Neredeyse sorunsuz Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.9.2 çıktı

AMD, 20.5.1 Beta'sından sonra GPU Hızlandırmayı kullanıma sunmuş. Hâlihâzırda, Windows 10 2004 kullanıcıysanız, sürücünüzü 20.5.1 üstü bir sürüme güncellemenizi tavsiye ederim. Tavsiye sürücüm; 20.9.1 Çünkü bugün itibariyle WHQL oldu. Ondan önceki de 20.4.2 idi yanlış hatırlamıyorsam.

Kaynaklarım:
hardware-accelerated GPU scheduling , where is it? | Community (Burada, olmadığından bahsetmiş ama bilgili bir arkadaşımız, 20.5.1 ve 2004 ile bu özelliğin açıldığından bahsetmiş.)
Video örneğim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Nasıl yapılacağından ve hangi sürücü ile destek verildiğinden bahsetmiş.)

Yine de, sizin ekran kartınıza şu anda destek verilip verilmediğini bilmiyorum. Lâkin, Windows 10 20H2 ile birlikte GPU Schduling'e ekstra bir şeyler daha katılmış. Şimdi olmasa bile 20H2 ile birçok ekran kartı desteğe kavuşacaktır diye tahmin ediyorum.
20.5.1 Mi indireyim yoksa 20.9.1 ?
 
RX Vega için geliştirme gelmese bile yükledim. Navi odaklı gitmişler, hatta sağlam gitmişler. Community'den destek mi aldılar acaba? :D
 
20.9.1 WHQL sürüm olmuş, sonunda böyle driverler görmek güzel.
Ve 20.5.1 indirmek mantıklı mı sizce RX5700XT için? Bahsedilen "GPU scheduling" özelliği bende yok, sırf bu özellik için o driveri indirmeye değer mi?
 
Son düzenleme:
Şu yazı için aylardır bekliyorum!;
"Some games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series graphics products." Bu yazı aylardır known issues'daydı şuan fixed issues kısmına girmiş.
RX 5700 XT NITRO+ kullanıyorum, bazı oyunlarda ara ara FPS DROP yemekten çıldıracağım. Özellikle Warzone oynarken FPS 1 saniyeliğine 140'dan düşüyor 70-80'e. Özellikle çatışmalarda. Fakat PC'yi açıp kapatınca düzeliyordu. Bazen ekranı aşağı alıp (masaüstü) oyuna tekrar dönünce seri girmeye başlıyor diye de düşündüm. Sea Of Thieves gibi oyunlarda da yapıyordu, birazdan deneyeceğim umarım çözülmüştür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı