Netspeed ping sorunu için ne yapılabilir?

Altyapılar aynı, boşuna bir geçiş olmuş bence. Kendiniz CAT-6 kablo alıp eski hattın yanından yeni bir hat çekin bence. Ben 6. kattan çekmiştim, kablo tavaları sıkışık değilse çok da zor bir işlem değil.

CAT 6 kabloyu nereden nereye çekeceğim? Kattan kata kablo mu çekeceğim? Modemim ile bilgisayarım arasında CAT 6 kablo var zaten. Hat tam olarak ne oluyor bu olaylara biraz fransızım.

Çok pahalıya patlamayacaksa hallederiz evin dibinde bir elektrikçi gidip konuştum, bakarız kontrol ederiz hallederiz vs dedi müsait bir zamanımda kontrol ettireceğim.
Adam sadece bir kablo çekecek. Kablo + işçilik çok tutmaması lazım. Sen ne olur olmaz ortalama fiyatını sor.

Adam sadece bir kablo çekecek. Kablo + işçilik çok tutmaması lazım. Sen ne olur olmaz ortalama fiyatını sor.
Kaç metre çekeceği önemli.

Binanın altında telefon hat kutusu olmalı. O kutunun içinden kendi hattını bulup kablolarını sök, krone denilen alet ile CAT6 kablonun 2 damarını kutuya çak. Sonra diğer ucunu ister bulunduğun kata çıkarıp direk modeme girecek şekilde ayarla, ister evin iç hattına ek yap. Evin çok eski ise ilk opsiyonu tavsiye ederim.

Kaç metre çekeceği önemli.

Tamamdır peki, 480 metre santral mesafe uzaklığım var. Yine ufak download kaybım olacak fakat ortalama 30 Mbps hız ile yine pingim çıkar mı? Ablam ders çalışmak için 1080p ders videosu ile ders çalışıyor. Onun dışında 2 telefon var sosyal medya kullanılıyor.

Tamamdır peki, 480 metre santral mesafe uzaklığım var. Yine ufak download kaybım olacak fakat ortalama 30 Mbps hız ile yine pingim çıkar mı? Ablam ders çalışmak için 1080p ders videosu ile ders çalışıyor. Onun dışında 2 telefon var sosyal medya kullanılıyor.
Açıkçası 30 Mbps hız iyi bir hız değil. Özellikle kullanıcıları söyleyince ping yine olabilir ancak kesin bir şey söylemek zor.

İş çıkış saatlerinde istemsiz pingin normalden fazla olur. Şu anda zaten normale bile yaklaşamadığını varsayarsak, tatmin edeceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı