Netspeed nasıldır?

soqum

Centipat
Daha fazla  
Ev internetine ihtiyacım var. Uygunluk ve internet hızını ön planda tutarak birkaç seçeneği değerlendirdim. Alt yapım fiberi destekliyor. TurkNet biraz pahalı geldi Vodafone da TurkNet ile aynı fiyat bandında fakat hiç güvenmiyorum şu an için akılma en çok yatan Netspeed.

Son düzenleyen: Moderatör:
neetspeed çok kötü bir firma.
geçen sene 8-9 ay içerisinde 24 saat süren sözde bir bakım yaptılar. o zamana kadar hiç sorun olmayan internetimde kopmalar ve çok fazla crc oluşmaya başladı.
önce kablodan dediler değiştirdim, modem dediler farklı lokasyonda modemi denedim sorun yoktu. halen modem mode diye ısrar ettiler. bende bu sene şubat ayında modem satın aldım.
halen problem devam etti, bu seferde elektikte topraklama sorunu olabilir gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladılar.
bana o kadar masraf yatırdıktan sonra bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar.
bugün yine artık tak etti, kendi sitelerinden kayıt açtım. internet koptu diye halen diyorlar ki sorun modem kaynaklı.
geçen gün gece saatlerinde yarım saat internetim gitti, aradım 5 dakika telefon çaldı. sonra yüzüme kapattılar internetim geldi.
hattınızda sorun yoksa şanslısın demektir, ve bu konuda neetspeed hiçbir katkısı yoktur. sorun varsa neetspeed çözüm beklemeyin. yalan söylüyorlar sürekli.

Neetspeed çok kötü bir firma.
Geçen sene 8-9 ay içerisinde 24 saat süren sözde bir bakım yaptılar. O zamana kadar hiç sorun olmayan internetimde kopmalar ve çok fazla CRC oluşmaya başladı.
Önce kablodan dediler değiştirdim, modem dediler farklı lokasyonda modemi denedim sorun yoktu. Halen modem mode diye ısrar ettiler. Bende bu sene şubat ayında modem satın aldım.
Halen problem devam etti, bu sefer de elektikte topraklama sorunu olabilir gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladılar.
Bana o kadar masraf yatırdıktan sonra bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar.
Bugün yine artık tak etti, kendi sitelerinden kayıt açtım. İnternet koptu diye halen diyorlar ki sorun modem kaynaklı.
Geçen gün gece saatlerinde yarım saat internetim gitti, aradım 5 dakika telefon çaldı. Sonra yüzüme kapattılar internetim geldi.
Hattınızda sorun yoksa şanslısın demektir, ve bu konuda neetspeed hiçbir katkısı yoktur. Sorun varsa neetspeed çözüm beklemeyin. Yalan söylüyorlar sürekli.

Hat değerlerini atar mısın?

neetspeed çok kötü bir firma.
geçen sene 8-9 ay içerisinde 24 saat süren sözde bir bakım yaptılar. o zamana kadar hiç sorun olmayan internetimde kopmalar ve çok fazla crc oluşmaya başladı.
önce kablodan dediler değiştirdim, modem dediler farklı lokasyonda modemi denedim sorun yoktu. halen modem mode diye ısrar ettiler. bende bu sene şubat ayında modem satın aldım.
halen problem devam etti, bu seferde elektikte topraklama sorunu olabilir gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladılar.
bana o kadar masraf yatırdıktan sonra bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar.
bugün yine artık tak etti, kendi sitelerinden kayıt açtım. internet koptu diye halen diyorlar ki sorun modem kaynaklı.
geçen gün gece saatlerinde yarım saat internetim gitti, aradım 5 dakika telefon çaldı. sonra yüzüme kapattılar internetim geldi.
hattınızda sorun yoksa şanslısın demektir, ve bu konuda neetspeed hiçbir katkısı yoktur. sorun varsa neetspeed çözüm beklemeyin. yalan söylüyorlar sürekli.
Mutlaka kablolarında sorun vardır. Modem değerlerini atarsan bakalım. Anlattıkların yabancı gelmiyor ama ben çözdüm sonunda 2 senedir memnuniyetle Netspeed kullanıyorum. Sakin olun çözülür..

ben anlatamadım sanırım. normalde sıkıntısız kullanıyordum zaten.
her şey yaptıkları bakımdan sonra oldu, normalde sorunsuz şekilde 75mbps hız alıyordum. 10-20 gün modem açık kaldığımda max 3-9 arısı crc oluşuyordu. yaptıkları bakımdan kopmalar ve crc ler oluşmaya başladı ve bu sorun sanırım bir seneyi dolduracak.
ev müstakil ve eski olduğu için, altyapısı yok. internetin bağlandığı kablo pencereden alıyorum, ucuna yarım metre kadar, bir ucu rj9 lu kablo takıyorum. bu kabloyu değiştirdim, hatta telekom ekipleri geldiğinde yeni kablo verdim onlarda değiştirdiler. hat değerlerimin iyiden kötüye gitmesi varsa bilemiyorum. şimdi verdiğimde 77 göreceksiniz ama bazen 70 düşüyor bazen 68.
hız düşürün diyeceksiniz, 50mbps çektik yine aynı sorunlar devam etti. normalde HG658c V2 kullanıyordum, keenetic kn-2112 aldım yine aynı.
HG658c kopmadan modem kaynaklı gözüküyor diyorlar, modem aldım yine modem kaynaklı diyorlar, geçenlerde açıkca biz hiç bir şey yapamayız dediler.
bugün yine kopmalar modem kaynaklı gözüküyor diyorlar, modemi varsa garantiye gönder diyorlar.
şuan HG658c modemi taktım, hat değerleri ondan.
keenetic ile aldığım kopma ve crc değerlerini ekledim

Dosya Ekleri

• hatdegerleri.jpg
    hatdegerleri.jpg
    70,8 KB · Görüntüleme: 56
  • resim_20240725_131854614.638575103856820555.734f768559eb853e158465e973a2baac (1).jpg
    resim_20240725_131854614.638575103856820555.734f768559eb853e158465e973a2baac (1).jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 68
Ben anlatamadım sanırım. Normalde sıkıntısız kullanıyordum zaten.
Her şey yaptıkları bakımdan sonra oldu, normalde sorunsuz şekilde 75Mbps hız alıyordum. 10-20 gün modem açık kaldığımda Max 3-9 arısı CRC oluşuyordu. Yaptıkları bakımdan kopmalar ve CRC'ler oluşmaya başladı ve bu sorun sanırım bir seneyi dolduracak.
Ev müstakil ve eski olduğu için, altyapısı yok. İnternetin bağlandığı kablo pencereden alıyorum, ucuna yarım metre kadar, bir ucu RJ9'lu kablo takıyorum. Bu kabloyu değiştirdim, hatta Telekom ekipleri geldiğinde yeni kablo verdim onlarda değiştirdiler. Hat değerlerimin iyiden kötüye gitmesi varsa bilemiyorum. Şimdi verdiğimde 77 göreceksiniz ama bazen 70 düşüyor bazen 68.
Hız düşürün diyeceksiniz, 50Mbps çektik yine aynı sorunlar devam etti. Normalde HG658C V2 kullanıyordum, Keenetic KN-2112 aldım yine aynı.
HG658C kopmadan modem kaynaklı gözüküyor diyorlar, modem aldım yine modem kaynaklı diyorlar, geçenlerde açıkca biz hiçbir şey yapamayız dediler.
Bugün yine kopmalar modem kaynaklı gözüküyor diyorlar, modemi varsa garantiye gönder diyorlar.
Şu an HG658C modemi taktım, hat değerleri ondan.
Keenetic ile aldığım kopma ve CRC değerlerini ekledim.

Hocam kapasite artınca hız düşer senin SNR margin değerin iyi değil keneetic modemden hat değerlerini atar mısın?

Hocam kapasite artınca hız düşer senin SNR margin değerin iyi değil keneetic modemden hat değerlerini atar mısın?
hocam dediğim gibi. onlar hızı 50 düşürdü yine aynı. keenetic aldıktan sonra snr ben elle 10 yaptım yine aynı.
keenetic log kısmında aldığıma bakarsınız kendisi de 77 ile devam ederken 71 e düşüyor.
şuan bu modemde kopma ve crc takibi yapıyorum. yine olacak ama gönülleri olsun beyfendilerin diye.
keenetic bir kaç güne ancak takabilirim.

Hocam dediğim gibi. Onlar hızı 50 düşürdü yine aynı. Keenetic aldıktan sonra SNR ben elle 10 yaptım yine aynı.
Keenetic log kısmında aldığıma bakarsınız kendisi de 77 ile devam ederken 71'e düşüyor.
Şu an bu modemde kopma ve CRC takibi yapıyorum. Yine olacak ama gönülleri olsun beyefendilerin diye.
Keenetic birkaç güne ancak takabilirim.

Anladım hocam. Keenetic modemde hat değerlerini atar mısın hocam sen? Yine de bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
sunucuda hata oluştu diyor yüklemiyor :)

eklendi sanırım

Dosya Ekleri

• keeneticdeger.jpg
    keeneticdeger.jpg
    34,8 KB · Görüntüleme: 62
  • keenetciDeger2.jpg
    keenetciDeger2.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 60
  • crc ve kopma.jpg
    crc ve kopma.jpg
    167,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme: