Netspeed altyapı sorgusu güvenilirliği

2800kwh

Centipat
Senelerdir 8 Mbps kullanıyorum ve bölgemde bu hızın üstüne çıkabilen yok. Fakat Netspeed'den altyapı sorgulaması yaptığım zaman 39 Mbps verilebileceğini söylüyor. Bu değer ne kadar güvenilir? Bu değeri kullanarak TTnet'e neden bana bu hızı vermiyorsunuz diyebilir miyim?
Not: Adresten eminim ve port olmadığının farkındayım.

Dosya Ekleri

• 1603046226397.png
    1603046226397.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 70
TürkNet’ten sorgular mısınız bir de?
Boşta port olmadığı için bilgi vermiyor. Aşağıdaki uyarıyı veriyor;
Adresinizde boş port olmadığı için şu anda adresinizde internet hizmeti verilemiyor. Boş port olmaması bölgenizdeki kapasite yetersizliği nedeniyle oluşan bir sorundur ve herhangi bir zamanda giderilebilir. Fakat bunun için bir süre veremiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

türk telekom kapsama haritası üzerinden sorgulama yapar mısınız ?
Boşta port olmadığı için bilgi vermiyor. Aşağıdaki uyarıyı veriyor;
Adresinizde boş port olmadığı için şu anda adresinizde internet hizmeti verilemiyor. Boş port olmaması bölgenizdeki kapasite yetersizliği nedeniyle oluşan bir sorundur ve herhangi bir zamanda giderilebilir. Fakat bunun için bir süre veremiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Netspeed sorgusu gerçekten değişik. Tüm siteler bana en fazla 9 Mbps hız alabilirsin derken Netspeed 15 Mbps alabilirsin diyor. Mevcut internet sağlayıcım ise en fazla 7 Mbps verebiliyor.

TT'ye neden bu hızı bana vermiyorsunuz diyemezsiniz çünkü ADSL paket kullanıyorsunuz. VDSL tarifeye geçipte vaadedilen değerleri alamıyor olsaydınız TT'yi şikayet edebilirdiniz.
Dediğiniz gibi boş VDSL portu kalmamış. Dolayısıyla ortada yanlış olan bir durum yok.

türk telekom kapsama haritası üzerinden sorgulama yapar mısınız ?
Türk telekom hep olduğu gibi bilgiye ulaşamıyor. Aşağıdaki uyarı çıkıyor;
Seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamamıştır.
TT'ye neden bu hızı bana vermiyorsunuz diyemezsiniz çünkü ADSL paket kullanıyorsunuz. VDSL tarifeye geçipte vaadedilen değerleri alamıyor olsaydınız TT'yi şikayet edebilirdiniz.
Dediğiniz gibi boş VDSL portu kalmamış. Dolayısıyla ortada yanlış olan bir durum yok.
Senelerdir Türk Telekom kullanıyorum ve bölgemde sadece ADSL paketten başka paket kullanabileceğimi hiç söylemediler. En fazla 16 Mbps veririz sana kaç gelirse diyorlar.
Çok ilginç şekilde burada 6 Mbps alabileceğimi söylüyor. Anormal şartlarda 12 Mbps'a kadar çıkıyor bağlantım fakat stabil olmadığı için 8 Mbps'a sabitlenmiş olarak kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1603046910438.png
    1603046910438.png
    4,3 KB · Görüntüleme: 66
Senelerdir 8 Mbps kullanıyorum ve bölgemde bu hızın üstüne çıkabilen yok. Fakat NetSpeed'den altyapı sorgulaması yaptığım zaman 39 Mbps verilebileceğini söylüyor. Bu değer ne kadar güvenilir? Bu değeri kullanarak TTNET'e neden bana bu hızı vermiyorsunuz diyebilir miyim?
Not: Adresten eminim ve port olmadığının farkındayım.

Bende aynı sorunu D-Smart, smileadsl ile yaşıyordum. Bana yıllarca 10, 13 arası download 0, 5 upload verdiler. Dediğiniz gibi D-Smart'a Millenicom'un bu kadar hız vaadettiğini söyledim siz neden vermiyorsunuz dedim ve bana internetinizde sürekli kopma olur kullanamazsınız 13Mbps'den fazlasını dediler, hangi paketi alırsam alayım hızımın artmayacağını altyapımın desteklemediğini söylediler. Fakat Millenicom'a geçtim ve şu an 80-90 arası download, 7, 5 upload alıyorum. Şu an aldığım hızı ve NetSpeed sonucumu paylaştım belki bir yararı olur.

Dosya Ekleri

• netspeed.png
    netspeed.png
    9 KB · Görüntüleme: 51
  • speed.png
    speed.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 59
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı