Çözüldü NetBeans'ta karakterler görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ismailS

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
NetBeans'ta yazdığım Java kodunda özel satranç karakterleri var. Bu karakterler Windows da gözüküyordu. Birkaç gün önce Lubuntu'ya geçtim,
Bu karakterler resimde de göründüğü gibi kutucuk olarak görünüyor. Mscorefonts paketini de yükledim buna rağmen düzelmedi. Bunun çözümünü bilen
var ise yardımcı olabilir mi?

public static void main(String[] args) { char SSah ='♔'; char SVezir = '♕'; char SKale = '♖'; char SFil = '♗'; char SAt = '♘'; char SPiyon ='♙'; char BSah ='♚'; char BVezir = '♛'; char BKale = '♜'; char BFil = '♝'; char BAt = '♞'; char BPiyon ='♟'; char board[][]={{' ','A','B','C','D','E','F','G','H',' '}, {'8',SKale,SAt,SFil,SVezir,SSah,SFil,SAt,SKale,'8'}, {'7',SPiyon,SPiyon,SPiyon,SPiyon,SPiyon,SPiyon,SPiyon,SPiyon,'7'}, {'6',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ','6'}, {'5',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ','5'}, {'4',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ','4'}, {'3',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ',' ','3'}, {'2',BPiyon,BPiyon,BPiyon,BPiyon,BPiyon,BPiyon,BPiyon,BPiyon,'2'}, {'1',BKale,BAt,BFil,BVezir,BSah,BFil,BAt,BKale,'1'}, {' ','A','B','C','D','E','F','G','H',' '}}; tahtaB(board); Inputs(board); } }

screenshot-86ca89a3.jpg

Çözüm
UTF-8 bir font kullanmanız gerekiyor, Tools sekmesinden Options'a girip Font & Colors sekmesinde varsayılan Font'u Segoe UI Symbol yapmayı dener misiniz?

Segoe UI Symbol fontunu NetBeans'ta bulamadım. Monospaced fontunu kullanarak çözdüm sorunu. Teşekkür ederim.
UTF-8 bir font kullanmanız gerekiyor, Tools sekmesinden Options'a girip Font & Colors sekmesinde varsayılan font'u Segoe UI Symbol yapmayı dener misiniz?

UTF-8 bir font kullanmanız gerekiyor, Tools sekmesinden Options'a girip Font & Colors sekmesinde varsayılan Font'u Segoe UI Symbol yapmayı dener misiniz?

Segoe UI Symbol fontunu NetBeans'ta bulamadım. Monospaced fontunu kullanarak çözdüm sorunu. Teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı