NetSpeed İnternet İncelemesi

Eğer altyapı Superonline'ye ait ise modem arayüzünden gördüğünüz hat değerleri ona aittir, TT'in alt yapı hızını göremezsiniz
Hocam bana da yardımcı olur musunuz? Benim bölgemde sadece Süperonline altyapısı var diye biliyorum ama emin değilim nasıl emin olabilirim? Bir de Netspeed'den alabileceğim hızı nasıl öğrenebilirim ADSL olabilir benim hat?

Bu adresten altyapı sorgulatabilirsiniz:​
Ayrıca Netspeed'in facebook sayfasına ev adresinizi ileterek hem altyapı hem de hız değerlerinizi öğrenebilirsiniz. https://www.facebook.com/netspeedtr/

@RedSea Hocam, sorumu yanlış sormuşum kusura bakmayın. Şöyle tekrar sorayım; İki sene önce TT'den SOL fibere geçerken eve gelen teknisyenler eve direk fiber kablo çektiler. Kanımca TT'nin ankastereden eve çektiği kabloyu ellemediler. Hiç çoktan TT'in tesisatıyla işleri olmadığını söylemişlerdi sorduğumuzda. Evdeki SOL'un fiber modemi ve hattını ellemeden TT'nin önceden çektiği kabloyu alacağım VDLS2 modeme (Asus DLS AC51) takıp hat değerlerimi görebilir mıyım?

Son düzenleme:
Maksimum 14 Mbps diyor ama ben 24 görmüştüm speedtestte nasıl oluyor?

Dosya Ekleri

• gtastsa.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 109
Sorunun cevabını zaten kendiniz vermişsiniz ancak şöyle bir durum var, TT'in hattı şuan aktif olmadığı için kabloyu taktığınızda bir sinyal alamayacaksınız

İfadeler: MuX
1. katta oturuyorum ve 8MBPS yalın internet kullanıcısıyım.
Baktım böyle olmayacak, hazır taahhüt'ün bitmesine de 2 ay var gideyim cat6 çekeyim dedim.

Sonuç mu ?

2 ay sonra inşallah artık ben de bir NetSpeed'li olacağım

Ben de 14 Mbps alıyorum en fazla. Ama 6.kattayım nasıl arttırabilirim?
Ben 1. katta oturmanın verdiği avantajı kullandım.
Aldım elime kabloyu, ankastreden evdeki modeme kadar kablo çektim.
Hazır boşta port'ta olunca tadından yenmez halde.

Tebrikler, NetSpeed üzerinden sabit olarak 72 Mbps alırsınız tıpkı benim gibi. Ankastreden daireye kablo çekmeniz alacağınız hızı etkilemez, hız ölçümü yaparken sizin ankastre kutusundan mahalledeki kabinete kadar olan mesafe ölçülür

Ankastreden modeme direkt olarak kablo çekmeden önce 5MBPS hız'ı ya alıyordum ya alamıyordum.

Biraz mantık dışı geldi ancak dediğiniz gibi ise doğrudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…