NetSpeed mi, Türknet mi yoksa Millenicom mu?

Ben 1,5 ay önce TurkNet'e geçtim altyapım ADSL'den fibere geçti apartmanda da fiber kutusu çekilmişti (altyapım Türk Telekom) ve tahütümün bitmesine de 1 hafta kalmıştı ben de başvurumu yaptım, 1 gün sonra gelen kağıtlara imzamı attım fakat taahhüt bitmediği için başvuruyu onaylamadılar taahhüt bittikten sonra da başvurunuzu iptal edip tekrar yapın dediler. Tekrar başvuru yaptım bu sefer de kağıda tarihi yanlış atmışım, kağıtlar TurkNet'e 1 hafta sonra ulaştı ve başvurum onaylandı evinize Türk Telekom ekibi gelip kablo çekecek dediler 2-6 gün içerisinde gelirler dediler Türk Telekom ekibi 6 günün sonunda gelmedi. 1 hafta boyunca TurkNet'i arayıp durumu söyledim ancak geldiler evime kabloyu çektiler fakat bu sefer de Türk Telekom eve çekilen kabloyu kutuya bağlamamış. Bunun için de iki gün bekledim ve ardından iki gün sonrada modem bağlandı ve 108TL kurulum ücreti faturama yansıtıldı. 2 haftadır kullanıyorum 100 download 8 uploada anlaştık 120 download 10 upload alıyorum pingim 10 şu an için hiçbir sıkıntı yok internette.

Son düzenleme:
Netspeedte iki aboneliğim var bir tanesi 3 yılı doldurdu ikisinde de sıkıntı yaşamadım ayrıca davet kodu ile 6 kişiyi de netspeedli yaptım aralarında henüz sorun yaşayan yok en yenisi 4 aylık abone, zamanında türknet ile netspeed arasında kalmıştım türknette telefon ile müşteri hizmetleri olmadığı için netspeedi tercih etmiştim şuan türknet nasıl bilemiyorum ama netspeed memnunum

Böyle sorular saçma geliyor bana artık, Türknet gibi bir sağlayıcı varken diğerlerini düşünmenin bile anlamı yok. Evet belki hepsi aşağı yukarı aynı hızı verir çünkü altyapı aynı sonuçta. Hiçbir sağlayıcı biz 75 diyoruz 50 verelim ama demez yani hepsi 75lik gönderir hepsinden de aşağı yukarı aynı hızı alırsın. Bunun dışında kesintiler altyapı kaynaklı ise bütün sağlayıcılarda yaşarsın sağlayıcı merkezli bir sorun diğerlerinde olur mu bilmiyorum ana Türknette yaşamadım. Hız düşmesi olmadı. Oyun oynuyırsan online olarakta Türknet tabii de çok daha iyidir çünkü ping giriş çıkış hızları olarak ülkenin en iyi pingini sağlıyorlar.

Birkaç ay önce bir arkadaş ile bu konuyu tartışıyorum başka bir forumda, hız testi sonuçlarını istedim 45 down 8 Upload alıyordu, millenicom kullanıyordu. Ping değeri 28 idi. 28 ping ne yahu hız testinde 28 ping mi olur. Benim hız testi sonucumda 5 ping vardı sabit bir şekilde. Valorant gibi tr sw oyunlarda 7-8 ping ile oynuyorum. Kısacası Türknet her anlamda şu an Türkiyenin en iyi fiyat performans İnternet sağlayıcısı. İnternet teki saçma sapan boş eleştirilere takılıp aklınızı kadıştırmanızın bile anlamı yok denedim gördüm. Aileme Türknet aldıran kadar canım çıkmıştı bu kötü yorumlar yüzünden şimdi böyle şeylerde ilk bana sorar oldular.

Böyle sorular saçma geliyor bana artık, TurkNet gibi bir sağlayıcı varken diğerlerini düşünmenin bile anlamı yok. Evet belki hepsi aşağı yukarı aynı hızı verir çünkü altyapı aynı sonuçta. Hiçbir sağlayıcı biz 75 diyoruz 50 verelim ama demez yani hepsi 75'lik gönderir hepsinden de aşağı yukarı aynı hızı alırsın. Bunun dışında kesintiler altyapı kaynaklı ise bütün sağlayıcılarda yaşarsın sağlayıcı merkezli bir sorun diğerlerinde olur mu bilmiyorum ana TurkNet'te yaşamadım. Hız düşmesi olmadı. Oyun oynuyırsan Online olarak da TurkNet tabii de çok daha iyidir çünkü ping giriş çıkış hızları olarak ülkenin en iyi pingini sağlıyorlar.

Birkaç ay önce bir arkadaş ile bu konuyu tartışıyorum başka bir forumda, hız testi sonuçlarını istedim 45 down 8 Upload alıyordu, Millenicom kullanıyordu. Ping değeri 28 idi. 28 ping ne yahu hız testinde 28 ping mi olur? Benim hız testi sonucumda 5 ping vardı sabit bir şekilde. Valorant gibi TR SW oyunlarda 7-8 ping ile oynuyorum. Kısacası TurkNet her anlamda şu an Türkiye'nin en iyi fiyat performans İnternet sağlayıcısı. İnternet teki saçma sapan boş eleştirilere takılıp aklınızı kadıştırmanızın bile anlamı yok denedim gördüm. Aileme TurkNet aldıran kadar canım çıkmıştı bu kötü yorumlar yüzünden şimdi böyle şeylerde ilk bana sorar oldular.

Ping biraz bölgeye göre değişiyor. Herkes İstanbul'da yaşamıyor.
Telekom Çeşme başındaki sayaç gibi, bir damla fazla oldu mu ek ücret istiyor.
Oyun konusunda Türk Telekom'da kullandığım zamanlarda CS:GO'da 64-70 ms alırken TurkNet'de 68-78 ms alıyorum.

12524264940.png

FTTH alt yapısına sahip olduğum halde Ping'im yüksek.

Yine palavralar, vs.ler sıralanmış.
Burda herkes kullandığını yazar hocam, kullanmadığım halde söylüyorum Netspeed alın rahatınıza bakın.

Türk Telekom çıkışıda kullanıyor, zaten Türk Telekom'un pingleri sabitte iyi. Onun dışında TürkNet hoşunuza giderse onu tercih edebilirsiniz onda da ama %50 şansınız olur. Ya iyi hizmet ya kötü hizmet.

Millenicom'a gelirsek sakın bulaşmayın, çıkış olarak Superonline kullanıyor (peer) ve pingler her zaman rezil oluyor. Packet loss, ne ararsanız var.

İlk önce Netspeed sonrasında TürkNet'i deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı