Neredeyse 2 haftadır ayak başparmağım iltihaplı

Bir süre yürürmemeniz gerekiyor. Dikişler alındıktan kısa süre sonra eskisinden iyi olur tırnağınız. Batma gibi bir sorun kalmaz. Eskiden ayakkabı seçimi ya da spor aktivitelerinde acaba sorun olur mu düşünceniz tarihe gömülür.
Hocam ameliyatta parmağı uyuşturuyorlar mı?
 
Hocam ameliyatta parmağı uyuşturuyorlar mı?
Evet, lokal anestezi uygulanıyor. Sadece bir defalık iğneyi hissedersiniz. Ben 10 sene önce oldum bu operasyonu. O zamandan beri daha da iyiye gitmiş olabilir bu işlemler. O yıllarda bile hiçbir şeydi bu operasyon. Dert edilecek bir şey değil.
 
Evet, lokal anestezi uygulanıyor. Sadece bir defalık iğneyi hissedersiniz. Ben 10 sene önce oldum bu operasyonu. O zamandan beri daha da iyiye girmiş olabilir bu işlemler. O yıllarda bile hiçbir şeydi bu operasyon. Dert edilecek bir şey değil.
Teşekkürler hocam bendede tırnak batması var çok kötü bir şey.
 
Ben de iki yıldır sağ ayak baş parmağımda tırnak batmasına bağlı iltihap sorunu yaşıyorum. İki kere aynı türden ameliyat oldum. İyileşti sonra yine aynısı oldu. Şu an yine aynı durumda. Gittiği yere kadar idare edeceğim. Bunun kökten çözümü tırnağın komple çekilmesi sanırım.
 
Ameliyattan sonra bir süre yürümemeniz gerekiyor. Dikişler alındıktan kısa süre sonra eskisinden iyi olur tırnağınız. Batma gibi bir sorun kalmaz. Eskiden ayakkabı seçimi ya da spor aktivitelerinde acaba sorun olur mu düşünceniz tarihe gömülür.
Hocam sizde sorun çözülmüş olabilir ama bu ameliyatın tekrarlama olasılığı gayet var. Ameliyat olacak kişi önceden bunu bilipte olmalı. Ben 4 sene önce oldum ameliyatı, ameliyattan 6-7 ay sonra tekrarladı. Doktorumda ameliyat öncesi beni bu konuda bilgilendirmişti, hiç bir doktor asla hayatın boyunca yaşamayacaksın garantisi vermez.
 
@LossSantos
Ne yaptığını bilen bir doktor sorunu çözüyor. Garantiyi kimse vermez. Milyonda bir de olsa sorun çıkabilecekse garanti vemek istemezler zaten. Tırnak kökünü düzgün şekillendiren ve kendine güvenen bir doktor operasyon hakkında gerekli güveni verir ama "garanti" etmez. İşlemde bir hata yoksa, tırnağın tekrar batması için bir sebep kalmıyor zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı