Netspeed yoğun saatlerde paket kaybı ve yüksek ping problemi

Başlıktaki sorunu bende yaşıyorum konu açacaktım fakat halihazırda mevcut olduğu için buraya yazayım dedim. Aşağı yukarı aynı zaman dilimlerinde başladı son 2 aydır bu sorun var. Akşam saatleri can sıkacak seviyede ping artışları oluyor. Hız düşürme tekliflerini kabul ettim, kablolamanızı ve tesisatınızı düzeltin dediler hepsini yeniledim sonuç aynı. Tam 1 senedir aboneyim 10 ay sorunsuz kullandım şu son 2 ay canımdan bezdirdi. Düşük kalitede bile canlı yayın izleyemiyorum ve oyun oynayamıyorum ping yüzünden.
İSS değiştirmeyi düşünüyorum bende bir gelişme söz konusu olur mu değiştirirsem?
Paketim 75 Download 8 Upload.

Başlıktaki sorunu bende yaşıyorum konu açacaktım fakat halihazırda mevcut olduğu için buraya yazayım dedim. Aşağı yukarı aynı zaman dilimlerinde başladı son 2 aydır bu sorun var. Akşam saatleri can sıkacak seviyede ping artışları oluyor. Hız düşürme tekliflerini kabul ettim, kablolamanızı ve tesisatınızı düzeltin dediler hepsini yeniledim sonuç aynı. Tam 1 senedir aboneyim 10 ay sorunsuz kullandım şu son 2 ay canımdan bezdirdi. Düşük kalitede bile canlı yayın izleyemiyorum ve oyun oynayamıyorum ping yüzünden.
İSS değiştirmeyi düşünüyorum bende bir gelişme söz konusu olur mu değiştirirsem?
Paketim 75 Download 8 Upload.
Ben Netspeed'den TurkNet'e geçtim ve bütün sorunlarım gitti. Şu anda pingsiz oyun oynayabiliyorum. Eskiden akşam vakti pingden ve paket kaybından oyun oynanmıyordu. Hatta öyle ki Star Wars Battlefront II'de eşletirmeye bile bağlanırken 216 hatası veriyordu. Zar zor bağlanınca da sürekli "Slow Internet connection" deyip duruyordu.

TurkNet'e geçtikten sonra bütün bu sorunlar gitti. Yani Netspeed'den kaynaklı bir sorun.

ISS değiştirmeyi düşünüyorum bende bir gelişme söz konusu olur mu değiştirirsem?
Paketim 75 download 8 upload.

Değiştirin kesinlikle, sorunu yaşayan herkese tesisat ve altyapı ile ilgili bir sorun vardır diye geçiştiriyorlar kapasitelerini yükseltmedikleri için yoğunlukda oluyor son zamanlarda iyice bozdular.

Ben Netspeed'den TurkNet'e geçtim ve bütün sorunlarım gitti. Şu anda pingsiz oyun oynayabiliyorum. Eskiden akşam vakti pingden ve paket kaybından oyun oynanmıyordu. Hatta öyle ki Star Wars: Battlefront II'de eşletirmeye bile bağlanırken 216 hatası veriyordu. Zar zor bağlanınca da sürekli "Slow ınternet connection" deyip duruyordu.

TurkNet'e geçtikten sonra bütün bu sorunlar gitti. Yani Netspeed'den kaynaklı bir sorun.

Hocam TurkNet stabilitesi ve ping değerleri nedir Valve IPsine ping atıp bir bakabilir misinşz.

Değiştirin kesinlikle, sorunu yaşayan herkese tesisat ve altyapı ile ilgili bir sorun vardır diye geçiştiriyorlar. Fakat aslında kapasitelerini yükseltmedikleri için yoğunluk oluyor, sorun bundan kaynaklı. Son zamanlarda iyice bozdular.

Hocam TurkNet stabilitesi ve ping değerleri nedir? Valve sunucularına ping atıp bir bakabilir misiniz?
turknet 75 mbps vdsl valve frankfurt ve vienna testi.png

Üstteki IP (155.133.226.73) Valve Frankfurt. Alttaki IP (146.66.155.1) ise Valve Vienna.

Frankfurt'a 42-43 ping, Vienna'ya ise 52-54 ping veriyor. Sakarya'da yaşıyorum ve TurkNet 75 Mbps VDSL kullanıyorum. İstanbul'da fiber kullanıcısı olanlar muhtemelen biraz daha düşük ping değeri alacaktır.

Hayır VDSL ama hiç böyle bir sorun yaşamamıştım sorunsuz kullanıyordum. Galiba üstte diğer arkadaşların bahsettiği durum söz konusu olabilir. Belli bir kapasiteye ulaştıktan sonra sorun çıkıyor olabilir.
Değiştirirsem hangi firmayı tavsiye edersiniz VDSL olarak?
Altyapım en fazla 81 Mbit destekliyor.

Hayır VDSL ama hiç böyle bir sorun yaşamamıştım sorunsuz kullanıyordum. Galiba üstte diğer arkadaşların bahsettiği durum söz konusu olabilir. Belli bir kapasiteye ulaştıktan sonra sorun çıkıyor olabilir.
Değiştirirsem hangi firmayı tavsiye edersiniz VDSL olarak?
Altyapım en fazla 81 Mbit destekliyor.

Birçok VDSL firma denedim hep TurkNet'in müşteri hizmetleri sıkıntı oluyor dedikleri için TurkNet'i denemedim hepsinde de sorun yaşadım, yakın bir tarihde TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum fiyat sıkıntınız yok ise size de tavsiyem o olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı