Selamlar, artık forumda Netspeed aşığı olduğumu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.
Bu testlerin sonuçlarını Kırıkkale şehrinden alıyorum. Kendinize göre düşünebilirsiniz. Öncelikle ben kendime adıma konuşacak olursam firmanın yurtdışı gidiş gelişlerinin kötü ve yurtiçi gidiş gelişlerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu arada paketim VDSL 75 Mbps.
NetSpeed'e neden geçtim?
● TTNET'den düşük hız almak.
● Sürekli sorunlar yaşamak.
● ADSL'nin artık günümüz için milattan önce kalma bir teknoloji olduğunu düşündüm. VDSL'de aynı ama en azından yüksek hız var.
● TTNET'in fahiş fiyat politikası.
● NetSpeed'in dengesini ve politikasının daha iyi olması.
● NetSpeed'te müşteriye önem verilmesi
● Yüksek ping nedeni.
● Evde birisinin Instagram'a girince pingimin 200'e fırlaması.
Daha bir sürü sebep var ama bu kadarı yeter.
Sıra gelelim raporlara.
Speedtest raporları.
Türkiye Ankara. (Kırıkkale arası 100 kilometre.)
Stabilizesini koruyor gördüğünüz gibi. Hızlarda bir tık kayıplar oluşmuş. Bunun sebebi içeride ailemin maç izlemesi.
Türkiye İstanbul. (Kırıkkale arası 600 kilometre.)
Yurtdışı olarak bir sunucu aklıma gelmedi o yüzden Polonya'yı yaptım.
Ve sonuçlar gerçekten sıkıntılı. Bunun sebebini bilen varsa yazabilir mi? Karşıda ki sunucu mu izin vermiyor acaba?
CMD Ping testi.
Burada ki değerleri çok iyi bilmediğim için siz değerlendirirseniz sevinirim.
Oyunda pingler ne durumda?
Açıkcası sonuçlar iyi diyebilirim. Benim aldığım pingleri sizlere söyleyeceğim. Bir de bir siteden test yapacağım.
CS:GO 40-50 ping.
Valorant 25 ping.
LoL 25 ping.
Apex Legends 60 ping.
Gameserverping.com adlı bir sitenin raporu.
Sürekli değişiyor, ne kadar doğru olduğu tartışılır.
Ayrıca Netspeed yakın zamanda Netflix ile anlaştı. Bu sayede Netspeed kullanıcıları Netflix'e daha hızlı bağlanabilecek.
Geçiş süreci nasıldı?
TT'de taahhütümün bittiği gece direkt aradım ve geçiş işlemlerini başlattım.
12 saat sonra belgeleri postaladım ve 2 gün sonra internetim geldi. Zorlayıcı bir şey yoktu.
Müşteri memnuniyeti ve hizmetleri nasıl?
Açıkcası Apple Destek dışında bu kadar ilgilenen bir firmayı ilk defa gördüm. Kendilerini her sorun yaşadığımda ararım ve sorunumu çözeriz. Eğer kendilerinden kaynaklı ise zaten durumu bildirip beklememi isterler. Kendilerinden kaynaklı sorundan kastım, sunucularda problem olması falan. TT'nin 1 ayda gelmediği ekibi Netspeed sayesinde direkt geldi.
Ara sıra aradığımda benle sohbet ediyorlar ve halimi hatırımı soruyorlar.
Müşteri hizmetleri gayet bilgili insanlar, sadece bir kere bilgisiz bir kadına denk geldim. Yavaş yavaş alışır diye anlayış gösterdim normal olarak. Sorunlarım maksimum 15 dakika içerisinde çözülüyor. Ancak sunucu kaynaklı sorunlar 6 ile 12 saat arası sürebiliyor. Bu süreler arasında internet tamamen kesilmiyor, hız yavaşlatılıp 1 saatte bir falan kesinti oluyor.
Müşteri hizmetlerine bağlanmak biraz bekletmesine rağmen iyi hizmet sunuyorlar. Onu da çözerlerse tadından yenmez. Kendileri yeni girişimci olduğu için her alanda kendilerini anlayışla karşılıyorum. Yeni girişimci olan bir firmanın Netflix ile anlaşması zaten ülkemiz için çok iyi bir şey.
Evet, rehberimizin sonuna geldik. Benden istediğiniz testler veya sormak istediğiniz sorular varsa zevkle yapar ve cevaplarım. Bir sonraki rehberimizde görüşmek üzere. Ha, bu arada bu rehberi Netspeed ile ilgili konulara atabilirseniz daha iyi olur kullanıcılar için.

NetSpeed'e neden geçtim?
● TTNET'den düşük hız almak.
● Sürekli sorunlar yaşamak.
● ADSL'nin artık günümüz için milattan önce kalma bir teknoloji olduğunu düşündüm. VDSL'de aynı ama en azından yüksek hız var.
● TTNET'in fahiş fiyat politikası.
● NetSpeed'in dengesini ve politikasının daha iyi olması.
● NetSpeed'te müşteriye önem verilmesi
● Yüksek ping nedeni.
● Evde birisinin Instagram'a girince pingimin 200'e fırlaması.
Daha bir sürü sebep var ama bu kadarı yeter.
Sıra gelelim raporlara.
Speedtest raporları.
Türkiye Ankara. (Kırıkkale arası 100 kilometre.)
Stabilizesini koruyor gördüğünüz gibi. Hızlarda bir tık kayıplar oluşmuş. Bunun sebebi içeride ailemin maç izlemesi.
Türkiye İstanbul. (Kırıkkale arası 600 kilometre.)
Yurtdışı olarak bir sunucu aklıma gelmedi o yüzden Polonya'yı yaptım.
Ve sonuçlar gerçekten sıkıntılı. Bunun sebebini bilen varsa yazabilir mi? Karşıda ki sunucu mu izin vermiyor acaba?
CMD Ping testi.
Burada ki değerleri çok iyi bilmediğim için siz değerlendirirseniz sevinirim.
Oyunda pingler ne durumda?
Açıkcası sonuçlar iyi diyebilirim. Benim aldığım pingleri sizlere söyleyeceğim. Bir de bir siteden test yapacağım.
CS:GO 40-50 ping.
Valorant 25 ping.
LoL 25 ping.
Apex Legends 60 ping.
Gameserverping.com adlı bir sitenin raporu.
Sürekli değişiyor, ne kadar doğru olduğu tartışılır.
Ayrıca Netspeed yakın zamanda Netflix ile anlaştı. Bu sayede Netspeed kullanıcıları Netflix'e daha hızlı bağlanabilecek.
Geçiş süreci nasıldı?
TT'de taahhütümün bittiği gece direkt aradım ve geçiş işlemlerini başlattım.
Müşteri memnuniyeti ve hizmetleri nasıl?
Açıkcası Apple Destek dışında bu kadar ilgilenen bir firmayı ilk defa gördüm. Kendilerini her sorun yaşadığımda ararım ve sorunumu çözeriz. Eğer kendilerinden kaynaklı ise zaten durumu bildirip beklememi isterler. Kendilerinden kaynaklı sorundan kastım, sunucularda problem olması falan. TT'nin 1 ayda gelmediği ekibi Netspeed sayesinde direkt geldi.
Ara sıra aradığımda benle sohbet ediyorlar ve halimi hatırımı soruyorlar.
Müşteri hizmetleri gayet bilgili insanlar, sadece bir kere bilgisiz bir kadına denk geldim. Yavaş yavaş alışır diye anlayış gösterdim normal olarak. Sorunlarım maksimum 15 dakika içerisinde çözülüyor. Ancak sunucu kaynaklı sorunlar 6 ile 12 saat arası sürebiliyor. Bu süreler arasında internet tamamen kesilmiyor, hız yavaşlatılıp 1 saatte bir falan kesinti oluyor.
Müşteri hizmetlerine bağlanmak biraz bekletmesine rağmen iyi hizmet sunuyorlar. Onu da çözerlerse tadından yenmez. Kendileri yeni girişimci olduğu için her alanda kendilerini anlayışla karşılıyorum. Yeni girişimci olan bir firmanın Netflix ile anlaşması zaten ülkemiz için çok iyi bir şey.
Evet, rehberimizin sonuna geldik. Benden istediğiniz testler veya sormak istediğiniz sorular varsa zevkle yapar ve cevaplarım. Bir sonraki rehberimizde görüşmek üzere. Ha, bu arada bu rehberi Netspeed ile ilgili konulara atabilirseniz daha iyi olur kullanıcılar için.
Son düzenleme: