Ben olsam cins kedi tercih ederdim ve öyle de yaptım memnunum sonuçta burada o kediyle birlikte siz yaşayacaksınız sokaktan alın demekle olmuyor.
Sokakta hayvanın ne yaşadığı belli değil, hastalığı var mı, saldırgan mı, mikroplu mu bir sürü derdi var. O hayvanlar sokakta yemek bulabilmek için yapmadığı şey kalmıyor. Cins kedi fabrika üretim yerinden mi çıkıyorYa kardeşim sokak kedisinin aklı yokta cins kedinin var mı? Hangisi eğitebilirim diye bir şey yok ikisi de kedi cins kedi almayın.
Hayatında kaç tane sokaktan kedi aldın? Öyle sokaktan alınan kedi şöyle böyle demekle olmuyor sokaktan alınan kedi yaban hayatı yaşıyor cins kedi seri fabrika üretim yerimden çıkıyor. Her sinir sistemiyle oynanmış tamamen modifiyeli bir kedi almışsınız inanın son 1 yıldır cins kedi piyasası tamamen çöp oldu kediler artık patilerini kullanamıyor eklem ağrıları oluyor bunları hep duyuyoruz bizde bir şey yok demeyin yaptığınız çok büyük bir hata bir de bunu başkalarına öneriyorsunuz yazık vallahi.
Sokakta hayvanın ne yaşadığı belli değil, hastalığı var mı, saldırgan mı, mikroplu mu bir sürü derdi var. O hayvanlar sokakta yemek bulabilmek için yapmadığı şey kalmıyor. Cins kedi fabrika üretim yerinden mi çıkıyortanıdığınız kedisi sağlıklı olan bir kişiden cins kedi sahiplenilebilir ve doğal kendiliğinden evde büyüdükleri için eve daha yatkınlar. Ayrıca Ekrem ağrıları olan bir hayvan da bir şekilde belli eder. Yorumunuzu hiç mantıklı bulmuyorum. Kendi ağzınızla yaban hayatı yaşıyor diyorsunuz kedi seven bir kişiyi belki de sokaktan aldığı bir kedi kedi sevmekten soğutabilir. Bu arkadaşın yorumuna aldanmayın derim sokak kedisini 1 yılda eğiticeğinize cins kediyi 1 ayda eğitirsiniz. Anne, babadan geldiği için alışkanlığı cins kediler daha kolay eğitiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.