Netspeed sözleşmemi neden feshettim?

Nasıl? Gerçekten mi?

Hocam TurkNet adıyla Digitürk dolandırıcılığını duymuşsunuzdur. Ya TurkNet verileri satıyor ya da içeriden sızıntı var.




 
Evet, NetSpeed sözleşmemi feshettim! Artan sorunlar, ilgisizlik, cimrilik, patavatsızlık ve daha bir sürü sebepten ötürü yaptım bunu. Adım adım, süreç süreç şeffaflık ile anlatacağım.

Süreç 1;
Twitch yayınlarına başlamaya karar verdi bu hectopat'ınız. Ancak sürekli drop ve pikselleşmeler yaşıyordum, kodlayıcı ayarlarını kurcalıktan sonra çözülmüştü biraz ancak 10 dakika delayli gidiyordu yayın (gerçekten 10 dakikaydı) NetSpeed'i aradım ve olanları anlattım, incelemeleri başlattığını söyledi (yersen) sonrasında yeniden aradım ve sorunun kendilerinde değil benden kaynaklanabileceğini söyledi. Üst yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim ve "teknik uzman" gizem hanıma aktarıldım, gizem hanım "çıkış sunucularımızı 24 saat içerisinde kontrol edeceğiz ve size geri dönüş yapacağız" dedi. Ertesi gün geri dönüş yapıldığında sunucularda sorun olmadığını ve hiçbir Twitch yayıncısının bizden kaynaklı sorun yaşamadığını belirtti. Kendilerine delil sundum ve kendimi gayet iyi bir şekilde açıklamama rağmen kendini tekrarladı. Ben bir daha inceleme yapmalarını söyledim ve bu sefer kendisine "bakın buradaki istatistiklere baktığımız zaman benim upload hızımda sorun olmadığını ancak Twitch sunucularına çıkışı adamakıllı yapamıyorum sürekli dalgalanıyor ve 1400 bitrate veriyor daha üstüne çıkamıyor, bu asla akıl karı değil" dedim. Yeniden bakacağını ve geri dönüş yapacağını söyledi. Geri dönüş yaptığında yine aynı şekilde sorun olmadığını belirtti.

"Beni derhal üst yetkilinize aktarın" dedim ve bir gün sonra NetSpeed genel müdürlüğünden Murat bey tarafından geri dönüş yapıldı ve kendisine live-ams.twitch.tv genel Twitch sunucusuna tracert yaptığımı ve 30'dan fazla top gibi bağlantımı sektiriyorsunuz dedim. "maksimum 15 olmalı bu, siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? Bağlantımı nereden geçireceğinizi siz seçiyorsunuz NetSpeed olarak. Sunucularınız bunu otomatik olarak yapmaz ve yapamaz, çünkü sunucularınızın yapay zekası size asla para kaybettirmez. Bu kepazelik, rezillik ve cimrilik. Ek olarak Twitch'in tüm sunucularına 30 saniye ayrı ayrı olarak upload yaptığımda 4000-5000 bitrate verebiliyorum, siz bu hızı kısıtlıyorsunuz. Bana asla yalan söylemeyin, her şeyi yapın ama asla yalan söylemeyin. Bir hata yaparsınız bunu düzeltirsiniz eyvallah ancak bana asla yalan söylemeyin." dedim. Kendisi "tabii haklısınız, hemen durumla ilgileneceğim ve geri dönüş yapacağım. Bana sunduğunuz istatistikleri mail üzerinden yollayın hemen işleme sokalım. Hızınızı asla kısıtlamıyoruz bir hata olmalı, hemen çözeceğiz" dedi.

Süreç 2;
NetSpeed tarafının hızımı kısıtlamadığını söylemesine rağmen bir TurkNet ve Twitch topluluğu tarafından yardımlaştık, restream. IO kullanmamı söylediler. Restream IO kullandığımda gerçekte nde hızımı %100 verebiliyordum ve droplar yaşamıyordum. Anlaşılan yalanları ortaya çıkmıştı. Bir süre yayın yaptıktan sonra yeniden yayınıma droplar girmeye başladı, hızımı kontrol ettiğimde rezalet durumdaydı. Sanırım yaptığımı fark etmişlerdi ve beni cezalandırıyorlardı. Müşteri hizmetleri ile hallettim konuyu, ancak hala yayınım kırmızı uyarı veriyordu. Hala Murat bey beni aramamıştı, 4 kez aranmak istediğimi 5 gün içerisinde izah ettim ve hala aramadı. Bu günde aramayınca ben aradım ve bana 24 saat şu kadar saat aha bu saat aha şu saat denile denile oyalıyorlardı. Konuşmamı son kez yaptım ve "rezalet bir firmasınız, bu rezilliğinizi Murat Bey'e iletin." dedim ve sözleşmemi feshettim.

Süreç 3;
TurkNet'i aradım ve hemen işlemleri aldık, kendileri çok sevecen ve güzel bir şekilde ilgilendi. Üstüne ablamın davet koduyla ikimize de 1 ay ücretsiz internet aldım. Böyle bir rezillik olamaz dostlarım. Videoyun mesajımı görüp "senin internetini kısıtlıyorlar kanka" dedi ve oradan sonrasında böyle devam etti olaylar. Az önce de TurkNet'ten mesajları aldım ve kuryeyi bekliyorum. Gerekli ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum. NetSpeed alırken Twitch yayını yapmayacaksanız ve düşük hızlar için alacaksınız alın. Mecbur değilseniz hiç almayın. Çok detaylar var daha ama kısa geçmek istedim. Umarım TurkNet ile böyle papaz olmayız. NetSpeed ile çay içmeyi bıraktık artık. Kekw.

Tracert verisi.
Eki Görüntüle 1189486

Twitch upload değerleri.
unknown.png


TurkNet'ten gelen mesaj. :D
unknown.png

NetSpeed'ten TurkNet'e geçerken internette hiç kesinti yaşadınız mı bende geçmeyi düşünüyorumda.
 
NetSpeed'ten TurkNet'e geçerken internette hiç kesinti yaşadınız mı bende geçmeyi düşünüyorumda.
Hayır. İşlemler tamamlanana kadar Netspeed kullanmaya devam ediyorsunuz. İşlemler tamamlanınca size attıkları kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapana kadar kesiliyor, o da önemli değil.
 
Aralık ayında anlık Superonline'ı iptal edip NetSpeed'e geçmeyi düşünüyordum ben de ama bu olaydan sonra sanmıyorum geçeceğimi. TurkNet konusunda da deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

-
Hocam TurkNet adıyla Digitürk dolandırıcılığını duymuşsunuzdur. Ya TurkNet verileri satıyor ya da içeriden sızıntı var.





Bu olay TurkNet'ten bağımsız dolandırıcılar tarafından dolandırıcıların kendilerini TurkNet olarak tanıtması yüzünden anladığım kadarıyla. TurkNet'in sitesinde de şöyle bir uyarı var zaten.

1634256200183.png
 
Son düzenleme:
Netspeed de benzer sorunlar ben de yaşıyorum. Ben günlük ev kullanıcısıyım. Bazen internet hızı yerlerde sürünüyor. Hız testi yapıyorum 2 Mbit falan çıkıyor en fazla. Arıyorum müşteri hizmetlerini bir işlem yapıyorlar 2 dakikada hızım tekrar 100 Mbit lere çıkıyor. Bu durum defalarca başıma geldi. Bence netspeed canı istediği zamanlarda bilerek internet hızını düşürüyor. Bu yüzden ben de netspeed i değiştirmeyi planlıyorum.
 
Netspeed alırken Twitch yayını yapmayacaksanız ve düşük hızlar için alacaksınız alın.
Hocam siz sorun yaşamış olabilirsiniz fakat bu herkesin yaşayacağı anlamına gelmiyor. Herkes sizin gibi Twitch yayını yapmayacak nasıl olsa. Ha bu başka sorunlar ortaya çıkmayacak demek değil, başka biri başka sebepten dolayı başka bir sorunla karşılaşabilir. Ancak düşük hız için söylediklerinize katılmıyorum. 2 yıldır kullanıyorum ve söz ettikleri hızı sonuna kadar aldım. Gerek bu forumda gerek başka forumlarda da hız ile ilgili çok şikayet görmedim. Firmayı savunmuyorum ama kişiye göre firmaların sağladığı avantajlar farklılık gösterebilir.
 
Benim de sürekli kesilme sorunum var. Her gün DSL bağlantısı kopuyor ve yeniden bağlanıyor. Ailemle görüntülü konuşurken sürekli başıma geldi. Bir kere de yayın esnasında başıma geldi. Aradığımda her seferinde modemime, hattıma ve altyapıma suç attılar. Hadi modemim çok hassastı ve DSL gittiğinde bağlantı kuramıyordu. Modem değiştirdim şu ankinde de aynı sorun var. Bu gidişle TürkNet geçeceğim gibi. Fiyatı diğerlerine göre uygun diye tercih etmiştim. Hız bakımından falan hiçbir sorun yok. Ping değerlerim olması gerektiği gibi ama çok fazla kesinti oluyor ve hiçbir şekilde düzeltmiyorlar.
 
Bizzat başıma geldi, TurkNet kullanmaya başladığımdan beri birileri bana Digiturk veya diğer televizyon hizmeti satmak için arıyorlar, TurkNet kullandığım adresin mahalle ve caddesine kadar. Veri sızıntıları var, hatta konu açmıştım. TurkNet iyi ama sorun yaşayınca muhattap bulamıyorsun, TT ekipleri ilgilenmiyor. Ana bilgisayarımı açınca sana delilleri atarım, hızım 1 Mbps'nin altına düştü 14 gün, düzeltemediler bende iptal edip Türk Telekom kullanmaya başlamıştım.
 
Netspeed bazı çıkış ve veri taşıma sunucuları Comnet'e bağlı sanırım. Bu kısımda patlayabiliyor zira ben de Valorant'da yaşadığım paket kaybının sebebini araştırırken PingPlotter ile gördüm @Ulunay sayesinde.

PingPlotter ile baktığımda her şey iyi görünüyordu, bir şey hariç, o da Comnet sunucusu :)
Paket kaybı yaşatıyor, anı ping artıyordu.

Bunun dışında her konuda Netspeed'den memnunum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı