NetSpeed hat değerleri gittikçe düşüyor

Merhaba, ilk geçiş yaptığımda yaklaşık 28/5.5 hız alıyordum ve gayet stabildi, hiçbir şekilde kopma vs. yoktu. Birkaç ay bu şekilde kullandım daha sonra yaklaşık 1 ay önce aniden internet sürekli kopmaya başladı, hiçbir şekilde eski hızımı alamıyordum. Müşteri hizmetlerini aradım en son hat değerlerinizde düşüş var diyerek 24'e sabitlediler. Daha sonra kopma yaşanmadı, 22/5.5 hız ile kullanmaya devam ettim sabit bir şekilde. Şimdi de dün aynı şekilde kopmalar yaşanmaya başladı, artık sadece 14 Mbps download alabiliyorum ayrıca bu sefer upload da düştü, hem de yarısına. Hat değerlerim gittikçe düşüyor ve artık kopmalardan dolayı oyun bile oynayamıyorum, sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz? Alttaki konu linkinde ilk geçiş yaptığımda 28/6 alıyorken çektiğim hat değerlerini görebilirsiniz, eklerde hızımı ve anlık hat değerlerimi koydum.

Dosya Ekleri

• 1628197605285.png
    1628197605285.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 94
  • 1628197679945.png
    1628197679945.png
    44,8 KB · Görüntüleme: 106
Hat değerlerinde ciddi bir problem var. NetSpeed ile görüş ekip yollasınlar iç tesisatı vs kontrol ettir. Sana anlaman için şöyle anlatayım o hat zayıflaması kısmı 15'in altında olması lazım iyi bir internet için. Örneğin benim hat değerlerim:

Screenshot_4.png

Son düzenleme:
Hat değerlerinde ciddi bir problem var. NetSpeed ile görüş ekip yollasınlar iç tesisatı vs kontrol ettir. Sana anlaman için şöyle anlatayım o hat zayıflaması kısmı 15'in altında olması lazım iyi bir internet için. Örneğin benim hat değerlerim:

Eki Görüntüle 1129259
5-30 arası hat zayıflaması stabil değerler için yeterli normalde, ki ben de ilk geçiş yaptığımda bu değerler arasında alıyordum fakat SNR Margin değeri dahil hat değerleri gittikçe kötüleşiyor şuan rezalet durumda. Bir anda neden bütün değerler düşmüş olabilir sebebini merak ettim. En kısa sürede iletişime geçip ekip isteyeceğim.

5-30 arası hat zayıflaması stabil değerler için yeterli normalde, ki ben de ilk geçiş yaptığımda bu değerler arasında alıyordum fakat SNR margin değeri dahil hat değerleri gittikçe kötüleşiyor şu an rezalet durumda. Bir anda neden bütün değerler düşmüş olabilir sebebini merak ettim. En kısa sürede iletişime geçip ekip isteyeceğim.

Ekip geldiğinde muhtemelen çözülecektir fakat ekip için para istiyorlar bildiğim kadarıyla müşteri hizmetleri daha detaylı bilgi verir zaten umarım çözülür.

Ekip geldiğinde muhtemelen çözülecektir fakat ekip için para istiyorlar bildiğim kadarıyla müşteri hizmetleri daha detaylı bilgi verir zaten umarım çözülür.
Müşteri hizmetleri ilk düşüş yaşadığımda iç tesisattan kaynaklandığını söylemişti fakat iç tesisattan dolayı bu şekilde bir anda düşme olacağını zannetmiyorum. Bahane üretiyorlar gibi geldi. Yarın görüşeceğim, umarım ekipler çözer. Para çok da önemli değil.

Hocam bana iç tesisattan gibi geldi. Çünkü hat zayıflama değerleri o kadar kısa sürede 2 kat artmaz diye düşünüyorum. Ben de benzerini yaşamıştım. İç tesisattan kabloda zedelenme varmış. Ek yaptım şu anda sıkıntısız kullanıyorum. Fotoğrafı da aşağıya bırakıyorum. Buna benzer bir sıkıntı olabilir. Ben boya yaparken takılmıştım. Kablo bayağı zedelenmişti.
WhatsApp Image 2021-05-23 at 14.31.44.jpeg

Hocam bana iç tesisattan gibi geldi. Çünkü hat zayıflama değerleri o kadar kısa sürede 2 kat artmaz diye düşünüyorum. Ben de benzerini yaşamıştım. İç tesisattan kabloda zedelenme varmış. Ek yaptım şu anda sıkıntısız kullanıyorum. Fotoğrafı da aşağıya bırakıyorum. Buna benzer bir sıkıntı olabilir. Ben boya yaparken takılmıştım. Kablo bayağı zedelenmişti.
Eki Görüntüle 1129318
Hocam 2 sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Birincisi sorunun tam olarak iç tesisattan olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Santral mesafesi çok fazla olduğu için sorunun nedeninden emin olamıyorum. Saha ekibi falan mı çağırmam gerek, eğer çağırmam gerekiyorsa nasıl çağıracağım? İkinci sorum da iç tesisatı nasıl yenileyebilirim acaba, inanın hiçbir bilgim yok bu konu hakkında. Ücret ne kadar çıkar bir bilginiz var mı?

Hocam 2 sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Birincisi sorunun tam olarak iç tesisattan olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Santral mesafesi çok fazla olduğu için sorunun nedeninden emin olamıyorum. Saha ekibi falan mı çağırmam gerek, eğer çağırmam gerekiyorsa nasıl çağıracağım? İkinci sorum da iç tesisatı nasıl yenileyebilirim acaba, inanın hiçbir bilgim yok bu konu hakkında. Ücret ne kadar çıkar bir bilginiz var mı?
Hocam o kadar hızlı düşüş olması bence iç tesisatta sıkıntı olmasında. NetSpeed müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı bırakın veya teknik servis isteyin. İç tesisatı herhangi bir elektrikçi de yapar. Kablo ücreti falan deseniz 100-150 TL en fazla.

Hocam o kadar hızlı düşüş olması bence iç tesisatta sıkıntı olmasında. NetSpeed müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı bırakın veya teknik servis isteyin. İç tesisatı herhangi bir elektrikçi de yapar. Kablo ücreti falan deseniz 100-150 TL en fazla.
Hat değerleri sabitken bile hız gittikçe düşüyor. Uyuyup uyanıyorum bir bakıyorum yarısına düşmüş.
1628302967444.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı