Netflix'ten El Camino fragmanına sansür

Sansürle, sansürle, sansürle. Her şeyi sansürle. Sanki sansürleyince herkes sigarayı bırakacak, herkes çok ahlaklı olacak.

Önce git sen taraflı medyayı ve TRT midir MRT midir nedir oradaki kafa kesme sahnelerini sansürle. Diriliş'i sansürle.

Para ödeyerek yararlandığım bir hizmete neden el sürüyorsun? Zihniyete bak. Sanki sansür gelince herkes çok ahlaklı ve temiz kalpli olacak, yersen.

Bu yüzden toplumumuzda tecavüz, hırsızlık ve şiddet yaygın ya.

Netflix her ne kadar iddiaları yalanlasa da sansür uygulanıyor.
 
Sansür kesinlikle keyif kaçıran bir olay. Daha geniş kitle fark edince tepki olarak üyeliklerini iptal edeceklerdir. Kötü bir durum. En kolayı aylık $5'a sunucu kiralamak ve içerisine VPN kurmak. Onun üzerinden de yurtdışı Netflix kütüphanelerine ulaşmak. Public VPN hizmetleri Türkiye'de garanti çözüm değil. Netflix'i atlatsalar bile çoğu diğer streaming servislerini atlatamıyor. Tabii ki bir de Türkiye'de ISP'lerin uyguladığı sansür var. O daha da beterdir. Eğer Public VPN'de para iade garantisi sona erdiyse direkt paranız yanabilir. Mesela en son bildiğim kadarıyla Türk Telekom üzerinde ExpressVPN'in sadece OpenVPN/TCP protokolü çalışıyordu. OpenVPN/UDP dahil diğerler protokolleri engellenmişti. NordVPN'in Win. uygulaması Türk Telekom'da zaten hiç açılmıyordu. İsteyenler deneyebilirler, belki bir düzelme olmuştur. Benim deneme imkanım yok. Bu ikisi en popüler ve iyi hizmet sağlayan hizmetler. Bazı Netflix kütüphanelerini açabiliyorlar. Yurtdışında çoğu insan bu ikisini tercih ediyor. Bu yüzden VPN ile Netflix açılmaz cümlesi tamamen yanlış bilgi. Ayrıca bu uğraştırıcı bir konu değil. Router'a entegre edince zaten tüm ağ bağlanmış oluyor. O bana gelmez derseniz zaten yeni nesil çoğu TV içerisinde OS ile geliyor. Eski TV kullananlar Android TV Box/TV Stick falan kullanıyorlar, tercih ediyorlar. Hepsinin içerisinde uygulama marketleri var. Uygulama marketi demek zaten VPN App'lerini de indirebileceğiniz anlamına geliyor. Windows üzerinde zaten client'ını kurduğunuzda tek tıklamayla VPN aktif oluyor.

Ayrıca bu duruma korsana girer vs. diyenler kendilerini komik duruma düşürmesinler. Çünkü gülünç yorumlar. Açıklayayım. Bu durum olmasa Netflix bu kadar aboneye biraz zor ulaşırdı. Yurtdışında çoğu insan Netflix'i bu şekilde kullanıyor. Elbette bu durumu bilmeyen insanların sayısı daha fazla. Fakat Netflix birçok şeyin farkında. Yoksa adamlar buna önlem alamayacak düzeyde bilgisiz değiller. Koskoca Netflix. İstese ASN bazlı engellemelere geçer ve bu işi çok daha zorlaştırır. Olmadı AB'deki gibi sadece aboneliği oluşturduğun ülkenin kütüphanesine ulaşabilirsin der. Şu anda Almanya'daki bir abone Fransa'ya gitse bile Almanya kütüphanesi karşısına çıkıyor, Fransa'nın ki değil. Bu arada AB'deki bu durumu Netflix kafasına göre düzenlemedi. Yeni AB kanunları buna mecbur bıraktı. O kadar saçma bir olay ki, VPN kullansalar bile Avrupa ülkeleri birbirlerinin kütüphanelerine erişemiyorlar. Fakat İsviçre, İngiltere gibi AB içerisinde olmayan ülkelerin kütüphanelerine erişebiliyorlar. AB hiç iyiye gitmiyor. Yaşlıların yönettiği kafa. Avrupa'daki gençler hep şikayetçi. :)

Ben kendime göre şöyle bir çözüm buldum. Amerika'daki bir arkadaşıma WireGuard VPN serverı kurmasını rica ettim. Oluşturduğu config dosyasını attı. Ben sadece client'ı kurdum ve config dosyasını import ettim. Bu kadar. Onun İnterneti üzerinden bağlanıyorum. Amerika olunca özellikle streaming servisleri için Amazon Prime Video, Netflix vs. için çok iyi oluyor. Yurtdışında tanıdığınız varsa bu şekilde hem sansürü aşarsınız, hem de streaming servislerinin uyguladığı coğrafi engelleri. Önemli konu karşıdaki kişinin bağlantısının 10Mbps olmaması. Çünkü malum onun hızı ne kadarsa ona göre hız alırsınız. Hatta daha da düşük. Çünkü araya mesafe giriyor. Protokollerin şifrelemeleride hızı düşürebiliyor. Bu yüzden ben OpenVPN yerine WireGuard serverını tercih ettim. Daha performanslı ve daha güçlü şifreleme imkanları sunuyor. Hız konusu zaten yurtdışında o kadar sorun olmuyor.

Neyse fazla uzun bir yazı oldu. Biraz da ekran görüntülerine yani kanıtlara geçeyim.

Multi
multi.png
Single
Single.png

Netflix
u.png

s.png


Amazon Prime Video
1.png

2.png

c.png


Bunun haricinde 2 ülkede kendime ait sunucularım var. Bir tanesinin içerisinde yine VPN kurulu. Kurduğum VPN üzerinde de Netflix kütüphanesine ulaşabiliyorum, seyredebiliyorum. Fakat Prime Video varken Netflix'i pek tercih etmiyorum. Başta belirttiğim gibi $5 vererek satın alabilirsiniz. İnternette bir sürü kurulum rehberleri mevcut. Technopat Sosyal'de de vardı. Seçtiğiniz Hosting firmasıda önemli. Çok ucuza hizmet sunanlar genelde sizi CGNAT'a dahil ediyorlar. Yani IP adresi birden fazla kişiye atanıyor. O IP adresini sizinle birlikte kullanan başka birileri torrent'e abanıyorsa, değişik işler yapıyorsa bu durum IP adresinin kara listeye alınmasına sebep olabiliyor.
 
@Der Meister

Demokraside çareler tükenmezmiş :)
Öyle. :) Daha Starlink'te geliyor. Çin'deki adam ülkesinde Netflix olmadığı halde abonelik açarak ulaşabiliyorken, İnternette kısıtlama diyene gülerim. Onun adı anca zorlaştırma olur. İşi bilen zaten Çin, Rusya, Türkiye, İran gibi ülkelerde bu durumların yolda olacağını biliyordur. Neyse ki bu gibi firmalar insaflı. Bazı kıyaklar geçiyorlar. Mesela Netflix bazı içeriklerine Çince dil seçeneği ekliyor. Çünkü diğer yazımda da belirttiğim gibi Netflix'in farkında olmadığı şey yok. Netflix'in bu kadar çok sevilmesinin sebeplerinden biri de bu gibi durumlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı