İş yerine dava nasıl açılır?

Kesinlikle bir avukata başvurmanız gerekmekte. Annem iş kazasından dolayı bedensel engelli kaldı ve 3.5 senedir dava sürecimiz devam ediyor. Eninde sonunda sonuçlanır. Arkadaşların dediği gibi çok sabırlı olmanız lazım ve her şeyi belgeleyip söylediğiniz şeyleri kanıtlamanız gerekmekte.

Geçmiş olsun annenize

Merhaba, 29 Ekim de motor kazası yaptım ve sag kolum kırıldı. Rapor aldım ancak iş yeri artık işimize yaramasın dedi ve istifa yazmamı istedi ben de yazmadım.
6 aydır orada çalışıyorum ama 3 aydır sigortalıyım o zaman zor kullanırız bizde vs tarzı şeyler diyorlar. Hırsızlık vs suçlarız gibisinden.
Şu an ne yapmam lazım? Cidden bilmiyorum. Kolum kırıldıgından beri 1.5 ay oldu hiç maaş vermediler SGK da vermedi çünkü en az 90 gün dolması lazımmış benim 88 gün maaşımı ayın 16'sında vermeleri gerekirken hep düzensiz verdiler bazen ay sonu bile oldu.

Ben nasıl dava açılır bilmiyorum, cebimde sadece son 3000TL var. Kolun kırık diye basit bir yerde bile çalışamıyorum.
Adalet sarayına mı gitmem lazım ya da ne bileyim site falan araştırdım bulamadım. Rica etsem biri yardımcı olabilir mi bana?

Bulundugun bolgede bir sendika subesine git, sendikaların avukatları vardır onlar sana gereken yolu gosterir.

Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim kolum kırıldı diye bana o kadar kötü davranıldı ki burada gördüğüm sıcaklık gercekten beni duygulandırdı konu ile ilgili gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim sıcaklığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

Not işe girerken sözleşme yaptık bu yuzden 6 aydır orada çalıştığımı kanıtlayabiliyorun.
Ve kolumu kırdıgımıda kanıtlayabiliyorum devlet kapı gibi 1,5 ay rapor verdi kolum kırık diye...

Dava dilekçesi hazırlayıp iş mahkemesine ya da Asliye Hukuk Mahkemesine başvuracaksın. Bu süreç çok uzun sürecek ve sabırlı olacaksınız.
iş mahkemesine nasıl başvuru yapıyoruz bide öyle mi daha hızlı olur özel avukat ile mi

Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim kolum kırıldı diye bana o kadar kötü davranıldı ki burada gördüğüm sıcaklık gercekten beni duygulandırdı konu ile ilgili gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim sıcaklığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

Not işe girerken sözleşme yaptık bu yuzden 6 aydır orada çalıştığımı kanıtlayabiliyorun.
Ve kolumu kırdıgımıda kanıtlayabiliyorum devlet kapı gibi 1,5 ay rapor verdi kolum kırık diye...

iş mahkemesine nasıl başvuru yapıyoruz bide öyle mi daha hızlı olur özel avukat ile mi
O zaman sakın korkma. İş veren her ne olursa olsun 1 gün bile çalışsan sigortanı yapmak zorunda. Hatta dava açarken geriye dönük sigortanın ödenmesini bile talep edebilirsin. Kişiler arası yapılan sözleşmeler, kanundan üstün değildir.

Kesinlikle bir avukata başvurmanız gerekmekte. Annem iş kazasından dolayı bedensel engelli kaldı ve 3.5 senedir dava sürecimiz devam ediyor. Eninde sonunda sonuçlanır. Arkadaşların dediği gibi çok sabırlı olmanız lazım ve her şeyi belgeleyip söylediğiniz şeyleri kanıtlamanız gerekmekte.

Sizin durumunuz daha zor Allah bin kat sabır versin umarım herkes hakettiğini bulur. çok geçniş olsun

O zaman sakın korkma. İş veren her ne olursa olsun 1 gün bile çalışsan sigortanı yapmak zorunda. Hatta dava açarken geriye dönük sigortanın ödenmesini bile talep edebilirsin. Kişiler arası yapılan sözleşmeler, kanundan üstün değildir.

Çok teşekkür ederim.
Sigorta zamanın da yapılmadı.
Ve istifa yazmam için zorlandım.
Ve suçlamalar yaptılar.
Ve 1,5 aydır hiçbir maaş ödemesi yapılmadı.
Bu işin peşine düşecegim çünkü haklıyım acaba özel avukatla mı görüşmek daha iyi olur devlete mi?
Eğer tazminat davası açabiliyorsam bilgisayarımı satacağım mecbur ama düşeceğim bu işin peşine...

Sizin durumunuz daha zor Allah bin kat sabır versin umarım herkes hakettiğini bulur. çok geçniş olsun

Çok teşekkür ederim.
Sigorta zamanın da yapılmadı.
Ve istifa yazmam için zorlandım.
Ve suçlamalar yaptılar.
Ve 1,5 aydır hiçbir maaş ödemesi yapılmadı.
Bu işin peşine düşecegim çünkü haklıyım acaba özel avukatla mı görüşmek daha iyi olur devlete mi?
Eğer tazminat davası açabiliyorsam bilgisayarımı satacağım mecbur ama düşeceğim bu işin peşine...
Dava açmak için 350 tl dosya masrafı ödüyorsun sanırım sadece. Avukat barodan tutamazsın zaten onlar belli şartlarda sadece dava dosyanı hazırlıyor, avukat tutmak istiyorsan sen tutuyorsun.

Avukat tutunca davayı kazanırsan hak ettiğin tazminat içinden avukatlık ücretini alır. Fiyatları avukatla konuşman gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı