Netgsm yerine operatör önerisi

Darga Altay

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Uzun süredir fahiş zamlarla gündemde kalan operatörler müşteri toplamak için kampanya yapmış durumda.
Netgsm kullanan birisi olarak size netgsm önermem, Netgsm'den vazgeçmeyi düşünüyorum. Sebepleri:
1) SMS hizmetlerini hâlâ güncelleyemediler.
- Bazen numaranıza SMS gönderdiğiniz zaman telefona düşmüyor. Bunun için ya müşteri hizmetlerini arayıp hattınızı resetletmeniz gerekiyor ya da 10-15 bazen 20 dk beklemeniz gerekiyor. Bu sorunda benim canımı oldukça sıkıyor.
2) karşı taraf arandığı zaman çalma/arama sesi gelmemesi:
- Arkadaşımı veyahut aile bireylerinden birini arıyorum lakin çalma/arama sesi gelmiyor. Siz birini aradığınız zaman size dııır, dııır diye bir ses dinletilir ve siz karşı tarafın telefonunun çaldığını anlarsınız. Lakin Netgsm'de bu ses bazen gelemeyebiliyor ve gelmediği içinde telefonum mu çekmiyor yoksa sistemsel arıza mı anlayamıyorum. Bazen telefon çekmiyor diye başka şeyden konuşurken bir anda telefonu karşı taraf açıyor ve neye upradığımı şaşırıyorum.
3) diğer operatörlerdeki gibi kampanyalar yok:
- TTMobilde sil süpür veya Vodafone'da olan çark kampanyası bu operatörde yok. Haftalık olarak ek bir seçenek alamıyorsunuz. Aylık paketiniz ne kadarsa o kadarı ile sınırlısınız.
Yukarıdaki 3 madde olmasa aslında uygun bir operatör, lakin ilk 2 maddesi beni çileden çıkartıyor. Bende yılın bitmesini fırsat bilerek kampanyalara bakmaya başladım. TTMobile ve Vodafone aşağıdaki kampanyaları düzenlemiş:

a) TTMobile

Adsız.png

b) Vodafone

1733662169892.png

Not:

Aralarında Bimcell faturasız olup diğer operatörler faturalıdır
Bu süreç zarfında sizlere bugünün fiyatı ile operatörlerin 10GB 1000DK 250SMS paket içeriği baz alınarak bir genel liste hazırladım. Aşağıdaki resme bakarak geçmek istediğiniz operatöre karar verebilirsiniz. Karar verdikten sonra resmi web sitesine giderek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Paketlerin taahhütlü olduğunu unutmayın.
Son olarak şunu da söylemek istiyorum, bazı operatörler paketlerin yanında dahili ek hizmet vermektedir. Bunları listenin daha fazla kalabalıklaşmasını istemediğim için dahil etmedim. Bunları en doğru şekilde web sitelerine giderek öğrenebilirsiniz.

TTMOBİLE.png

Şahsi fikrime gelince, ben TTMobil'e geçmeyi düşünüyorum. Paketlere baktığımda en uygunu TTMobile şu an. Belki Turkcell'e geçilebilir. Bakalım.

Sizin fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
Merhaba,
Uzun süredir fahiş zamlarla gündemde kalan operatörler müşteri toplamak için kampanya yapmış durumda.
Netgsm kullanan birisi olarak size netgsm önermem, Netgsm'den vazgeçmeyi düşünüyorum. Sebepleri:
1) SMS hizmetlerini hâlâ güncelleyemediler.
- Bazen numaranıza SMS gönderdiğiniz zaman telefonu düşmüyor. Bunun için ya müşteri hizmetlerini arayıp hattınızı resetletmeniz gerekiyor ya da 10-15 bazen 20 dk beklemeniz gerekiyor. Bu sorunda benim canımı oldukça sıkıyor.
2) karşı taraf arandığı zaman çalma/arama sesi gelmemesi:
- Arkadaşımı veyahut aile bireylerinden birini arıyorum lakin çalma/arama sesi gelmiyor. Siz birini aradığınız zaman size dııır, dııır diye bir ses dinletilir ve size karşı tarafın telefonunun çaldığını anlarsınız. Lakin Netgsm'de bu ses gelmiyor ve gelmediği içinde telefonum mu çekmiyor yoksa sistemsel arıza mı anlayamıyorum. Bazen telefon çekmiyor diye başka şeyden konuşurken bir anda telefonu karşı taraf açıyor ve neye upradığımı şaşırıyorum.
3) diğer operatörlerdeki gibi kampanyalar yok:
- Ttmobilde silsüpür veya Vodafone'da olan çark kampanyası bu operatörde yok. Haftalık olarak ek bir seçenek alamıyorsunuz. Aylık paketiniz ne kadarsa o kadarı ile sınırlısınız.
Yukarıdaki 3 madde olmasa aslın iyi bir operatör, lakin ilk 2 maddesi beni çileden çıkarıyordu. Bende yılın bitmesini fırsat bilerek kampanyalara bakmaya başladın. Ttmobile ve Vodafone aşağıdaki kampanyaları düzenlemiş:

a) ttmobile

Eki Görüntüle 2369705

b) vofafone.

Eki Görüntüle 2369713

Not:

Kampanyalar faturalı hatlar için geçerlidir.
Bu süreç zarfında sizlere bugünün fiyatı ile operatörlerin 10GB 1000dk 250SMS paket içeriği baz alınarak bir genel liste hazırladım. Aşağıdaki resme bakarak geçmek istediğiniz operatöre karar verebilirsiniz. Karar verdikten sonra resmi web sitesine giderek daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Paketlerin taahhütlü olduğunu unutmayın.
Son olarak şunu da söylemek istiyorum, bazı operatörler paketlerin yanında dahili ek hizmet vermektedir. Bunları listenin daha fazla kalabalıklaşmasını istemediğim için dahil etmedim. Bunları en doğru şekilde web sitelerine giderek öğrenebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2369757

Şahsi fikrime gelince, ben Ttmobil'e geçmeyi düşünüyorum. Paketlere baktığımda en uygunu ttmobile şu an. Belki Turkcell'e geçilebilir. Bakalım.

Sizin fikirleriniz nelerdir?

Söylediklerinizin arasında TT mobil en mantıklısı gibi fiyat performans olarak bakarsam. Teknosacell Pttcell BİMCELL falan zaten TT Mobil'in başka tarifeleri.

Yani Turkcell ve Vodafone dışında nereye abone olursan ol aslında TT mobil abonesi olacaksın.
Yani tek fark TT mobil uygulamasının teması ve fiyat.

Bir tek BİMCELL'in kendi uygulaması var ve BİMCELL sadece faturasız.
BİMCELL'in uygulaması da TT Mobil'in tema giydirilmiş hali gibi zaten.

Son düzenleme:
Yaptığınız karşılaşma saçma dostum çünkü BİMCELL vs tahautlu değilken diğerleri tahaütlü. Geçiş işlemleri ücretsiz ise Türk Telekom'a geçilebilir tahautlu şekilde. Ben BİMCELL'e geçtim pek kullanmıyorum zaten sadece arama ve SMS oluyor internetle isim olmuyor hem de geçiş bedava bile gittim 3 imza attım 2 gün sonra bimcelliyim. Salla kazan da var(Turkcell gibi YouTube vs vermiyor direkt ya dk ya da internet veriyor haftalık ya da günlük olarak)

Yaptığınız karşılaşma saçma dostum çünkü BİMCELL vs tahautlu değilken diğerleri tahaütlü. Geçiş işlemleri ücretsiz ise Türk Telekom'a geçilebilir tahautlu şekilde. Ben BİMCELL'e geçtim pek kullanmıyorum zaten sadece arama ve SMS oluyor internetle isim olmuyor hem de geçiş bedava bile gittim 3 imza attım 2 gün sonra bimcelliyim. Salla kazan da var(Turkcell gibi YouTube vs vermiyor direkt ya dk ya da internet veriyor haftalık ya da günlük olarak)

Hocam zaten üstteki yorumda söylediğim gibi Pttcell BİMCELL falan hep TT mobilin tarifesi zaten yani sanal operatörlerle alakası yok.
Web sitelerine bakarsanız "TT mobil iletişim hizmetleri a. Ş. Hizmetidir" yazıyor zaten.

Screenshot_20241208_171351_Chrome.jpg

Screenshot_20241208_171504_Chrome.jpg

Screenshot_20241208_171521_Chrome.jpg

Ayrıca TT mobil sayfasında BİMCELL teknosacell ve Pttcell tarife olarak gözüküyor.

Karşılaştırmayı operatör adı altında yaptığım için Türkiye'deki yaygın operatörler ekledim. Ana operatör olarak yapmadım.
Bimcell veya Pttcell vs. bunlar TTMobile destekli olabilir lakin bu onların ayrı ücretle paket vermesini ve insanların bir alternatif olarak gördüğünü değiştirmez.
Yukarıdaki her bir operatör birbirlerinin alternatifi olarak kullanılabilir.

Ben bilgilendirme olarak verdim detaylı bilgileri web sitesinden girip öğrenebilirsiniz

Hocam zaten üstteki yorumda söylediğim gibi Pttcell BİMCELL falan hep TT mobilin tarifesi zaten yani sanal operatörlerle alakası yok.
Web sitelerine bakarsanız "TT mobil iletişim hizmetleri a. Ş. Hizmetidir" yazıyor zaten.

Eki Görüntüle 2369775

Eki Görüntüle 2369776

Eki Görüntüle 2369777

Ayrıca TT mobil sayfasında BİMCELL teknosacell ve Pttcell tarife olarak gözüküyor.

Yok faturalı için dedim hocam bimcell galiba faturasız. Tahautlu faturalı oluyor.

Yok faturalı için dedim hocam BİMCELL galiba faturasız. Tahautlu faturalı oluyor.

Bu devirde numara taşımada taahhütlü almak bence daha mantıklı çünkü fiyat artışlarından seni 12 ay boyunca koruyor.

Tabii tarifeden tarifeye bu değişebilir bu süre.
Ben genel olarak bahsettim.

İleride genel olarak memnun kalırsanız operatörden ve zamanında aldığınız tarifenin taahhütsüz fiyatı da o zamanki taahhütlü yeni tarifelere göre uygun gelirse tarifenizi değiştirmeden taahhütsüz olarak aynı paketle devam edersiniz.

Taahhütsüz fiyat genel olarak operatörün mobil uygulamasından indirilebileceğiniz fatura PDF'sinde yazar (en azından Vodafone yanımda'dan indirdiğim Vodafone PDF faturasında yazıyor)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı