NetSpeed nasıldır?

Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, uzun zamandır milleni.com kullanıyorduk ancak aldığımız hizmetten pek memnun değiliz. Birkaç siteden altyapı sorgulaması yaptım ve sitemizin 67 Mbps desteklediğini gördüm. NetSpeed de bulunan Speed Pro 75 tarifesine geçmeyi düşünüyorum ancak aklımda sorular var;

1613926798288.png

1613926818523.png

Örnekte verdikleri gibi hızımızın sabitlenmesi gerekir mi, bu zorunlu mudur yoksa isteğe bağlı mıdır? Yani 68 Mbps alabilir miyiz yoksa 50 mi verecekler?
Ayrıca diyelim ki 50 verdiler, bu durumda bizden yine 94 TL mi alacaklar, yoksa fiyatta düşüklük olabilir mi? Ayrıca NetSpeed kullananlar varsa onların görüşünü de merak ediyorum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Örnekte verdikleri gibi hızımızın sabitlenmesi gerekir mi, bu zorunlu mudur yoksa isteğe bağlı mıdır?
Hız sabitlemesi benim de başıma gelmişti. Türk Telekom'dayken altyapımın kötü olması sebebiyle kesintisiz 4 Mbps hız verebileceklerini bunun üzerine çıkılırsa eğer kopmalar meydana gelebileceğini söylediler, ben de "olsun yine de üzerine çıkılsın" dedim ve şuan Netspeed ile 6 - 7 Mbps arası alıyorum.
Yani 68 Mbps alabilir miyiz yoksa 50 mi verecekler?
Bu senenin altyapına bağlı, yani orada sana alabileceğin en fazla hız gösteriliyor daha düşük hız alabilme imkanın da bulunuyor.
Ayrıca diyelim ki 50 verdiler, bu durumda bizden yine 94 TL mi alacaklar, yoksa fiyatta düşüklük olabilir mi?
Fiyat düşüklüğü olmaz.
Ayrıca NetSpeed kullananlar varsa onların görüşünü de merak ediyorum.
Ben kullanıyorum ama benim altyapım zaten taş devrinden kalma olduğu için benim pek bir şeyler söyleme imkanım yok diye düşünüyorum çünkü 6 - 7 Mbps hız alıyorum. Müşteri hizmetlerine ise 3 - 5 dakika içerisinde ulaşabiliyorsun.

Hız sabitlemesi benim de başıma gelmişti. Türk Telekom'dayken altyapımın kötü olması sebebiyle kesintisiz 4 Mbps hız verebileceklerini bunun üzerine çıkılırsa eğer kopmalar meydana gelebileceğini söylediler, ben de "olsun yine de üzerine çıkılsın" dedim ve şu an NetSpeed ile 6 - 7 Mbps arası alıyorum.

Bu senenin altyapına bağlı, yani orada sana alabileceğin en fazla hız gösteriliyor daha düşük hız alabilme imkanın da bulunuyor.

Fiyat düşüklüğü olmaz.

Ben kullanıyorum ama benim altyapım zaten taş devrinden kalma olduğu için benim pek bir şeyler söyleme imkanım yok diye düşünüyorum çünkü 6 - 7 Mbps hız alıyorum. Müşteri hizmetlerine ise 3 - 5 dakika içerisinde ulaşabiliyorsun.

Peki onlara sınır koymak istemediğimi söylesem internette çok sıkıntı çıkar mı? Yani onlar verebildikleri hızı verseler, internette kesilme veya dalgalanma çok yaşanır mı? Ayrıca cevabınız için de çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sorguladığımda ben de 66 Mbps'e kadar desteklendiğini görüyordum, hat değerlerime baktığımdaysa 120 Mbps'e kadar desteklendiğini görüyorum. Eğer 75 Mbps'lik tarifeye geçiş yaparsanız hat değerlerinize göre hız alacaksınız sorgulamadaki değerler ise teorik. Aktif olarak VDSL kullanıyorsanız hat değerlerinizi paylaşır mısınız? Daha olanaklı bir durum tespiti yapılabilir böylelikle.

Sorguladığımda ben de 66 Mbps'e kadar desteklendiğini görüyordum, hat değerlerime baktığımdaysa 120 Mbps'e kadar desteklendiğini görüyorum. Eğer 75 Mbps'lik tarifeye geçiş yaparsanız hat değerlerinize göre hız alacaksınız sorgulamadaki değerler ise teorik. Aktif olarak VDSL kullanıyorsanız hat değerlerinizi paylaşır mısınız? Daha olanaklı bir durum tespiti yapılabilir böylelikle.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, hat değerlerime nereden bakabiliyorum?

Peki onlara sınır koymak istemediğimi söylesem internette çok sıkıntı çıkar mı?
Anlı şanlı bir sorun çıkmaz ama tek tük kesilmeler filan meydana gelir. İç tesisatına ve altyapıya bağlı, sor belki böyle bir olay hiç başına gelmeyecek bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı