NetSpeed dava süreci

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
Herkese merhaba. 2019 Eylül sonundan bu yana saha dolabı çalışması nedeniyle internet kullanamıyorum. Bu yüzden kullandığım ISS olan NetSpeed'i arayıp üyeliğimi dondurmalarını talep etmiştim. Bu donma olayı 3 ay sürüyormuş. Ocak ayında üyeliğim tekrar aktif olmuş. Sonraki 5 ay bana fatura çıkardılar fakat ben interneti hiç kullanamadım, çünkü bu esnada hala internet hizmeti alamıyordum. Altyapım olmamasına rağmen bana fatura çıkardıklarını, bunu ödemeyeceğimi söylediğimde bana dava açacaklarını söylediler. İşin garibi ben hala aktif üye olarak görünüyorum ama şu an fatura çıkarmıyorlar. 66 liradan 5 ay yani 330 lira borcum görünüyor. Benim bu durumda ne yapmam, nasıl bir yol izlemem gerekmektedir?

Onları beklemeyin hemen tüketici mahkemesine başvurun. Sonra da telefon açın, "ahanda dava öyle değil böyle açılır" diyin.

Ben superonline'a bu şekilde vermedikleri hizmet nedeniyle dava açmıştım. Hem avukat paramı ve benden aldıkları ücreti faizi ile geri verdiler hem de sonradan kendilerini affettirmek için 3 ay ücretsiz internet hediye etmişlerdi.

Hukuki haklarınızı aramaktan çekinmeyin. Almadığınız, size sağlanmamış bir hizmet nedeni ile ücret ödemezsiniz.

Burada senin de hatan söz konusu. Ben de taşınacağım evde boşta port gözükmediği için kısa süreliğine dondurma işlemi yaptım. Yaparken açık şekilde, birden fazla kez dondurmanın bir seferlik ve 90 gün ile sınırlı olduğunu söylediler. Ayrıca sitelerinde de açık şekilde belirtilmiş. Kolay bir şekilde zamanı dolduğunda iptal etmek varken sen beklemişsin. Bu süreçte hizmet almadığına dair bir şikayette de bulunmamışsın. Olumlu sonuç alma ihtimalin çok yüksek değil.

Tüketici mahkemesine başvurun. Geç kalınmış fakat bu iş için geç değil

Burada senin de hatan söz konusu. Ben de taşınacağım evde boşta port gözükmediği için kısa süreliğine dondurma işlemi yaptım. Yaparken açık şekilde, birden fazla kez dondurmanın bir seferlik ve 90 gün ile sınırlı olduğunu söylediler. Ayrıca sitelerinde de açık şekilde belirtilmiş. Kolay bir şekilde zamanı dolduğunda iptal etmek varken sen beklemişsin. Bu süreçte hizmet almadığına dair bir şikayette de bulunmamışsın. Olumlu sonuç alma ihtimalin çok yüksek değil.
Hocam haklısınız ama süreç şöyle gelişti. Eylül sonunda giden internet için üç aylık bir süre sonra aktif olacağı söylendi. Bu yüzden internet gelir gelmez tekrar kullanırım düşüncesiyle, kapatma sonradan tekrar açtırma işlerinin angaryasıyla uğraşmak istemedim. Devlet memuruyum, mesai saatlerinde sürekli işten izin alıp Telekoma gidip saha dolabının akıbetini soramıyorum. Üstüne birde corona süreci derken fazla uğraşamadım.
Benimde ihmalkarlığım var belki ama yinede almadığım hizmetin parasını ödemek bana saçma geliyor. Normalde benim için büyük bir meblağ değil. Ben burada NetSpeed firmasından müşteri memnuniyeti açısından anlayış beklerdim. Sırf çalıştığım fabrikada 5 kişiye bu ISS önerip müşterileri yaptım. Ayrıca başka bir şehirde 4 senelik abonesiyim.
Bu arada altyapım hala olmadığı için Ekim ayından bu yana Superbox kullanıyorum, onlar altyapının derdine düşmediği için aylık 140 TL fatura ödüyorum.

Alamamış olduğun hizmete para ödemek istememek doğal tabii. Hatta bence yasa ile belirtilen süre sonunda hizmet verilemiyorsa abonelik düşmeli. Mevcut yasalar çerçevesinde hazırlamış oldukları sözleşmelerde açıkça belirtilen hükümlere uymak, her ne kadar memnun etmese de tüketicinin sorumluluğu. Bu yüzden olumlu sonuç almanı zor görüyorum.

Şimdi tekrar aradım. Gelecek ay itibariyle Superbox tahhhütümün biteceğini, biter bitmez tekrar NetSpeed kullanmaya devam etmek istediğimi söyledim. Sadece faturalarla ilgili kolaylık yapmalarını rica ettim. Uzun uzun konuştuk ama ortak noktada buluşamadık. Bu arada neden sadece 5 ay fatura gönderip daha sonraki aylar fatura göndermediklerini sorunca, aboneliğiniz Haziran ayında iptal edilmiş dendi. Bende şaşırıp neye dayanarak iptal ettiklerini sordum, herhangi bir dilekçe vs. göndermedim. Uzun bir sessizlikten sonra konuyu değiştirip sizi telefonda bekleteceğim dedi, tekrar dönünce durumunuzu ilgili birime aktardım, sizi arayacaklar deyip görüşmeyi sonlandırdı. Koskoca firma için küçük, benim için büyük bir meblağ için daha çok uğraştıracaklar sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı